Alimente care iti fura calciul. Exista alimente pe care le ingeram zilnic, care scad scad absorbtia de calciu. Cafeaua si ciocolata se afla printre personajele negative ce ne pot afecta sanatatea. Sarea Sodiul din sare creste excretia de calciu in urina. Nutritionistii ii avertizeaza pe cei care sufera deja de osteopenie sau osteoporoza sa elimine sodiul din alimentatie. Pentru condimentarea mancarii se recomanda sucul de lamaie, ierburile aromatice sau uleiul de masline. Cafeaua Combinatia de cafea cu lapte este contraindicata. Cofeina din cafea este diuretic natural ce contribuie la excretarea calciului in urina, scrie Unica.

Pasi spre sanatateFoto: Colaj foto

Cum mentinem dorinta si pasiunea in cuplu. Apetitul sexual nu e diferit, in mecanismul sau, de aceste nevoi biologice. Dar el poate fi alimentat de atentia acordata partenerului, de interesul pentru fizicul acestuia, de admiratia sincera pentru calitatile sale umane: de parinte, de profesionist, de partener. Totul porneste, asadar, de la emotii. Nu-i asa ca simti reaparitia dorintei daca te simti admirat de partener? Daca iti face complimente si se uita la tine cu afectiune si admiratie? Nu-i asa ca vrei sa pastrezi si sa adancesti aceste emotii placute prin apropierea fizica? Exact acesta e mecanismul prin care mentinem dorinta: afectiunea si admiratia fata de celalalt, scrie revista Psychologies.

Acest exercitiu uimitor care dureaza doar patru minute iti va transforma total corpul. Antreneaza-te incepand de astazi pentru a-ti remodela corpul cu ajutorul unui singur exercitiu, doar 4 minute, in 28 de zile. La final vei vedea rezultatele. Fie ca il numesti "plansa", "scandurica" sau "scandura", exercitiul de tip plank face parte din categoria exercitiilor pentru un abdomen plat. Plank-ul este unul dintre cele mai eficiente exercitii pentru a intari partea centrala (trunchiul) a corpului. Incepatorii adeseori cred ca acest exercitiu este simplu, asa ca uneori sar peste el. Exercitiul plank va topi mai multe depozite de grasime decat abdomenele clasice si iti va intari musculatura interna si externa, fie ca este vorba de muschii spatelui sau de muschii trunchiului. De asemenea, executat corect, exercitiul plank iti va intari in acelasi timp muschii fesieri, bratele si picioarele, scrie doctorulzilei.ro.

Uita de apa plata cu lamaie. Doua bauturi care ard grasimea in cateva zile. Potrivit unor studii, persoanele care au consumat o cantitate moderata de ceai verde in fiecare zi, alaturi de o dieta variata, au slabit mai mult cu cateva kilograme fata de cele care au baut doar apa si au consumat aceleasi alimente. Specialistii ne recomanda sa nu bem ceai verde gata imbuteliat, din comert, intrucat multe sortimente contin o cantitate mare de zahar. Cafeaua este o alta bautura care ne ajuta sa slabim, scrie realitatea.net.

Incredere in sine: cum sa devii multumita de felul in care arati. O imagine corporala buna poate insemna sanatate, stima de sine ridicata si mai multa incredere in sine, in fortele proprii. Iata cum putem lucra la acest aspect. Selectarea informatiei Deseori vocea noastra critica interioara ne spune ca nu am fi suficient de bune, iar cand avem astfel de ganduri ar fi recomandat sa le identificam atat pe ele cat si emotiile asociate. Oare de unde avem aceste credinte? La ce ne raportam? Este opinia noastra sau una educata? Intram in contact cu o sumedenie de notiuni si definitii despre idealul de frumusete. Iar uneori este absolut necesar sa lasam aceste idei, precum si gandurile noastre, in repaos. Din cauza multitudinii de idei preconcepute care se indreapta catre noi, trebuie sa invatam sa le trecem prin filtrul propriei ratiuni. Da, este simplu uneori sa ne lasam convinse de anumite norme de frumusete comercializate intens, scrie revista Psychologies.

Obiceiuri care te ajuta sa-ti pastrezi ochii sanatosi. Vrei sa ai si in anii ce urmeaza o vedere agera si ochi sanatosi? Respectand aceste obiceiuri cu sfintenie vei reusi sa vezi un viitor frumos inainte. Poarta ochelari de soare Poate iti vine greu sa crezi, dar si ochii pot suferi "arsuri" solare. "Asa cum razele solare fac rau pielii, de-a lungul anilor, la fel se intampla si la nivelul ochilor", a declarat Rachel Bishop, directoarea Directiei de la National Eye Institute, din Bethesda, statul american Maryland. Expunerea la razele ultraviolete poate creste riscul imbolnavirii de cataracta a ochiului, ingrosand tesutul ocular si ducand la riscul imbolnavirii de cancer la nivelul ochiului, scrie Unica.