Consumul des de alcool: de la ficat gras la ciroza si cancer. Ficatul si creierul, dar si pancreasul, sistemul nervos si inima au de suferit de pe urma consumului de alcool pe perioade lungi, un alt risc deloc de neglijat fiind cel de aparitie a cancerului. Ficatul este unul dintre organele care au cel mai mult de suferit din cauza consumului de alcool. Cei care beau cantitati mari, pe perioade lungi, se confrunta cu diverse tulburari hepatice, iar in cazuri grave, ficatul este afectat ireversibil. Steatoza hepatica sau ficatul gras. Consumul de alcool favorizeaza acumularea de grasimi in celulele hepatice. Acest lucru se produce la cateva zile dupa un consum excesiv de alcool. In acest stadiu, cand celulele ficatului nu sunt inca afectate, se poate actiona prin reducerea cantitatii de alcool sau, evident, prin evitarea lui, scrieClick.

UTILEFoto: Colaj foto

Obiceiul din timpul somnului care produce carii. Nu poti controla ce faci in timpul somnului, insa este bine sa stii care sunt gesturile care iti fac rau. Vezi cum poti sa iti distrugi dantura cand dormi. Un studiu al dentistilor din Noua Zeelanda a scos la iveala faptul ca oamenii care dorm cu gura deschisa au mai multe carii decat cei care nu fac asta. Cercetatorii sustin ca acest lucru este cauzat de faptul ca respiratul pe gura usuca saliva si distruge mecanismul care tine cariile departe, potrivit medicalnewstoday.com. PH-ul salivei devine acid, astfel ca dintii nu se mai pot apara de bacterii. Studii anterioare au aratat ca persoanele care au gura uscata au un risc mai mare de a suferi de eroziunea dintilor. Cercetatorii din Noua Zeelanda au observat ca oamenii care dorm cu gura deschisa au un nivel scazut al PH-ului. Astfel, daca smaltul dintilor incepe sa se dizolve la un PH de 5.5, cei care dorm cu gura deschisa au un PH de aproximativ 3.6. Daca ai multe carii, s-ar putea sa faci o greseala in timpul somnului, anuntaLibertatea.

Exercitiile care iti antreneaza tot corpul si pentru care nu ai nevoie de sala. Iti doresti un trup sculptat, dar nu ai timp sa ajungi la sala? Nu-i nici o problema! Mai jos iti prezentam patru exercitii care iti vor tonifica intregul corp si pentru executarea carora nu vei avea nevoie de aparate de fitness. Executa 30 de repetari ale primului exercitiu, 30 de secunde trebuie sa dureze cel de-al doilea, alte 30 de repetari in cazul celui de-al treilea antrenament si de alte 30 de secunde vei avea nevoie pentru a patra schema. Odihneste-te dupa ce ai incheiat un ciclu, dupa care reia totul. Trebuie sa faci patru circuite, timp de 5 sau 7 zile pe saptamana. Vei vedea rezultatele chiar la finalul primei saptamani, informeazaUnica.ro.

Cum iti poti regenera articulatiile in mod natural. Te feresti de boli articulare si iti cresti mobilitatea si flexibilitatea incheieturilor. Alimentatia sanatoasa si miscarea sunt doua elemente-cheie pentru sanatatea articulatiilor. Oasele contin aproximativ 20% apa, muschii 75%, lichidul sinovial 80% iar cartilajele 85%, iar ca o scadere cu 2% a nivelului de apa din organism poate determina o scadere cu pana la 20% a energiei si a capacitatii de efort a organismului. Consumul suficient de apa (in jurul a 2 litri pe zi, pentru un organism adult) este extrem de important pentru sanatatea intregului organism, inclusiv pentru sanatatea si functionarea optima a articulatiilor. Hidratarea inseamna si un transport imbunatatit al nutrientilor in diferite parti din organism, inclusiv spre articulatii, ceea ce contribuie semnificativ la regenerarea acestora, scrieDoctorulZilei.ro.

Sase leacuri babesti sa nu-ti mai cada parul. Sa fim seriosi: cel mai mare cosmar al oricui este caderea parului! O echipa de cercetatori americani a testat pe mai multi voluntari cateva leacuri "babesti". Sucul de ceapa. Iti dau lacrimile cand o cojesti, dar are rezultate miraculoase daca stii sa o folosesti. Timp de 6 saptamani, cei 23 s-au spalat de 2 ori pe zi cu suc de ceapa. Datorita flavonoidelor si proprietatilor anti-inflamatorii, caderea parului s-a stopat ca prin farmec. Zincul. Lipsa zincului din organism nu numai ca slabeste sistemul imunitar, dar predispune la caderea parului. Zincul creeaza proteina responsabila de cresterea parului si celulele ADN ce refac tesuturile. Mancati spanac, nuci, dovleac, scoici, porc si pui. Ardeii iuti. Capsaicina nu numai ca lupta cu succes impotriva cancerului din organism, dar are o multitudine de proprietati terapeutice. Daca se aplica direct pe scalp, stimuleaza cresterea parului. Consumata sub forma de pastile de 6 mg pe zi, timp de 5 luni, efectele sunt extraordinare in lupta contra caderii parului, anuntaClick.