Sucul "sanatos" care ne poate imbolnavi grav ficatul. Sucul de fructe este adesea privit ca un produs sanatos sau ca o alternativa sanatoasa la sucurile din comert, pline de zahar, coloranti si conservanti. Ceea ce nu stiu majoritatea oamenilor insa este ca sucul de fructe poate face si el rau organismului, pana la punctul in care poate determina aparitia de boli hepatice grave, precum ficatul gras sau steatoza hepatica. Adevarul este ca decat sa bem de doua, trei ori pe saptamana suc din comert, mai bine bem un suc de fructe proaspat stors, facut in casa. Cu toate acestea, baut zilnic, si sucul de fructe se poate transforma intr-un inamic al sanatatii noastre. xplicatia este simpla - sucul de fructe solicita ficatul in exces. Chiar daca nu contin zahar in cantitati mari, precum sucurile din comert, sucurile de fructe facute in casa contin fructoza, iar fructoza se metabolizeaza la nivelul ficatului, scrie Unica.ro.

UtileFoto: Colaj foto

De ce mancam mai mult cand consumam alcool. O iesire in oras cu prea mult alcool, finalizata cu o masa copioasa, dar si nesanatoasa luata cine stie ce colt de strada? Ei bine, exista un motiv dovedit stiintific pentru care mancam mai mult si mai nesanatos atunci cand consumam alcool in exces. Creierul transmite semnale diverse in stare de ebrietate decat atunci cand nu exista pic de alcool in organism, iar acest lucru se rasfrange si asupra alimentatiei. Consumul de alcool face simturile mai sensibile, indemnand activitatea creierului sa genereze pofte. Practic, mirosurile, spre exemplu, ale mancarurilor se simt mult mai puternic si au efect mult mai mare asupra creierului atunci cand suntem in stare de ebrietate decat atunci cand suntem perfect lucizi, potrivit Lyla.ro.

Dieta de 5 zile care te scapa de 5% din greutate.Daca de Pasti ti-ai permis sa gusti din toate bunatatile de pe masa, acum este timpul sa te intorci la o dieta echilibrata si cateva zile de detoxifiere, care sa te salveze de cele cateva kilograme in plus si sa-ti confere energie. Pasca, drobul si fripura de miel sunt delicioase, insa pot crea dezechilibre si iti saboteaza silueta pe care o doresti impecabila la vara. "O cura de detoxifiere ce respecta principiile nutritiei ortomoleculare va va ajuta nu doar sa eliminati cateva kilograme, dar cel mai imporant va aduce fitonutrienti la nivelul celulelor, ajutandu-le sa consume energie in mod optim, sa neutralizeze radicalii liberi si sa elimine reziduriile si toxinele. 5 zile in care se consuma sucuri bio din fructe si legume, cu un aport intotdeauna mai mare din legume decat cel din fructe alaturi de un regim hipocaloric va poate ajuta sa scapati de 5% din greutate, in conditiile in care foamea este aproape inexistenta", explica Dr. Horatiu Albu,specialist in nutritia ortomoleculara si master in biologia moleculara a cancerului. Vezi pe CSID programul de detoxifiere.

"Bagajul emotional" si noua relatie de cuplu. Fara sa vrem, in fiecare relatie de cuplu venim cu experientele emotionale anterioare, care ne-au format. Iata cum sa le gestionam corect astfel incat noua poveste de amor sa nu fie afectata.Deseori, evaluand relatiile de cuplu incheiate, putem identifica un tipar al esecurilor. Fie se datoreaza unor comportamente nocive la care nu renuntam, fie nesigurantei personale sau alegerii defectuoase a unui partener. Cu atat mai mult, atunci cand se combina acesti factori, sansele de reusita relationala sunt minime. Pentru a creste posibilitatile de succes in cuplu, trebuie in primul rand sa lucram cu noi insine. Iar asta inseamna sa ne acceptam greselile si limitele, sa invatam din propria experienta si, totodata, sa o lasam in trecut. Cat timp nu suntem pregatiti sa abandonam experientele negative, nu suntem gata pentru o relatie noua. Mai multe informatii pe Psychologies.ro.

Fructe care te scapa de riduri. Fructele sunt alegerea ideala daca vrei sa scapi de riduri. Cu ajutorul acestora, poti prepara masti foarte eficiente, dar le poti consuma si ca atare. Fructele de padure Fructele bogate in antioxidanti previn aparitia ridurilor, pastreaza elasticitatea pielii, prevenind imbatranirea prematura a tenului. Totodata, confera fermitate si stralucire tenului.Fructele care contin cei mai multi antioxidanti sunt cele de padure ( afinele, murele). De aceea, nu ezita sa le consumi proaspete sau sa prepari diferite masti si lotiuni naturale. Si uleiul de catina face minuni impotriva ridurilor. Nu trebuie decat sa-ti masezi pielea din jurul ochilor cu ulei si elasticitatea pielii tale va fi redata.Ca pielea ta saramana mereu catifelata, ai nevoie de vitaminele A, E si de cele din complexul B. Le obtii din anumite legume. Vitamina A se gaseste in mere, dovleac si porumb, vitamina E in fasole, iar vitamina B in morcovi, cereale, nuci si varza, scrie Click!Sanatate.