Hameiul, planta care vindeca o boala cumplita: gelozia. Specialistii in boli psihosomatice sustin ca, de secole, gelozia este o boala a sufletului care face mii si mii de victime! Sentimentul acesta chinuitor poate sa apara macar odata in viata noastra, sustin specialistii in boli psihosomatice. Asociata cu teama ca te desparti de cel mai drag om din lume, cu banuiala sau cu certitudinea ca fiinta iubita este infidela, gelozia este comparata cu cea mai puternica otrava pentru tot organismul. Un studiu foarte amanuntit, referitor la folosirea hameiului in medicina traditionala europeana si asiatica arata ca, in toate tarile in care creste hameiul - planta din care se fabrica berea-, este recomandat drept un calmant al emotiilor contradictorii, scrieClick.

UTILEFoto: Colaj foto

Patru semne ale cancerului de colon pe care majoritatea oamenilor le ignora. Cancerul de colon este a doua cauza de deces dintre toate tipurile de cancer din Europa si, anual, in lume mor 700.000 de oameni din aceasta cauza. Unele simptome ale cancerului colorectal sunt adesea trecute cu vederea pentru ca sunt foarte subtile si usor de confundat cu unele afectiuni mai putin grave. Iata care sunt cele mai frecvente semne de avertizare ale cancerului colorectal, pe care in mod normal, oamenii le ignora. Unul dintre primele simptome ale cancerului de colon trecut cu vederea sunt crampele in zona abdominala. Ceea ce face ca acest semn sa fie atat de usor ignorat este faptul ca crampe abdominale sunt adesea legate de multe alte afectiuni, non-canceroase. Desi este adevarat ca crampele abdominale nu sunt intotdeauna un semn de alarma, in cazul in care crampele sunt intense si de lunga durata si nu dispar, mai ales daca sunt insotite de alte simptome, nu ezitati sa discutati problema cu un doctor, anuntaDoctorulZilei.ro.

Ce este bovarismul si cum iti dai seama daca suferi de aceasta "tulburare". Multe femei se confrunta, fara sa stie, cu o tulburare comportamentala ce poarta numele de bovarism. Se simt neimplinite pe plan afectiv si material langa barbatul din viata lor si aleg sa "joace" un rol. Este vorba despre un personaj fictiv pe care si-l construiesc si in pielea caruia le-ar placea sa intre in realitate. Astfel, vor dezvolta un comportament disimulat, in conformitate cu al celei care le-ar placea sa fie, fara sa realizeze insa ca asta le dauneaza. Asadar, bovarismul este o forma de refuz al realitatii, care te impinge sa te proiectezi in viata la care aspiri si sa ai despre tine impresia ca esti altcineva decat esti in realitate, informeazaUnica.ro.

Capsunile, un pericol pentru sanatate. Redu consumul lor! Capsunile se numara printre cele mai consumate fructe ale verii. Sunt aromate, suculente si apetisante, asa ca nimeni nu se mai gandeste la pericolul pe care il ascund aceste fructe cu aspect inofensiv. Ceea ce nu stiu multe persoane este ca ele sunt o bomba cu otrava. Cercetarile in domeniu au scos la suprafata faptul ca aceste fructe au un continut ridicat de pesticide, ceea ce este destul de periculos pentru sanatatea noastra. Din nefericire, ele se afla chiar in fruntea listei. Studiul organizat de Environmental Working Group (EWG) se bazeaza pe testele realizate pe mai mult de 35.000 de soiuri de fructe si legume. Aceste analize au fost sustinute si de Departamentul de Agricultura din Statele Unite. Merele ocupa al doilea loc in topul celor mai periculoase fructe si legume. Ele sunt urmate de nectarine, piersici, telina, struguri, cirese, spanac, rosii cherry, castraveti si ardei iuti, scrieDivahair.ro.

Dieta cu menta. Iata cum te poate ajuta aceasta planta sa slabesti rapid! Vine cu adevarat vara! Am trecut la rochite, fustite si tricouri. Colaceii inestetici de pe abdomen nu ne lasa sa ne bucuram cu adevarat de aceasta vreme superba. E clar ca trebuie sa incepem o cura de slabire, dar si sa facem miscare! In acest sens, va recomandam o dieta racoroasa, fresh, care va va ajuta sa slabiti fara prea mari eforturi: regimul de slabire cu menta. Menta este o sursa bogata de uleiuri volatile, flavonoide, substante polifenolice si taninuri. Fix ceea ce aveti nevoie pentru a nu mai avea pofta de mancare. Asa ca, daca vreti sa scapati rapid de kilogramele nedorite ar trebui ca aceasta planta sa nu lipseasca din alimentatia voastra, anuntaClick.