Scapa de matreata cu suc de lamaie! Matreata este o afectiune a scalpului cauzata de o ciuperca si este caracterizata prin mancarimi si iritatie. Inainte sa incerci produse scumpe din comert, iti recomand sa apelezi la trucuri 100% naturale, de multe ori mai eficiente decat formulele cu chimicale care promit rezolvarea problemei in timp record. Cu toate ca matreata nu se ia, asa cum spun miturile mai vechi, medicii dermatologi sunt de parere ca nu e bine sa folosesti ustensilele altei persoane, daca vrei sa previi aparitia matretii, scrie Click.

La ce sa fiti atenti cand cumparati carne de miel. PLUS: Cum faceti cea mai buna friptura si ciorba de miel. Oferta bogata a comerciantilor, in apropierea Sarbatorilor Pascale, nu trebuie sa va faca sa uitati regulile importante ce trebuie respectate la cumpararea unui produs alimentar. Prima regula pe care trebuie sa o aveti in vedere cand alegeti mielul este ca acesta sa aiba minimum noua kilograme. Cei mai mici au carnea bogata in purine, cristale de acid uric ce se depun pe articulatii sau rinichi, ingreuneaza digestia si, in timp, duc la aparitia unor boli grave precum guta, relateaza Doctorul Zilei.

Cum afli daca esti sanatos in 30 de secunde. Te incurci in tabelele care calculeaza greutatea ideala? Avem pentru tine un test extrem de simplu pe care il poti folosi la tine acasa pentru a verifica daca ai o greutate normala. Indicele de masa corporala nu mai este singura modalitate de a verifica sanatatea cuiva. Ultimele cercetari au aratat ca o treime din copiii care au un index de masa corporala normal au risc de a dezvolta o boala din cauza obezitatii, anunta Unica.ro.

Stii cum sa alegi vinul pentru masa de Paste? Asocierea vinului cu preparatele culinare este o arta pe care putini o stapanesc. Asa ca, pentru mesele speciale din zilele de Paste, am cerut sfaturi la cel mai inalt nivel: cum sa asortam vinul la lista de bucate? Prof. univ. dr. Dan Boboc, presedintele executiv al Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania(ADAR), ne dezvaluie toate secretele relatiei dintre vinuri si preparatele culinare, scrie Libertatea.

Care sunt cele mai bune condimente pentru masa pascala. Dau gust mancarii, dar au si efecte terapeutice. Specialistii in nutritie ne spun ce condimente sa punem in mancare, astfel incat sa nu avem probleme dupa mesele copioase din zilele de sarbatoare. Anumite condimente pot fi adaugate in mancare chiar de la inceputul pregatirii. In acest caz, ele transmit alimentelor efectele lor terapeutice si, astfel, legumele, cerealele, leguminoasele si alte alimente vor fi mai usor digerabile. Aceste condimente sunt: boabele de mustar, chimenul, coriandrul, dafinul, ienibaharul, cuisoarele, ienuparul. In general, acestea sunt sub forma de seminte si pot fi puse la fiert chiar nemacinate, relateaza Click.