Utilizari neobisnuite ale congelatorului Congelatorul este foarte util, dar te-ai gandit vreodata ca il poti folosi si la altceva decat la inghetarea alimentelor? Vezi cele mai neobisnuite utilizari ale acestui aparat electrocasnic. Iti face ciorapii rezistenti - Nu este nimic mai rau decat sa ti se rupa ciorapii inaintea unei intalniri importante. Poti prelungi viata acestor accesorii tinandu-le in congelator. Pur si simplu uda-i, stoarce-i bine, pune-i intr-o punga si lasa-i in congelator pentru 12 ore. Dupa ce se usuca la temperatura camerei, sunt numai buni de purtat. Te ajuta sa iti largesti pantofii - Daca pantofii tai preferati incep sa te stranga, nu este cazul sa ii dai. Umple o punga cu apa, leag-o bine, pune-o in pantof si adauga totul la congelator peste noapte. Repeta procesul pana cand incaltamintea ajunge la dimensiunea necesara, integral pe Unica.

UtileFoto: Colaj foto

Stiai ca? Laptele este bun pentru piele, branza e inamicul infertilitatii Laptele e bun pentru piele, stia asta si Cleopatra, regina Egiptului, acum mai bine de 2.000 de ani. Ea facea baie in lapte de magarita (care are mai multa vitamina C si contine mai multi acizi grasi esentiali decat cel de vaca) pentru a avea o piele fina si ferma. Se spune ca laptele ne mentine dintii sanatosi, fiindca reduce aciditatea din cavitatea bucala si combate aparitia tartrului. Despre laptele cald, cu scortisoara si miere, se crede ca ar combate insomnia. Nu s-a demonstrat stiintific acest lucru, dar este evidenta starea de bine instalata dupa ce-l bei... Laptele e recomandat in curele de slabire, pentru ca ar suprima pofta de mancare. Insa cantitatea consumata nu trebuie sa fie mare, iar de pe raft ar fi bine sa alegi varianta degresata, nu pe cea integrala. Branza nu vine la pachet cu atat de multe beneficii ca laptele, din contra, un studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea Harvard arata ca lactatele grase afecteaza fertilitatea masculina, prin scaderea calitatii spermei, informeaza Libertatea.

Un aliment din camara tuturor romanilor distruge cancerul pulmonar Cercetatorii americani sustin ca au gasit o modalitate de a opri dezvoltarea celulelor cancerului pulmonar prin blocarea unor celule surse alternative de nutritie. Metabolismul celulelor canceroase este diferit de cel al celulelor normale. Celulele maligne folosesc glucoza ca principala sursa de hrana, iar cind nu o au la dispozitie cauta surse alternative. S-a constatat ca atunci cind celulele maligne pulmonare nu se mai hranesc cu zahar, cauta glutamina. De asemenea, oamenii de stiinta au descoperit ca o enzima cunoscuta sub numele de PEPCK reprogrameaza metabolismul celulelor canceroase si ca prin blocarea acesteia se poate incetini dezvoltarea tumorilor, ba chiar si infometarea celulelor canceroase, care, in lipsa hranei, se vor distruge. Prin blocarea enzimei PEPCK, glutamina poate fi reprogramata sa lupte cu cancerul in loc sa il alimenteze. Cei mai multi oameni care au cancer au un nivel scazut de glutamina. Cercetatorii recomanda consumul de alimente bogate in glutamina, cel mai valoros fiind varza rosie murata, scrie Doctorul Zilei.

6 boli care ar putea sterge omenirea de pe fata Pamantului Febra hemoragica Marbug - Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, febra hemoragica Marbug este o boala fatala provocata de un virus ce provine din familia celor care transmit si Ebola. Aceasta clasa este cunoscuta ca fiind cea mai virulenta din categoria patogenilor care infecteaza oamenii. Se crede ca acest tip de virus a fost ucis, insa au fost inregistrate cazuri sporadice intre anii 1998-2000 in Republica Democratica Congo si in 2005, in Angola, unde rata mortalitatii a atins 80-90 de procente. Gripa porcina si aviara -Virusurile de gripa pot fi mortale daca sunt cele mentionate mai sus. Iar acestea pot crea o adevarata pandemie, la fel cum s-a intamplat in 2009. Conform OMS, pentru ca boala a fost luata de la animale cu usurinta, la fel de rapid s-a extins si de la om la om, iar rata deceslor cauzate de cele doua virusuri este ingrijoratoare, putand oricand sa ameninte omenirea, integral pe Unica.

2 stiluri de atasament problematice Atasamentul de tip anxios - Destul de des intalnit, este un atasament care are drept fundatie teama de a fi parasita, dublata de o imagine de sine deficitara. Este cel mai probabil manifestata de persoane care au experimentat abandonul in copilarie, fie fizic, fie emotional, din partea parintilor. In ambele situatii, copilul de varsta mica, poate trai sentimentul ca este responsabil, vinovat sau ca nu merita sa primeasca afectiune si atentie. Atasamentul evitant - In contrast cu prima categorie se afla persoanele care evita sa formeze legaturi sentimentale cu partenerii. Si la baza acestui stil stau tot teama si nesiguranta. Dezamagirile repetate sau frica de a nu-si pierde independenta, pot determina o persoana sa evite o relatie profunda. Prin urmare, chiar si atunci cand fac parte dintr-un cuplu, vor face tot posibilul sa ramana cat mai independenti cu putinta. Sunt sanse chiar sa renunte la acesta, daca partenerul isi declara iubirea sau planurile de viitor. Din pacate, studiile demonstreaza ca astfel de persoane au relatii nesatisfacatoare pe toate planurile, anunta Psychologies.