Cele mai eficiente remedii naturiste pentru venele varicoase. Varicele sunt dilatatii ale venelor si au la origine o circulatie deficitara a sangelui in zona picioarelor. Din cauza faptului ca sangele venos nu poate fi drenat corespunzator si stagneaza, cu timpul vor aparea simptome suparatoare ca durere, senzatie de greutate sau umflarea gambelor. Iata cateva tratamente pe baza de plante pentru ameliorarea acestei boli. Castan salbatic. Pentru a reduce aparitia varicelor si pentru a linisti afectiunea, preparati-va o tinctura din 250 g castane cu coaja intr-un litru de alcool de 40 de grade, pe care il lasati la macerat timp de doua saptamani. Apoi strecurati amestecul intr-o sticla inchisa la culoare si va frictionati pe varice seara, inainte de culcare, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Ajutoare din natura pentru durerile de spate. In momentele in care durerea de coloana nu-ti da pace, alege din bogatia de plante medicinale care se gasesc din belsug la noi. Extractul de ardei iute. Poti opta pentru creme sau unguente care contin capsaicina, substanta care se gaseste in ardeiul iute si care imprima gustul intepator si arzator al legumei. Aplicata pe piele, capsaicina stimuleaza un neurotransmitator esential in trimiterea senzatiilor de durere catre creier. Alege o crema sau un unguent cu extract de ardei iute, dar nu uita ca trebuie sa ai rabdare daca vrei sa vezi rezultatele. Pentru a simti efectele, va trebui sa folosesti produsul timp de cateva saptamani. Menta. Vei descoperi ca o parte dintre compusii care se gasesc in menta (mentolul si camforul) se afla pe lista de ingrediente a multor medicamente recomandate pentru durerile de spate. Sunt substante chimice care au puterea de a relaxa muschii incordati. Atunci cand spatele te chinuie, alege creme pe baza de mentol si ulei esential de camfor pentru a profita de proprietatile analgezice ale acestora. Maseaza zonele cu probleme, anuntaClick.

Leguma care previne cancerul de colon. Una dintre cele mai populare legume din casa oricarui roman este varza. Ceea ce nu stiati este ca este un aliment bogat in vitamina C si un excelent antiinflamator. Varza este bogata si in potasiu,acid folic, betacaroten, vitamina K si vitamina B6. Foarte multi blameaza aceasta leguma datorita mirosului si a tulburarilor digestive pe care le provoaca. Varza nu afecteaza sistemul digestiv decat daca este combinata cu carne (sarmale, varza calita). Diverse universitati internationale au facut numeroase studii ce au demonstrat proprietatile anticancerigene ale verzei. Aceste proprietati se datoreaza glucozinolatiilor, acestia sunt in esenta moleculele de baza ale subsantelor care cresc rezistenta oamenilor la cancer. Se presupune ca tumorile in stadiu incipient sunt distruse de aceste molecule, informeazaUnica.ro.

Ceaiul de banane are efect miraculos impotriva insomniei. Orice persoana a simtit pe pielea ei, macar o data in viata, ce inseamna insomnia. Pe viitor, ca sa nu mai ai o astfel de problema de somn, indreapta-ti atentia catre ceaiul de banane. Are efect miraculos si rapid, asa ca nu vei mai fi nevoita sa privesti detaliile tavanului ori sa numeri turme de sute de oi. Ceaiul de banane te ajuta sa te relaxezi, sa uiti de stresul acumulat in organism peste zi si sa ai un somn odihnitor, fara intreruperi. Mai mult decat atat, este extrem de aromat si de gustos, astfel ca acest remediu impotriva insomniei nu va fi deloc privit ca un chin. Daca esti curioasa cum actioneaza acest ceai si de ce are astfel de efecte benefice asupra organismului, afla ca in compozitia bananelor, in special in coaja lor, se afla magneziu si potasiu. Cele doua substante previn tulburarile de somn si ajuta la relaxarea muschilor, astfel ca favorizeaza inducerea starii de somnolenta, scrieDivahair.ro.

Avantajele si dezavantajele sterilizarii. Ce presupune legarea trompelor uterine? Daca nu mai doriti copii, sterilizarea este chiar mai sanatoasa decat pastilele anticonceptionalele si mult mai "comod?" decat folosirea prezervativului. Dupa a doua sau a treia sarcina, in jurul varstei de 30-35 de ani, din ce in ce mai multe femei care nu-si mai doresc copii prefera legarea trompelor uterine, pentru a evita efectele adverse ale anticonceptionalelor. "De regula, la a doua sau a treia sarcina, cer inca de la cezariana legarea trompelor uterine, caz in care interventia nu implica alte costuri", spune medicul ginecolog Ciprian Pop, de la Spitalul Elias. Ca si riscuri in urma acestui tip de sterilizare feminina, exista posibilitatea inchiderii incomplete a tuburilor, care ar putea conduce la aparitia unei sarcini nedorite - o femeie din 200 care a apelat la aceasta metoda poate ramane insarcinata mai tarziu, chiar daca si-a facut acest tip de interventie, anuntaDoctorulZilei.ro.