Acestea sunt cele mai bune exercitii pentru tratarea anxietatii. Daca te lupti cu depresia sau anxietatea si incerci sa le faci fata singura, fara sa apelezi la un specialist, este posibil sa realizezi ca situatia nu este atat de grava. Insa tot nu scapi de problema, asa ca iti propunem cateva solutii care te ajuta sa treci peste aceste greutati. Medicii nu au obiceiul sa recomande miscarea ca parte a unui tratament, insa ar face bine sa-si schimbe abordarea, pentru ca exercitiile fizice sunt atat de binefacatoare si la indemana oricui. Chiar si a celor care sufera de depresie sau anxietate. "S-a dovedit ca acea separare a mintii si corpului, ca entitati diferite, este falsa", declara Ben Michaelis, doctor in psihologie clinica evolutionista si autorul lucrarii "Urmatoarea ta mare realizare: 10 pasi mici spre fericire". "Cand ai grija de tine, iti ajuti intreg sistemul", este de parere Michaelis, care totusi recomanda persoanelor cu forme avansate ale acestor afectiuni sa-si consulte medicul terapeut inainte de a face acest pas, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Ce se intampla in corpul tau dupa ce te lasi de fumat. Daca vrei sa te lasi de fumat si nu-ti gasesti motivatia, poate clarificarea catorva schimbari care se petrec in corpul tau pe termen scurt si lung te vor face sa intelegi mai bine ca este necesar sa renunti la acest viciu. La doar 20 de minute de la ultima tigara fumata, pulsul si tensiunea arteriala se imbunatatesc, iar cantitatea de monoxid de carbon va scadea dupa opt ore, se anunta intr-un studiu al unei organizatii britanice de sanatate, citat de The Independent. In doua zile, simtul gustului si al mirosului se imbunatatesc, iar dupa doua saptamani se simte o ameliorare si la nivelul circulatiei sanguine si a functionarii plamanilor. Cinci ani de la ultima tigara inseamna scaderea riscului bolilor de inima si de cancer la vezica, gat si esofag, anuntaClick.

Cinci sucuri naturale care ajuta la detoxifiere. O cura de detoxifiere nu inseamna infometare si nici o alimentatie dusa la extreme, insa este intotdeauna eficienta pentru corp, cat timp nu-ti privezi organismul de nutrienti esentiali. Sucurile de fructe si legume pot fi o modalitate foarte buna de a initia procesul de slabire sau a da un restart in perioadele de platou, dar si pentru sustinere sistemului imunitar si celui digestiv care uneori are nevoie de o pauza. Daca vei alatura curei de detoxifiere si principiile Nutritiei Ortomoleculare, care sustine ca disfunctia celulei reprezinta cauza imbolnavirilor si chiar a obezitatii, vei reusi sa iti detoxifici organismul in mod sanatos si sa si slabesti in acelasi timp, informeazaLibertatea.

Cat de grav este sa mananci la 10 noaptea. Poate s-a mai intamplat sa luam o mica gustare dupa cina: chipsuri, inghetata sau un baton cu alune ne-au oferit placeri nevinovate inainte de culcare. Insa ce ar fi daca fix inainte sa mergi la somn, chiar iei cina? Este valabil in special pentru persoanele care au un program de lucru foarte incarcat si nu reusesc sa manance la timp. Ajung la 10 noaptea acasa si dau iama direct la frigider, unde, in loc sa aleaga ceva light, precum un pahar cu lapte, fac un festin in toata regula. Chiar daca sunt constienti de caloriile pe care le aduna in exact acele momente. Desi specialistii au enuntat, de-a lungul timpului, dupa ani de cercetari, care sunt pericolele meselor tarzii, se pare ca inca subiectul nu este epuizat. Se pare ca organismele noastre functioneaza ca niste masinarii care stiu foarte bine cand trebuie hranite si cand au nevoie de somn. Iar mancatul la ore inaintate nu face altceva decat sa dea peste cap ritmul corpului nostru, scrieUtile.

Iata cele mai periculoase flori pe care le ai in casa sau in gradina! Florile ne coloreaza viata si ne bucura ochiul, dar unele dintre aceste minunate creatii ale naturii pot provoca dureri de cap, convulsii sau pur si simplu pot omori. Rododendroni, copacul wisteria, oleandru si ficusul sunt doar cateva dintre plantele frumoase ale caror capacitati ar putea sa va surprinda. Mai jos gasiti lista cu 5 cele mai toxice, dar si comune plante otravitoare. Narcisa. Acesti minunati vestitori ai primaverii, galbeni (aka daffodils) si albi (jonquils), sunt, de fapt, toxici in cazul consumarii bulbilor in cantitati mari. De multe ori, oamenii confunda bulbii de narcise cu ceapa. Semnele de intoxicatie sunt: greata, vome, crampe si diaree. Un medic ar putea recomanda hidratare intravenoasa si / sau medicamente pentru a stopa voma si senzatia de greata in cazul in care simptomele sunt severe sau pacientul este un copil, anuntaClick.