Informatii de la nastere care iti influenteaza sanatatea Cum te afecteaza greutatea de la nastere - Daca atunci cand te-ai nascut aveai mai mult de 5 kilograme si mai putin de 2,5 kilograme, ai un risc mai mare de a suferi de probleme cu vederea, de auz sau cognitive, potrivit prevention.com. Aceste afectiuni pot aparea in prima parte a vietii, sustin cercetatorii britanici, care au analizat mai bine de 400.000 de oameni. Efectele varstei mamei asupra sanatatii tale - Daca mama ta avea peste 30 de ani atunci cand te-a nascut, riscul sa suferi de depresie sau anxietate la 20 de ani este mai mare, potrivit unui studiu al Asociatiei Americane de Psihologie. Femeile nascute de mame care aveau peste 30 de ani aveau un nivel de stres mai mare decat cele mai tinere, integral pe Unica.

UtileFoto: Colaj foto

Afla ce viteza reala ai la internet. E gratis si dureaza 30 de secunde Netul merge greu? Este cazul sa verifici daca furnizorul de internet iti asigura viteza de descarcare (download) prevazuta in contract. Dureaza 30 de secunde si este gratis: intri pe site-ul oficial, independent, pus la dispozitie de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM). Tot acolo poti afla si ce viteze reale ofera ceilalti operatori de pe piata, ca sa faci comparatie si sa decizi, in cunostinta de cauza, daca schimbi furnizorul. Este vorba de www.netograf.ro, aplicatia pentru testarea si monitorizarea calitatii serviciului de internet. Aplicatia este usor de utilizat si ofera rezultate imediate, corecte si obiective, pentru ca iti prezinta calitatea serviciului de acces la internet asa cum este ea experimentata in mod real de catre utilizatori, scrie Libertatea.

Cele mai simple si eficiente tratamente naturiste pentru refluxul gastroesofagian Sucul de aloe vera favorizeaza reducerea inflamatiei si atenuarea simptomelor refluxului acid. Mai mult, este un detoxifiant puternic pentru organism. Il gasesti in comert sau il prepari chiar tu astfel: amesteca intr-un blender 30 ml suc extras din planta de aloe (aproximativ 2 linguri) cu o ceasca de suc de citrice. Evident, acesta din urma, la randul lui, trebuie sa fie natural, preparat in casa. Bea acest suc o data pe zi. Pentru a ameliora simptomele refluxului acid, poti lua zilnic o lingura de otet de mere diluat intr-un pahar cu apa calduta. Ceaiul de musetel favorizeaza diminuarea inflamatiei de la nivelul mucoasei tubului digestiv. Totodata, imbunatateste digestia. Il poti bea de 2-3 ori pe zi, intre mese. Ghimbirul are un efect gastroprotector puternic, blocand urcarea acidului catre esofag si favorizand formarea unei flore intestinale sanatoase. Totodata, ghimbirul ajuta la eliminarea bacteriei Helicobacter pylori, informeaza Avantaje.

Asa iti prepari cel mai eficient leac impotriva durerilor articulare. Ingredientul de baza e la indemana oricui Daca suferi de artrita sau de dureri ale articulatiilor, iar medicamentele nu iti sunt de ajutor, iata un remediu destul de eficient care are la baza otetul de mere. Amesteca otetul cu sase cani de apa calda. Baga apoi picioarele sau mainile in amestec. Daca ai probleme la nivelul gatului, poti inmuia o carpa pe care sa o aplici pe zona dureroasa. O alta solutie pentru tine este sa amesteci otetul cu ulei din masline sau din cocos. Doza trebuie sa fie de 2 linguri de otet la o lingurita de ulei. Amesteca bine, apoi aplica mixul pe zonele care te dor. Maseaza si lasa-l sa actioneze, astfel incat durerea sa fie ameliorata. Daca urmezi tratamentul in mod regulat, vei observa efectele sale benefice intr-un timp foarte scurt, anunta DoctorulZilei.

Sugestii pentru oase sanatoase Stilul de viata - O alimentatie necorespunzatoare poate reduce densitatea osoasa, marind riscul de osteoporoza si de alte boli osoase. Este bine sa evitam alimentele sarate, deoarece sodiul creste extragerea calciului din os: alimentele acide, pentru ca reduc densitatea osoasa si scad forta musculara. Ce sa mancam - Alimentatia sanatoasa este necesara pentru intregul organism, iar oasele au nevoie de nutrienti specifici pentru a fi sanatoase si puternice. Acestia pot fi gasiti in lactate, peste, fructe (portocalele contin vitamina C, care contribuie la cresterea oaselor. De asemenea, smochinele au efect antioxidant. Vitamine benefice - Cum spuneam si mai devreme, necesarul de vitamine si minerale este asigurat, in primul rand, de o alimentatie sanatoasa. Calciul este un mineral esential pentru sanatatea oaselor si a articulatiilor, iar ratia sa variaza (in functie de varsta, sex si starea fiziologica) intre 600 si 1.200 mg/zi. Vitamina D stimuleaza absorbtia calciului si are rol in cresterea osoasa, necesarul zilnic, calculat in functie de varsta si starea fiziologica, fiind cuprins intre 800 si 1.000 mg/zi, informeaza Psychologies.