De ce cel mai bine sa mancati oua dimineata? Plus: cum recomanda nutritionistii sa le preparti, ca sa va fie medicament. Indiferent ca este de gaina, de gasca, de rata ori de prepelita, oul trebuie consumat cat mai proaspat si, de preferat, in prima parte a zilei. Ouale se digera bine atunci cand sunt fierte usor, si nu sunt implicate in aparitia infarctului, chiar daca au colesterol. Gradul lor de prospetime si momentul din zi in care le consumati sunt importante. Ca sa transformati ouale intr-un produs sanatos, este esential sa le cunoasteti secretele. Ouale ochiuri romanesti, sparte in apa fierbinte si cele care au fiert putin si sunt cleioase sunt cele mai sanatoase, scrie Doctorul Zilei.

UtileFoto: Colaj foto

Iata cele mai bune plante pentru rani. Rani, arsuri, infectii... Pielea te protejeaza de agresiunile din mediul inconjurator, dar cu un pret. Patlagina ajuta la coagularea sangelui si la cicatrizarea ranilor. Frunzele proaspat culese, spalate, sterse cu un servet absorbant si zdrobite, se pot folosi ca atare: se aplica umede, direct pe rani, pentru a opri hemoragiile. Daca n-ai la indemana planta proaspata, foloseste-o sub forma de tinctura sau de pulbere, pentru rani produse prin taietura sau zgarietura. In cazul ranilor purulente, ai nevoie de o infuzie obtinuta astfel: 20 g de frunze uscate si maruntite la o cana cu apa clocotita, lasate 10-15 minute. Fa spalaturi locale de mai multe ori pe zi, relateaza Click.

O singura banana iti ajuta parul sa creasca mai repede! Iata cum procedezi. Bananele sunt pe placul multora dintre noi, mai ales ca inlocuiesc o gustare nesanatoasa si ajuta si la dieta. Insa pot fi utilizate si in ritualul nostru de infrumusetare. Nutrientii din banana sunt eficienti si in cresterea parului, iar in cele ce urmeaza va prezentam cea mai eficienta masca pentru prevenirea caderii podoabei capilare. Masca este foarte simpla si, spun cele care au incercat-o, are rezultate vizibile. Ai nevoie doar de o banana pe care o zdrobesti pana cand capata consistenta unei paste. Aplica pasta pe par si las-o sa actioneze timp de 20 de minute. Dupa ce si-a facut efectul, clateste bine cu apa calduta, dupa care spala-l cu samponul tau obisnuit, anunta Unica.

Broccoli, o leguma miraculoasa pentru bolile grave. Broccoli sau conopida verde este un aliment dietetic renumit pentru virtutile sale medicinale extraordinare ! Nutritionistii europeni ne recomanda sa includem frecvent leguma- minune in dieta noastra. Cercetarile efectuate la Universitatea din Tsukuba din Japonia si la alte institutii prestigioase din lume claseaza broccoli pe primul loc in categoria legumelor bogate in substante anticancerigene, cu efect preventiv in cataracta si in bolile cardiovasculare. Studiile recente au scos la iveala si alte beneficii oferite de consumul frecvent de broccoli asupra inmultirii haotice a celulelor maligne, scrie Click.

Adevarul despre ciocolata. Iata ce spune un nutritionist roman. In ciocolata exista o cantitate mare de cacao si aceasta este bogata intr-o serie de substante numite flavonoizi, compusi care se sintetizeaza natural in anumite plante, recunoscute a avea proprietati miraculoase asupra sanatatii, afirma nutritionistul Lygia Alexandrescu. Ea precizeaza insa ca grasimile din ciocolata cu lapte sunt saturate, iar consumul lor creste componenta nociva a colesterolului si deci riscul de boala coronariana, relateaza Doctorul Zilei.