​Ce minuni poate face Aloe Vera pentru intreg organismul. Nu degeaba, egiptenii o numeau planta nemuririi. Aloe vera se gaseste in locuintele multora dintre noi, apreciata fiind ca planta decorativa, dar ceea ce poate nu stim, este faptul ca dincolo de aspectul estetic, aloe vera are proprietati terapeutice, dovedindu-se un ajutor la indemana in cazuri de: arsuri, intepaturi de insecte, rani superficiale, ulcer duodenal, constipatie. Aloe Vera sau Aloe Barbadensis, este o planta subtropicala, din familia liliaceelor, inrudita cu usturoiul, ceapa, crinul si laleaua. Ea seamana cu un cactus, are frunze carnoase in forma de lance care cresc direct din pamant, suporta perfect lipsa apei, iubeste lumina si caldura. Venerata pentru proprietatile sale tamaduitoare, aloe a dat nastere la mituri si legende de-a lungul istoriei sale, vechi de peste 3000 de ani. Vechiul tratat medical "Papyrus Ebers" consemna multiplele ei efecte curative. Cu sute de ani in urma africanii agatau planta in manunchiuri deasupra usii pentru a alunga spiritele malefice, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Dieta cu ceapa. Sau cum sa slabesti 6 kg in 5 zile. E adevarat. Cura de slabire ce are la baza ceapa te poate scapa in 5 zile de 6 kg, insa este bine de stiut ca vorbim despre un regim extrem de dur si drastic. Inainte de a-l incepe, mergi la medic si asigura-te ca nu ai probleme de sanatate. Ce presupune aceasta cura de slabire? In fiecare zi, vei manca ciorba de ceapa. Este simpla de pregatit si necesita doar cateva ingrediente. Iata de ce ai nevoie, dar si care este modul de preparare, anuntaClick.

Zaharul ne distruge tenul si ne imbatraneste mai repede. Alimentele cu indice glicemic mare determina cresterea brusca a glicemiei si potenteaza reactiile inflamatorii din corp. Zaharul sub orice forma ar fi influenteaza actiunea colagenului si a elastinei doua substante care sustin tineretea si supletea pielii. Astfel, potrivit theindependent.com consumul de de alimentele care au un indice glicemic ridicat duce la cresterea rapida a glicemiei si la fluctuatii rapide ale insulinei. In timp, asta poate duce la rezistenta la insulina si chiar diabet, care accelereaza procesul de imbatranire. Potrivit dermatologului Tamara Griffiths de la Asociatia Dermatologilor din Marea Britanie, alimentele dulci stimuleaza o reactie chimica in corp numita glicare si care produce imbatranirea mai rapida. Alaturi de zahar, si faina alba determina cresterea brusca a glicemiei si stimuleaza recatiile inflamatorii din corp, marind riscul aparitiei ridurilor, informeazaAdevarul.

Ce boli pot ascunde durerile de burta. Una din ele poate duce la cancer daca nu e tratata. Cel mai des, durerea de burta tradeaza o esofagita, gastrita, ulcer gastric sau duodenal. In acest caz, ea e declansata de condimente, de stres, dar si de cruditati, de alcool, dulciuri si mancaruri tip fast-food. Pana ajungeti la medic e bine sa stiti ca aceasta e calmata de lapte sau medicamente care scad aciditatea gastrica. Este important sa recunoasteti primele semne ale bolii si sa mergeti urgent la medic. Gastrita. Durerea de stomac este usoara si apare imediat dupa masa ori in situatii stresante. Alte simptome sunt greata si varsaturile, lipsa poftei de mancare, indigestiea si balonarea. Ulcer. Durerea de stomac este intensa, de obicei ca o arsura. In ulcerul duodenal, apare la 1-3 ore dupa masa, iar in cel gastric este mai usoara. ￯O agravare a unei gastrite netratate, ulcerul gastric are potential de cancerizare￯, avertizeaza Cristian Doru Gavrila, medic internist la Policlinica nr.2 din Braila. Printre simptome se afla: varsaturi cu sange, modificarea apetitului alimentar sau scaderea brusca in greutate. Cele mai frecvente cauze sunt tutunul, alcoolul, stresul si tratamentul cu analgezice, scrieDoctorulZilei.ro.

Te culci tarziu? Iata care este nivelul tau de inteligenta!Stiai ca ora la care te culci are legatura cu nivelul de inteligenta? Cercetatorii sustin ca oamenii care se culca la ore tarzii sunt mai productivi si mai creativi, in special in a doua parte a zilei. Ei sustin ca doar intelectualii simt nevoia sa se diferentieze de principiile pe care incearca masele sa le promoveze. Cafeaua, prietena oamenilor care se culca tarziu. Multi specialisti spun ca aceasta licoare cu efecte energizante este sinonima cu succesul, determinarea si concentrarea. De obicei, oamenii care se culca la ore tarzii obisnuiesc sa consume cafea, astfel ca au parte de toate beneficiile ei. Cafeaua ii ajuta sa se concentreze mai usor asupra sarcinilor de peste zi si chiar le stimuleaza memoria si viteza de reactie, anuntaDivahair.ro.