Cel mai fericit om din lume a dezvaluit secretul unei vieti implinite. "Daca poti invata sa mergi pe bicicleta, poti invata si cum sa fii fericit", asta spune Matthieu Ricard, un calugar budist originar din Franta, in varsta de 69 de ani, despre care oamenii de stiinta spun ca ar fi cel mai fericit om din lume. Veselul batranel, adept al meditatiei, spune despre el ca este un om fericit, intr-adevar, dar nu crede ca ar fi cel mai implinit om din intreaga lume. Intr-un interviu exclusiv acordat publicatiei Business Insider, Matthieu Ricard a marturisit ca nu are o reteta a fericirii, dar ca urmeaza un stil de viata simplu si echilibrat, scrie Unica.ro.

Pasi spre sanatateFoto: Colaj foto

Si rapid si dietetic! Budinca "la rece" un dulce care nu te ingrasa. Iti plac dulciurile, dar nu vrei sa te ingrasi. Incearca reteta noastra si ambele probleme vor fi rezolvate. Ingrediente: 2 linguri de cacao pudra, sau unt de arahide, 3 banane bine coapte sau 3 avocado, o lingura de miere de albine, scortisoara pudra, cateva nuci. Preparare: se curata bananele sau avocado. Se taie bucati si se amesteca toate ingredientele in robotul de bucatarie. Se lasa la rece si se serveste ornata cu felii de banana si miez de nuca, scrie Libertatea.ro.

Cu acest simplu, dar eficient, ceai reusesti sa te lasi de fumat pentru totdeauna. Dr. Antonina Scepina, un faimos gastroenterolog rus isi sfatuieste pacientii sa renunte la fumat cu acest ajutorul acestui ceai. Iata reteta: Fierbe apa; ia cateva frunze de patlagina, pune-le intr-un borcan de sticla si toarna o cana de apa fierbinte peste ele. Acopera borcanul si lasa-l asa doua ore. Intre timp, ceaiul se va raci si il vei putea bea de-a lungul zilei, scrie doctorulzilei.ro.

Acest exoschelet robotic permite oamenilor paralizati sa mearga din nou. Dupa ce un accident de BMX l-a lasat paralizat de la brau in jos, Steven Sanchez a decis sa probeze un costum robotic revolutionar care i-a permis sa mearga din nou. Numit Phoenix, noul exoschelet robotic produs de SuitX i-a permis lui Steven Sanchez sa simta cum e sa se poata plimba din nou multumita unor perechi de mici motoare plasate la incheieturile picioarelor. Costumul robotic ii permite sa calatoreasca pana la doi kilometri pe jos multumita motoraselor activate de niste butoane plasate in cele doua carje care vin impreuna cu exoscheletul avansat, potrivit Playtech.

Informatii de la nastere care iti influenteaza sanatatea. Istoricul familial poate da indicii serioase despre mostenirea ta genetica, dar la fel de importante sunt si ordinea in care te-ai nascut, greutatea pe care ai avut-o la nastere si cati ani avea mama ta in acel moment. Cum te afecteaza greutatea de la nastere Daca atunci cand te-ai nascut aveai mai mult de 5 kilograme si mai putin de 2,5 kilograme, ai un risc mai mare de a suferi de probleme cu vederea, de auz sau cognitive, potrivit prevention.com. Aceste afectiuni pot aparea in prima parte a vietii, scrie Unica.ro.

Cum sa-ti ajuti copiii sa rezolve problemele de algebra sau geometrie. Exista o multime de strategii pentru maximizarea potentialului de invatare, dar unul dintre cei mai simpli catalizatori de studiu este literalmente la varful degetelor. Cercetatorii australieni au descoperit ca copiii de varsta scolara reusesc mai bine rezolvarea ecuatiilor de matematica atunci cand urmaresc cu degetul intrebarea, depasind elevii care au citit pur si simplu intrebarile, fara a le atinge. "Descoperirile noastre au o serie de implicatii pentru profesori si studenti deopotriva. Ele arata ca invatarea matematicii de catre elevi poate fi imbunatatita in mod substantial printr-o simpla adaugare a instructiunii de urmarire cu degetul a conditiilor problemei de matematica", a declarat psihologul in educatie Paul Ginns, de la Universitatea din Sydney, scrie Descopera.ro.