Obiceiul din timpul somnului care produce carii Un studiu al dentistilor din Noua Zeelanda a scos la iveala faptul ca oamenii care dorm cu gura deschisa au mai multe carii decat cei care nu fac asta. Cercetatorii sustin ca acest lucru este cauzat de faptul ca respiratul pe gura usuca saliva si distruge mecanismul care tine cariile departe, potrivit medicalnewstoday.com. PH-ul salivei devine acid, astfel ca dintii nu se mai pot apara de bacterii. Studii anterioare au aratat ca persoanele care au gura uscata au un risc mai mare de a suferi de eroziunea dintilor, scrie Unica.

UtileFoto: Colaj foto

De ce este gresit "sa iti ceri scuze" Dupa cum observi, in componenta expresiei "a-si cere scuze" intra verbul "a cere", ale carui sinonime principale sunt verbele "a solicita" si "a revendica". Cu alte cuvinte, "a-si cere scuze" nu inseamna altceva decat "a solicita scuze". Or, scopul nostru atunci cand vrem sa aratam ca ne pare rau ca am gresit nu este sa solicitam scuze de la persoana fata de care am gresit, ci, dimpotriva, sa o determinam pe aceasta sa accepte scuzele noastre. Din acest motiv, desi expresia "a-si cere scuze" s-a impamantenit in aceasta forma si cei mai multi dintre noi nu o percep ca fiind gresita, n-ar fi rau, totusi, sa o inlocuim in vorbire cu expresii corecte: "te rog sa-mi accepti/primesti scuzele", informeaza Avantaje.

Dieta japoneza. Minus 10 kg intr-o saptamana Elixirul vietii lungi si sanatoase este... ceaiul rosu. Are o culoare rosu aprins, gustul este foarte fin si placut, nu este atat de tare ca ceaiul verde sau negru si nu contine cafeina. Este un ceai bland si, in afara faptului ca te ajuta sa slabesti, dieta cu ceai rosu este indicata in tot felul de afectiuni. Pentru cura de slabire (asociata curelor de sanatate) se recomanda a se bea patru cani de ceai rosu, in fiecare zi, la micul dejun, pranz, cina si gustari. oti slabi chiar si 2 kilograme pe zi, cu aceasta dieta simpla - de care insa nu este bine sa abuzezi! 5 zile sunt suficiente pentru a-ti atinge scopurile si a pleca in vacanta fara grija ca nu vei arata bine pe plaja, informeaza Doctorul Zilei.

Slabeste 10 centimetri in talie cu o bautura din castraveti Ingrediente: 1 castravete; O lamaie; O lingurita de ghimbir-pudra; 12 frunze de menta; 2 litri de apa. Cum se prepara: Castravetele si lamaia se taie felii. Apa se pune intr-un vas peste care se adauga toate celelalte ingrediente. Se amesteca bine si se lasa la frigider peste noapte. A doua zi se strecoara amesestecul. Consumati doar partea lichida pe intreg parcursul zilei. Pentru ca o talie subtire cu exercitii se tine, nu uitati, totusi, de miscare. Tonifierea musculara va ajuta la scaderea tesutului adapos, completand astfel bautura pe baza de castraveti. Dupa cele patru zile puteti consuma ce alimente doriti, insa este important sa nu exagerati cu mancatul, conform Unica.

Mituri despre asocierea alimentelor Unul dintre cele mai cunoscute mituri este acela ca nu ar trebui sa consumam la aceasi masa proteine cu carbohidrati. Adica daca vrem sa mancam la aceasi masa cartofi prajiti, sau chiar varianata mai usoara, cartofi la cuptor sau in aburi, cu carne, nu avem voie, pentru ca dauneaza sanatatii, digestiei, si dietei. Un alt mit este ca fructele se mananca doar pe stomacul gol, si niciodata ca desert, adica cu 20 de minute inainte de o masa principala sau la doua ore dupa una. O a treia regula ar fi ca amidonoasele (cerealele si legumele cu amidon- linte, fasole, mazare, etc.) ar trebui consumate singure, sau cu legume ne-amidonoase, integral pe Psychologies.