Topul alimentelor care lupta impotriva ficatului gras. Cand in celulele ficatului se acumuleaza grasimi si acestea nu se mai elimina, isi face aparitia o boala cunoscuta sub numele de "ficat gras", aceasta fiind foarte frecventa la adulti. Ficatul joaca un rol foarte important in descompunerea si eliminarea grasimilor din organism. Uneori, acest proces al metabolismului se deregleaza si grasimile se acumuleaza in celulele ficatului, care nu vor mai functiona corect. Boala are o frecventa mai mare in cazul persoanelor care sufera de obezitate, diabet sau hipertensiune. Statisticile estimeaza ca pana la 20% dintre adulti au "ficat gras", insa numarul lor ar putea fi mai mare, pentru ca steatoza nu da, de obicei, niciun fel de simptome si este diagnosticata doar la analizele de rutina, scrieClick.

UTILEFoto: Colaj foto

Ce sa faci ca sa tii raceala departe. Si cum te tratezi, cu mijloace naturale, daca te-ai imbolnavit. Schimbarile bruste de temperatura creeaza un mediu propice de dezvoltare a virusurilor. Acum pot aparea viroza, raceala, gripa. Aerul rece, ploile si vantul sunt principalii factori care contribuie la aparitia bolilor respiratorii de sezon. De obicei debutaza prin dureri in gat, prin stranut sau chiar prin imposibilitatea de a respira. Evident, cea mai buna decizie este sa te prezinti la medicul de familie pentru un consult. Pana atunci insa e bine sa tii cont de sfaturile noastre. Iata ce sa faci si ce sa nu faci, anuntaLibertatea.

Cum sa combini corect alimentele ca sa ai o digestie buna. Stomacul nu digera toate alimentele in acelasi ritm, de aceea este bine sa stii cum sa le amesteci. Vezi ce reguli trebuie sa urmezi, pentru o digestie buna. Daca nu vrei sa ai probleme digestive, atunci este foarte important sa stii cum sa combini alimentele. In primul rand, mananca fructele inainte de masa, pentru ca se digera cel mai bine singure. Daca iti faci griji in legatura cu nivelul zaharului din sange, trebuie sa stii ca va ramane stabil, cata vreme nu le combini cu frunze verzi sau grasimi, potrivit trueactivist.com. Fiind bogate in nutrienti, antioxidanti si apa, fructele sunt o gustare excelenta si sunt foarte usor de digerat, informeazaUnica.ro.

Cum "păcălești" infarctul cu aceste trucuri simple. Pe fondul sărăciei și al lipsei de mișcare, românii au ajuns să sufere în număr mare de boli de inimă, acestea fiind și principala cauză de mortalitate. „Sedentarismul, stresul, fumatul, mâncarea excesiv de procesată, alimentele fast-food, cu multe grăsimi saturate duc la ateroscleroză și, implicit, la boli de inimă”, comentează cardiologul Alexandra Vasile. Medicul recomandă schimbarea stilului de viață pentru a reduce riscul cardiac. Mai concret: – evitați alimentele cu grăsimi saturate, adică grăsimile de origine animală (carne de porc grasă, smântână, brânzeturi grase, cașcaval, creme, mâncați dulciuri cu măsură);-bazați-vă pe o dietă bogată în fructe, legume, fibre, grăsimi vegetale din ulei de măsline, de susan și in, consumați salate la fiecare masă; mâncați carne slabă de pasăre (fără pieliță) și pește, de cel puțin două ori pe săptămână, scrieDoctorulZilei.ro.

Cat de sanatos este untul? Iata cat este bine sa consumi si cum sa-l alegi din comert! In ultimele decenii consumul de unt a fost pus sub semnul intrebarii. Oamenii au fost incurajati sa cumpere, in schimb, margarina, un alt produs controversat. Principalele motive pentru care untul este considerat nesanatos sunt: faptul ca produce boli ale inimii si creste colesterolul. Studiile sunt cele care pot da un raspuns cel mai aproape de adevar. Pe vremuri, oamenii consumau unt proaspat, preparat din lapte nepasteurizat. Cel mai sanatos unt era considerat cel de capra, animalul care nu face cancer. De-a lungul vremii, o serie de studii au tot incercat sa previna populatia cu privire la pericolele consumului de unt sau de margarina. Un studiu recent despre cat de bune sunt grasimile saturate, gasite si in unt, a fost facut de Journal of the American College of Cardiology. Acest studiu, care vizeaza si consumul de unt poate da anumite raspunsuri, anuntaClick.