Utile: Bauturi care restabilesc echilibrul hormonal; Sfaturi pentru a reduce colesterolul rau (LDL); Cum sa iti cureti corect urechile fara sa folosesti betisoare
Creierul printat 3D ar putea elucida unul dintre cele mai mari mistere Prin printarea 3D a unui creier fals din gel si monitorizarea "cresterii" acestuia, oamenii de stiinta de la Universitatea Harvard au descoperit modul in care cortexul uman isi dezvolta circumvolutiunile. Descoperirea a fost publicata in revista Nature Physics si ar putea elucida misterul legat de structura materiei noastre cenusii. Ar putea, de asemenea, ajuta chiar la intelegerea anumitor tulburari care pot fi legate de cadrul de pliere sau cel debordant al creierului. Descoperirile lor ar putea avea rezultate importante pentru diagnosticarea clinica, tratarea si prevenirea a varii tulburari neurologice", a declarat Ellen Kuhl, de la Universitatea Stanford, care nu a fost implicata in studiu, conform Playtech.
Cum sa iti cureti corect urechile fara sa folosesti betisoare Cum sa iti cureti corect urechile cu o solutie din alcool si spirt - Pentru a mentine igiena urechilor fara sa apelezi la betisoare, prepara-ti urmatoarea solutie: amesteca jumatate de lingurita de otet alb, cu jumatate lingurita de spirt si cu aceeasi cantitate de apa de la robinet. Cu ajutorul unei pipete, pune in fiecare ureche cateva picaturi din aceasta solutie. Apoi sterge-ti urechile cu o carpa de bumbac. Limiteaza-te la a-ti sterge urechea externa, si nu patrunde in adancimea canalului auditiv, scrie Avantaje.
Sfaturi pentru a reduce colesterolul rau (LDL) Grasimea sau colesterolul este de doua tipuri - LDL si HLD. Cel HDL este necesar organismului pentru ca acea grasime captuseste peretii interiori, protejeaza organele (ca un strat de blanita). Cel LDL este colesterolul care se acumuleaza din pricina dietei bogate in grasimi sau a alimentelor procesate si al zaharului. Creste consumul de vitamine si minerale - vitaminele care se gasesc in fructe si legume proaspete ajuta la scaderea colesterolului LDL; Mareste cantitatea de exercitii fizice - exercitiile plus dieta echilibrata fac ca arderile metabolice sa se inteteasca si problemele de sanatate sa fie prevenite; Consuma cu moderatie oua, deoarece acestea maresc colesterolul; Evita grasimile saturate - lapte, friptura de oaie, miel, unt, cascaval, informeaza Doctorul Zilei.
Ce este si cum tratam depresia post-partum Epuizare, suferinta, teama, copii neglijati si un sentiment general de neadecvare. Depresia post-partum este mult mai comuna decat am crede. Diana Lucia Vasile, psihoterapeut si profesor universitar, ne vorbeste despre aceasta afectiune. Depresia post-partum este un tip de depresie care apare imediat dupa momentul nasterii copilului. Aceasta se manifesta cu intensitate puternica, mama fiind lipsita de energie si de nevoia de contact cu copilul. Totodata, ea are o serie de temeri legate de acesta: ca ar putea sa-i faca rau prezenta ei, ca ar putea sa il piarda, ca nu il poate proteja, etc. Chiar daca temerile nu sunt justificate, ea are o dificultate foarte mare de a se mobiliza in ceea ce priveste cresterea si ingrijirea copilului, scrie Psychologies.
Citeste mai multe despre utile
Top 5 articole cele mai ...
