"Pepinierele" de E.coli si Salmonella din bucatarie. Cum sa evitam contaminarea in timp ce gatim? Ustensilele de la bucatarie pot raspandi bacterii, afirma cerectatori de la Colegiul de Agricultura si Stiinta a Mediului al Universitatii din Georgia, SUA. Acestia recomanda ca ustensilele utilizate, precum cutitele, aparatele de curatat fructe si razatoarele sa fie spalate inainte de a curata cu ele alte fructe sau legume. "Este foarte important sa stim ca ustensile pot duce la contaminarea incrucisata. Cu aceaste cunostinte, consumatorii stiu cum sa evite contaminarea, asingurandu-se ca au spalat ustensilele intre tocarea fructelor sau legumelor", afirma autorul studiului Marilyn Erickson, conferentiar in Departamentul de Stiinta Alimentelor si Tehnologie de la Universitatea din Georgia", scrie Doctorul Zilei.

UtileFoto: Colaj foto

Educa-ti copilul corect in primii 5 ani de viata. 85% din abilitatile sociale ale unui adult sunt construite pana la aceasta varsta! De obicei, oamenii se blocheaza afectiv in copilarie sau adolescenta, in urma unor traume sau prin educatie, iar ca adult ca urmare a unor conflicte interioare. In copilarie, o trauma poate fi orice forma de abuz fizic sau emotional. In ceea ce priveste abuzul emotional, cel mai des se manifesta impunerea unei educatii prin frica, amenintari fizice ce pot sau nu sa fie indeplinite, etc. "Blocajul afectiv poate sa apara si in urma unei educatii rigide, restrictive. Nu luam in considerare parinti marcati de o tulburare de personalitate, dar, de exemplu, un parinte perfectionist isi va bloca cu siguranta afectiv copilul. Il va bloca deoarece ii va impune tot timpul, reguli de conduita la extrem", explica dr. Anca Kosina, psiholog si psihoterapeut pentru Libertatea.ro.

Remediul antic care scade nivelul colesterolului. Colesterolul este un tip de grasime de care corpul are nevoie pentru a functiona la un nivel optim. De aceea, principalele ingrediente din acest remediu au proprietati foarte benefice pentru organism. Astazi, foarte multa lume este expusa unui risc ridicat de a dezvolta boli cardiovasculare, deoarece au un nivel ridicat de colesterol, care este de obicei rezultatul unei diete sarace.Din punct de vedere medical, aceasta afectiune este cunoscuta sub numele de tulburare a lipidelor sau a hipercolesterolemiei, si daca nu este tinuta sub control, duce la aparitia de boli si mai grave. De aceea, trebuie sa stim ca aceasta grasime este impartita in trei categorii, scrie Click pentru Femei.

Sexul la romani: lectia despre sexualitate pe care romancele inca invata sa o aplice si problemele sexuale de care ne lovim in viata de cuplu. Intimitatea sexuala si intimitatea emotionala sunt doua aspecte distincte ale vietii de cuplu, cea din urma cu atat mai importanta cu cat este neglijata in mare masura, dupa cum a reiesit din cercetarea exploratorie realizata de Asociatia Multiculturala de Psihologie si Psihoterapie si de expertul in sanatate relationala Otilia Mantelers. Romanii au dovedit un nivel de intelegere scazut fata de ceea ce presupune intelegerea culturii intimitatii, a pasiunii, a sexualitatii si a inteligentei erotice, dupa cum a reiesit din rezultatele unei cercetari exploratorii online desfasurata de Asociatia Multiculturala de Psihologie si Psihoterapie si de Otilia Mantelers, expert in sanatate relationala. La cercetare au participat 1.210 respondenti din mediul urban si rural, din care numai 16% au fost barbati, restul fiind femei, un lucru explicabil in conditiile in care femeia este, de regula, cea educata sa aiba grija de cuplu si de familie. Citeste articolul integral pe Adevarul.

Siropul de tuse este o pierde de vreme, iar uleiul de peste nu ajuta inima. Expertii in sanatate dezvaluie cele mai populare tratamente care nu au niciun efect. Cand iei medicamente sau iti faci analizele, ai siguranta ca faci ceva benefic pentru sanatatea ta. Cu toate acestea, pentru unele dintre aceste tratamente exista putine dovezi - sau chiar deloc - ca au efectele asteptat sau ca fac o diferenta notabila. Evaluarea starii de sanatate (printre care se numara monitorizarea inaltimii si greutatii, intrebari legate de stilul de viata sau analize medicale pentru verificarea nivelului colesterolului) este importanta pentru ca ar putea semnala simptome ale bolilor de inima, atacurilor cerebral -vasculare si a diabetului zaharat de tip 2. Cu toate acestea, un studiu realizat de Colegiul Imperial din Londra la cererea Departamentului de Sanatate din Marea Britanie a aratat ca acest tip de evaluare reduce riscul de a suferi de boli cardiovasculare in urmatorii zece ani doar cu 0,21%. Articolul integral pe CSID.

7 reguli utile pentru o socializare facila. Vrei ca socializarea sa fie o experienta placuta? Simti ca mai ai putin de lucru la capitolul socializare? Iata ce reguli este bine sa urmezi. Prima si ultima impresie conteaza. Ca prima impresie conteaza, asta stim cu totii, dar se pare ca si ultima impresie este la fel de importanta. Cercetarile au aratat ca tindem sa ne amintim mai bine primele si ultimele lucruri, decat ceea ce se intampla intre ele, iar o astfel de informatie poate fi folosita in avantajul nostru, in diferite contexte, fie ele personale sau profesionale. Desi aceste impresii se pot schimba in timp, pe masura ce o relatie avanseaza, este bine de stiut ca acestea ar putea influenta modul in care suntem tratati sau modul in care ii tratam pe ceilalti, informeaza Psychologies Magazine.