Dr. Oz: planul in 3 pasi care te ajuta sa renunti la zahar Creierul tau considera zaharul o sursa de energie si chiar daca tu nu iti mai amntesti cand ai gustat prima data dintr-o prajitura, el tine minte. Cand consumi aceasta substanta delicioasa, creierul trimite semnale de placere, care te incurajeaza sa mananci mai mult. Cu cat te lasi prada acestei dorinte, cu atat vei vrea mai mult. Dr. Ramani are o abordare realista in demersurile sale de a-i ajuta pe ceilalti sa renunte la dulciuri. Astfel, el te sfatuieste sa nu incerci sa scapi de dependenta deodata, ci sa o faci pas cu pas, pentru a-ti invata papilele gustative sa se bucure si de alimente care nu sunt dulci, integral pe Unica.

UtileFoto: Colaj foto

Curata singur si eficient aparatul de aer conditionat. Iata care sunt pasii Aparatul de aer conditionat trebuie curatat frecvent in sezonul cald. Nu e suficient sa-I speli doar filtrele, ci sa cureti si unitatea interioara. De asemenea ai grija sa inlaturi si praful depus pe mobila. Aerul care circula in incapere ridica praful care patrunde in caile tale respiratorii. Un aer viciat, plin de praf si bacterii care prolifereaza in mediu umed pot produce diverse afectiuni: oftalmologice, respiratorii si chiar afectiuni ale plamanilor. Poti capata rinite, alergii, pneumonii etc, informeaza Libertatea.

Aceasta mica schimbare iti mentine creierul tanar Cateva randuri dintr-o carte buna, in fiecare seara, alimentatie sanatoasa, un loc de munca in care sa te simti bine si in care sa fii apreciat, miscarea sunt lucrurile care ne ajuta sa ajungem sa traim sanatos, pana la adanci batraneti si care fac bine si creierului nostru. Numai ca, nu toti suntem fericitii "posesori" ai unei astfel de vieti. Din aceasta cauza suntem stresati, anxiosi, nu mai avem pofta de viata, iar creierul nostru are de suferit. Toate acestea duc la imbolnaviri grave, chiar pana la Alzheimer sau dementa, anunta Unica.

3 alimente care te ajuta sa dormi mai bine noaptea Stiai ca episoadele de insomnie pot avea si o cauza alimentara? Mai exact, ceea ce mananci inainte sa adormi iti influenteaza somnul. Iata care sunt alimentele care te vor ajuta sa dormi mai bine noaptea. Sucul de cirese - Un studiu publicat in 2010 in Journal of Medicinal Food a ajuns la concluzia ca daca bei 2 pahare de suc de cirese poti sa dormi mai bine. Proprietatile antiinflamatorii joaca un rol important in a regla ciclul de somn al organismului. Cercetatorii inca nu inteleg mecanismului, dar conform studiului, oamenii care sufereau de insomnie au fost tratati cu acest "medicament", integral pe Doctorul Zilei.

6 activitati neasteptate care te scapa de stres Spatele drept! Si tie iti spuneau parintii si profesorii sa stai drept, sa nu te mai cocosezi? Iata ca acum ne spun fix acelasi lucru si oamenii de stiinta. Mai mult, ei demonstreaza ca pozitia aplecata a corpului este asociata cu depresia, slaba stima de sine si gandirea negativa. Prin contrast, cand stam cu spatele drept, crestem toleranta la stres, capacitatea de memorare a evenimentelor pozitive, asertivitatea si increderea in sine, imbunatatindu-ne dispozitia si productivitatea, informeaza Psychologies.