Lucrurile ciudate care se intampla cu picioarele tale cand imbatranesti. Organismul nostru sufera modificari pe masura ce imbatranim, iar picioarele nu fac exceptie de la acest lucru. Ele trec printr-o serie de schimbari care ni se pot parea ciudate si pe care cu greu le acceptam. Iata care sunt modificarile pe care le sufera picioarele noastre, pe masura ce imbatranim! De-a lungul copilariei, adolsescentei si tineretii, picioarele noastre au depozite de grasime si colagen, care confera elasticitate si suplete pielii. Insa pe masura ce inaintam in varsta, scade productia de colagen, subtiind aceste straturi. "Acesta este motivul pentru care picioarele par descarnate, pielea se lasa si apar durerile - practic tot ce-ti sustine greutatea corpului care apasa pe picioare sunt doar oasele", explica Pedro Cosculluela, medic ortoped cu specializare in glezne, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Retentie de apa? Afla din ce cauza te umfli si faci celulita si cum scapi de aceasta problema. Contrar unor idei preconcepute, retentia de apa (manifestata prin umflarea mainilor, a picioarelor, a fetei, a abdomenului) nu este urmarea consumului prea mare de... apa. Deci solutia nu este sa bei cu taraita. Ci sa iti revizuiesti alimentatia si garderoba. Si sa consulti medicul. Daca reduci cantitatea de apa bauta nu vei face decat sa te alegi cu o alta problema de sanatate: o infectie urinara. Altele sunt adevaratele cauze ale retentiei de apa. Semipreparatele, supele instant, concentratele de legume, mezelurile, branza "veche", cipsurile, covrigeii, produsele de patiserie din comert contin cantitati mari de sare. Consuma-le cu maxima moderatie si axeaza-te pe mancarea pe care o prepare singur acasa. Iar cand gatesti, pune cat mai putina sare si da-ti peste mana cand ai tendinta de a adauga sare, in farfurie (mai bine sa cada sarea pe jos si "sa faci a cearta", decat sa continui sa-i livrezi organismului tau sare in exces), anuntaLibertatea.

Cele mai bune alimente antiinflamatoare. Stiai ca exista alimente si solutii naturale care au puterea de a reduce infamatiile din corp? De aceea, este bine sa le incluzi cat mai des in alimentatie. Iata despre ce produse este vorba! Uleiul de masline. Unul dintre cele mai puternice antiinflamatoare din dieta este uleiul de masline, el fiind bogat in polifenoli. Opteaza pentru cel extravirgin. Mai mult de 70% din grasimile mononesaturate pe care le contine provin din acidul oleic, un compus care previne aparitia bolilor cardiovasculare, pentru ca reduce colesterolul LDL. Ceapa si usturoiul. Dau un gust deosebit mancarii, dar au si puternice proprietati antiinflamatoare. Este vorba despre ceapa si usturoi. Acestea au si proprietati antibiotice, informeazaClick.

Leacul antic impotriva bolilor de inima si al cancerului de ficat. Intarzie imbatranirea, elimina toxinele si "topeste" grasimea. Este un condiment traditional romanesc anti-microbian nelipsit din bucataria romancelor datorita gustului inedit pe care il da mancarii. Usturoiul, insa, mai are un rol si anume acela de a regla colesterolul si de a echilibra tensiunea. Medicul primar Alice Popescu ne-a vorbit despre beneficiile usturoiului in faza de preventie: "Se foloseste si pentru hipertensiune si pentru dislipidemii, dar si pentru colesterol crescut. Se foloseste, cu precadere, pentru hipertensiune usoara sau preventiv la persoanele care au un istoric familial de hipertensiune si sunt in situatie de stres". Persoanele care sufera de hipertensiune au doua solutii la indemana sa asculte de indicatiile medicului specialist si sa isi schimbe obiceiurile. Hipertensiunea poate aparea ca urmare a unei diete hipercalorice, a consumului excesiv de sare, zahar sau grasimi. "La o hipertertensiune deja instalata si cu valori mai mari, usturoiul nu mai este eficient, dar preventiv este foarte bun", ne lamureste medicul. Desi exista o multime de tratamente naturiste pe baza de usturoi, pe care le putem face in casa, medicul recomanda consumul capsulelor pe baza de usturoi, deoarece "la persoanele care au o gastrita sau un ulcer este foarte greu sa se consume cantitatile optime de usturoi", scrieDoctorulZilei.ro.

Greseli de igiena pe care toata lumea le face. Un sondaj recent a scos la iveala faptul ca 15% dintre americani nu se spala pe maini dupa ce folosesc o baie publica ori daca o fac, s-ar putea sa nu o faca bine. Vezi care sunt cele mai comune greseli de igiena pe care le face toata lumea. Daca te speli pe maini, dar nu te usuci bine sau atingi mainile de uscator, nu scapi de microbi si bacterii, potrivit news.health.com. Cel mai bun mod de a-ti curata mainile este sa le uzi cu apa calduta sau rece, apoi sa iei sapun si sa te speli pentru 20 de secunde, inainte sa te clatesti. Cercetarile au aratat ca sapunul anti-bacterian nu indeparteaza microbii mai bine decat cel normal, asa ca nu te agita sa il folosesti. Betisoarele de urechi nu fac decat sa impinga ceara in ureche, iar specialistii recomanda sa renunti la folosirea lor. In plus, ceara are proprietati antibacteriene, astfel ca nu este o idee buna sa o elimini, pentru ca urechile se curata in mod natural. Daca te deranjeaza dopurile de ceara, cel mai bine este sa mergi la un ORL-ist si sa il rogi sa le elimine. Nu este indicat sa te ocupi singura de igiena urechilor, pentru ca poti provoca infectii sau alte probleme grave, anuntaUnica.ro.