Pasi pentru a depasi o dependenta. Dependenta transmite un mesaj psihologic si de regula apare in perioadele tulburi din punct de vedere emotional. Ce e de facut pentru a o depasi sau preveni.Dependenta sau adictia este o tulburare prin care o persoana consuma o substanta (droguri, alcool, nicotina etc.) sau realizeaza o activitate (jocuri de noroc, mancat excesiv, sex, shopping, petrecerea timpului pe internet etc.) pentru a obtine placere sau relaxare, intr-o maniera compulsiva. Aceasta interfereaza cu realizarea responsabilitatilor zilnice, personale sau profesionale, ducand la lipsa de control asupra comportamentului propriu si la probleme cauzate atat persoanei in cauza, cat si celor din jur.De multe ori, daca suntem dependente de ceva anume, negam acest lucru, refuzand sa constientizam ca avem o problema - citeste integral pe Psycholies.ro.

UtileFoto: Colaj foto

De ce se depune grasimea cel mai mult pe burta si ce boli poti face din aceasta cauza. Grasimea acumulata in exces in zona abdomenului este mai periculoasa decat cea de pe solduri si de pe coapse. Potrivit studiilor, grasimea de pe burta creste riscul de probleme cardiovasculare, AVC, diabet de tip 2, osteoporoza, Alzheimer, cancer colorectal si hipertensiune. Nu exista alimente sau pastile-minune care subtiaza talia, dar s-a dovedit ca alimentatia bogata in cereale integrale, seminte, nuci si ulei de masline, dar si alergarile dreneaza mai repede grasimearezistent de pe abdomen, relateaza DoctorulZilei.ro.

Dieta cu cirese. Sau cum sa scapi de kilograme fara sa-ti pui in pericol sanatatea. Am trecut putin de jumatatea lunii mai. Ciresele s-au copt si asteapta cu nerabdare sa faca parte din alimentatia ta. Nu ar fi deloc rau ca acest lucru sa se intample, mai ales daca te pregatesti de vara si vrei sa scapi de colaceii de pe abdomen. n aceasta perioada sunt la mare cautare dietele de toate felurile. Insa, iti recomand sa le eviti pe cele care-ti promit ca vei slabi peste noapte si sa incerci una care nu-ti va afecta foarte tare organismul. In acest sens, venim si cu o propunere catre tine: incearca dieta cu cirese de mai. Practic, acest regim de slabire (ce are ca aliment principal ciresele) te va ajuta sa scapi de kilogramele nedorite fara sa-ti pui in pericol sanatatea, scrie Clicksanatate.ro.

Cum scapi de urcior cu remedii naturiste. Urciorul, denumit stiintific orjelet, este o umflatura dureroasa care apare la nivelul pleoapelor ca urmare a infectarii glandei sebacee. In cele mai multe cazuri acesta nu se vindeca prea repede si, multe dintre produsele farmaceutice nu au efecte care sa ne multumeasca. Sunt totusi remedii pe care le gasim in natura si care dau rezultate mult mai bune datorita proprietatilor pe care le au. In majoritatea cazurilor, aparitia urciorului este rezultatul unei igiene precare a mainilor, care intra prea des in contact cu ochiul. Si faptul ca nu iti cureti temeinic ochelarii de vedere poate duce la inflamarea glandei sebacee, caz in care este posibil ca pe acestia sa se fi instalat bacteria stafilococ, scrie Unica.ro.

Alimentatia potrivita pentru o sanatate de fier. Fructe, legume, nu foarte multe grasimi si putin zahar. Dar cu ce frecventa si in ce proportii? Pentru o sanatate de invidiat, iata cateva recomandari despre alimentatie. Asaltati de un flux de informatii, uneori contradictorii, nu mai stim ce e bine sa mancam. Ce ar trebui sa se afle in farfuria noastra? Aceasta intrebare a devenit o adevarata dilema. Un lucru este insa cert. Pentru a ne alimenta sanatos si pentru a evita bolile cronice, exista cateva recomandari de necontestat: consumul sporit de fructe si legume, diminuarea consumului de zaharuri simple, relateaza Revista Psychologies.