Evenimentul Zilei: Muzica te scapa de dureri
Cantece in loc de calmante
Cercetatorii de la Clinica Cleveland au descoperit recent ca ascultatul muzicii timp de o ora zilnic nu numai ca diminueaza durerile cu pana la 20%, dar si reduce nevoia de calmante inainte si dupa interventiile chirurgicale. Acest lucru se explica prin faptul ca muzica stimuleaza eliberarea endorfinei in creier, care are rol de „mascare a durerii”, considera Cheryl Dileo, profesor de terapie a durerii si director la Centrul de Cercetare a Artei si a Calitatii Vietii din cadrul Universitatii Temple.
Exercitii fizice combinate cu muzica
De asemenea, muzica mai poate amplifica efectele unui exercitiu, denumit „imaginatie ghidata”, folosit pentru diminuarea durerilor. In acest exercitiu, pacientii se concentreaza pe o imagine sau o senzatie care evoca emotiile pe care vor sa le simta, explica Ronit Azoulay, specializat in terapia prin muzica la Centrul de Muzica si Medicina „Louis Armstrong”, din New York.
Pentru a face un exercitiu de „imaginatie ghidata” in propria casa, stati cu picioarele ridicate si ochii inchisi, pe un scaun confortabil, intr-o camera linistita, sugereaza Joke Brandt, director adjunct la Centrul de Cercetare a Artei si a Calitatii Vietii din cadrul Universitatii Temple. Daca nu va puteti misca din cauza durerii, alegeti o melodie energica; daca durerea nu va lasa sa dormiti, alegeti mai degraba melodii care va relaxeaza. Dupa ce ati pus muzica, ganditi-va la un loc preferat sau la o imagine calmanta, cum ar fi o plaja parasita, va sugereaza Joke Brandt.
Evenimentul Zilei

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”