​Ingredientul care opreste atacul de cord intr-un minut. Unul dintre ingredientele care nu trebuie sa-ti lipseasca din camara, mai ales daca ai in familie persoane care sufera de afectiuni cardiace, este ardeiul cayenne. Este un ingredient natural care, sustine site-ul healthylifeland.com, previne bolile de inima. Doctorul John R. Christopher, expert in studiul plantelor, sustine ca toti pacientii pe care i-a avut cu astfel de afectiuni au supravietuit tuturor atacurilor de cord, datorita ardeiului cayenne, scrie acelasi site. Pe parcursul carierei sale, de fiecare data cand un pacient a venit la el cu o problema de inima, medicul sustine ca l-a tratat cu o cana de ceai din ardei cayenne, daca starea lui era constienta atunci cand venea la urgente. Si nu degeaba, pentru ca proprietatile ardeiului cayenne au fost dovedite de-a lungul timpului de catre cercetatori, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Doua cafele pe zi te scapa de cancer la prostata. Analizele realizate pe 550.000 de barbati de cercetatorii de la Spitalul Universitar din Shanghai au confirmat ca cei care beau cel putin doua cafele pe zi au cu 25% mai putine sanse sa dezvolte cancer la prostata. Mai mult decat atat: cafeaua ajuta si dupa descoperirea celulelor canceroase in organism. Pentru a putea trage o concluzie, cercetatorii chinezi au pus cap la cap nu mai putin de 13 studii realizate in diferite parti ale lumii pe barbati cu varste cuprinse intre 18 si 75 de ani. Astfel, s-a descoperit ca riscul de a face cancer scade, statistic vorbind, cu 2,5% la fiecare cana de cafea data pe gat. Compusii chimici cafestol si kahewol nu numai ca au un rol important in protejarea ficatului, dar lupta activ impotriva dezvoltarii celulelor canceroase in organism. Antioxidantii si substantele antiinflamatorii din cafea inhiba dezvoltarea carcinoamelor, iar efectele au putut fi observate in organism la un interval de doar 5 zile de la data inceperii "tratamentului" pe baza de cafea, anuntaClick.

Remedii naturiste pentru a scapa de varice. Venele sunt asemenea "tevilor" prin care curge apa, insa in loc de apa, avem sange. Daca ai vene elastice si puternice, ai o circulatie foarte buna a sangelui, insa in majoritatea cazurilor lucrurile nu stau la fel. Venele slabesc si se formeaza varicele, acele vene inestetice de pe picioare sau semnele unor vene care s-au spart. Aparitia lor este determinata de statul mult in picioare, alimentatia nesanatoasa, fumatul si alte deficiente ale organismului. O proasta circulatie a sangelui este egala cu o stare generala de sanatate proasta, deoarece cu ajutorul sangelui oxigenul si mineralele sunt livrate catre organele care au nevoie de ele, informeazaDoctorulZilei.ro.

Alimente nesanatoase care ne fac bine. Multe dintre alimentele sanatoase nu sunt chiar atat de gustoase fata de cele pe care le consideram daunatoare organismului. Si totusi, o parte din produsele incluse in aceasta din urma categorie nu sunt chiar atat de rele pe cat se spune. Daca este consumat in exces, untul este printre cele mai daunatoare alimente, ducand la cresterea colesterolului si la complicatii cardiace. Insa intr-o cantitate moderata, untul este o grasime foarte buna pentru sanatate. Contine grasimi saturate si vitamine care dizolv grasimea. Cercetatorii au demonstrat recent ca un consum moderat de lactate bogate in grasime are stranse legaturi cu scaderea obezitatii. Ca sa fie clar de la inceput: patru margaritas sunt drumul spre o mahmureala sigura. Insa consumata in cantitate moderata, tequila, ingredientul principal al delicioasei margarita ajuta la reglarea zaharului in sange si ajuta la buna functionare a sistemului sanguin. Iar consumata in stare pura, adica nu in alte combinatii, tequila nici macar nu provoaca mahmureala, scrieUnica.ro.

Sapunurile ne pot imbolnavi de cancer. Ai grija ce sortimente alegi! Cu totii incercam sa minimizam cantitatea de toxine care ne intra in corp. Mancam mai sanatos, bem apa purificata, realizam chiar si programe de detoxifere. Ceea ce insa putini oameni constientizeaza este cantitatea de toxine pe care o absorbim prin piele. Iar sapunul contine numeroase chimicale suspecte, vopseluri, arome, substante despre care nici nu stim ca ar trebui sa ne ferim. Asa ca daca doriti sa minimizati expunerea la aceste toxine ascunse, ar fi bine sa optati pentru sapunuri naturale. "Multe persoane au pielea sensibila si nu reactioneaza deloc bine la sapunurile din comert. Cu ajutorul unui sapun natural poti reduce si chiar preveni o multitudine de probleme ale pielii cauzate de ingredientii chimici iritanti. Sapunurile naturale au ingredinete care nu au fost produse cu ajutorul ierbicidelor, fertilizatorilor chimici sau pesticidelor, multe dintre acestea recunoscute ca fiind cancerigene", explica Mihaela Jarai, anuntaClick.