Greseli pe care le faci iarna si dauneaza pielii Nu mai folosi produsele pe care le foloseai pe canicula - Pentru ca iti schimbi vestimentatia de la un sezon la altul, la fel trebuie sa procedezi si cu cosmeticele pentru piele. Lotiunile de curatare trebuie sa fie cremoase, si nu sub forma de spuma si sa fie foarte hidratante, pentru pielea uscata. Continua sa aplici SPF - Ok, nu este indicat sa aplici ceme cu un factor de protectie foarte mare, insa SPF-ul nu trebuie sa lipseasca din cremele tale. Si pe timp de iarna est ebine sa iti protejezi pielea impotriva razelor ultraviolete. Nu te mai spala cu apa calda - Desi dusurile cu apa fierbinte sunt cu adevarat reconfortante pentru corpul tau, trebuie sa stii ca acestea nu sunt cele mai indicate pe perioada iernii. Pielea este traumatizata dupa ce ia contact cu frigul, iar cel mai indicat este un dus cu apa calduta. De asemenea, acesta nu trebuie sa dureze mai mult de 10 minute, scrie Unica.

UtileFoto: Colaj foto

Nu mai dormi pe partea dreapta! Uite de ce trebuie sa dormi numai pe partea stanga Fiecare persoana are o pozitie de somn preferata, in care se simte cel mai comod. Insa, in urma unor recente studii s-a ajuns la concluzia ca cel mai sanatos pentru organism este sa dormim pe partea stanga si sa evitam pe cat posibil sa dormim pe partea dreapta. Acest lucru are legatura stransa, se pare, cu pozitia organelor in corp si cu diversele substante pe care le secreta. Asadar, uite de ce trebuie sa dormi pe partea stanga: - Dormitul pe partea stanga imbunatateste santatatea multor organe din corp si favorizeaza functionearea lor la cote optime. - Dormitul pe partea stanga imbunatateste sistemul limfatic. Acesta transporta substante importante, precum proteine si glucoza, care sunt filtrate si drenate pe partea stanga a corpului, informeaza DoctorulZilei.

Cum albesti pernele si pilotele ingalbenite Pernele si pilotele ingalbenite, care pot fi curatate la masina, trebuie spalate cel putin de doua ori pe an si lasate sa se usuce la aer curat pentru a scapa de mirosuri. Iata si ingredientele care te ajuta sa le redai culoarea alba de la inceput. 20 g detergent de rufe sau o capsula detergent lichid; 20 ml detergent de vase de calitate; 15 ml clor sau orice alt inalbitor pe care il folosesti in mod obisnuit; 10 g de borax pentru rufe.Pune toate aceste ingrediente in masina de spalat, pune pernele si pilota ingalbenite in cuva si porneste masina pe programul obisnuit pentru lenjerie, la o temperatura de 70 C. Dupa ce masina si-a incheiat programul de spalare, reporneste programul de clatire si stoarcere. Este important sa clatesti pernele de doua ori, pentru a indeparta cat mai bine reziduurile de detergent si clor, anunta Libertatea.

Cum iti faci un ser antirid pentru ochi, din doar doua ingrediente Dupa 40 de ani, femeile incep sa-si faca probleme din cauza ridurilor din jurul ochilor. Laba gastii sau liniile fine de sub ochi par ca nu au leac dupa aceasta varsta. Insa nu este deloc asa. Exista un remediu extrem de eficient care poate fi facut din doar doua ingrediente: 50 ml ulei de argan,5 capsule de vitamina E, 2 dischete de bumbac. Preparati un mix omogen, combinand uleiul de argan cu capsule de vitamina E. Dupa ce ati obtinut o compozitie omogena, inmuiati dischetele si lasati-le cu solutia in jurul ochilor. Lasati continutul pentru zece minute, timp in care va puteti relaxa stand intinsa. Mai apoi, indepartati dischetele de bumbac si masati usor pielea din jurul ochilor utilizand degetele, informeaza Unica.

Cum gestionam incapatanarea copilului Aspecte ale incapatanarii - In primul rand, este important sa o gestionam pentru a nu se instala definitiv in caracterul copilului. Un copil incapatanat este cel care manifesta opozitie sau rezistenta fata de cerintele si dorintele celorlalti. Incapatanarea nu este innascuta, insa exista cateva trasaturi temperamentale care creeaza un teren fertil instalarii ei. Importanta limitelor - Siguranta este data de confortul caminului, de armonia din cuplul parental, de trasarea limitelor si de invatarea unor metode prin care sa isi poate stapani pulsiunile, dorintele. Un copil cu limitele foarte clar delimitate de catre adult, va fi un copil disciplinat. Daca nu i se traseaza limite, copilul va fi indisciplinat, un ,,domn Goe" modern si totodata un copil nesigur. Internalizarea limitelor - Prin intermediul limitelor deja internalizate copilul ii face adultului pe plac pentru ca il iubeste, pentru ca are nevoie de aprobarea acestuia, sau...de frica. Daca frica este extrem de mare, poate creea anxietate, pana la inhibitie, in multe situatii in care se va afla ulterior, integral pe Psychologies.ro.