Daca planuiti ca iarna aceasta sa mergeti cateva zile la munte pentru a va bucura de zapada, este bine sa va luati cateva masuri de precautie. Chiar daca "evadarea" planuita include schiatul, snowboardingul sau datul cu saniuta, trebuie sa va luati cateva masuri de precautie pentru a putea sa va simtiti bine fara a suferi accidente.

Specialistii citati de "iVillage" ne sfatuiesc sa urmam un program regulat de fitness, de trei-cinci ori pe saptamana, pentru întarirea rezistentei muschilor, a flexibilitatii si a rezistentei cardiovasculare, timp de aproximativ doua luni înainte de a ajunge pe partie. În acest fel, vacanta de iarna va va prinde pregatiti fizic pentru a putea rezista oricarei solicitari.

Pregatirea trebuie sa înceapa cu catva timp înainte prin îmbunatatirea dietei astfel încat sa primiti doza zilnica de energie, necesara pentru un program de exercitii eficient. Daca pana acum ati mancat prajeli si dulciuri, este timpul sa va îndreptati catre alimente bogate în proteine, fructe si legume.

In cazul în care suferiti de dureri ale genunchilor, ale spatelui sau ale gatului, vizitati un fizioterapeut.

Tratand din timp toate aceste dureri, veti evita accidentarile în momentul în care va veti suprasolicita musculatura. Masajul este metoda ideala de îndepartare a durerilor musculare, în timp ce consumul a cel putin doi litri de apa pe zi permite mentinerea hidratarii organismului chiar si pe vreme rece. Dupa ce ati petrecut o zi, doua pe partie este indicat sa va luati o zi libera, înainte de a relua activitatile preferate, tocmai pentru a permite corpului sa îsi revina.

Integral in Adevarul