Sfaturi pentru o stima de sine sanatoasa. Vrei sa ai o stima de sine puternica? Sa te simti capabil si foarte bine in pielea ta? Probabil ai auzit ca ar fi bine sa iti repeti mesaje pozitive, de incurajare. Adevarul este ele functioneaza si nu prea. Acestea pot sa mearga o peᅡriᅡoada scurta, dar baza stimei de sine este ceva mai complexa de atat. Stima de sine se bazeaza pe o copilarie linistita si calma, pe faptul ca am fost incurajati de mici sa rezolvam probleme la nivelul nostru si am avut succes cu acestea. Daca am avut o mama prea protectoare, care a rezolvat totul pentru noi, nu am avut cum sa ne dam seama daca suntem capabili de rezolvarea lor si, astfel, sa avem un sentiment de eficacitate personala, scrie Revista Psychologies.

UtileFoto: Colaj foto

Uleiul care ucide 97% din celulele cancerului de plamani. Are un puternic efect antiseptic. Uleiul de cimbru, condiment popular de origine mediteraneana, este folosit in medicina ayurvedica si in medicina traditionala datorita antioxidantului puternic pe care il contine, cat si datorita proprietatilor sale antibacteriene si antifungice (de eliminare a candidei). Principala componenta a uleiului de cimbru este timolul, un antiseptic, antiviral si antifungic puternic. Timolul apartine unei clase naturale de compusi numiti ¬biocide¬, substante cunoscute pentru capacitatea lor de a distruge organismele daunatoare, anunta Doctorul Zilei.

Cum scapi de abces cu ulei de cocos? Mucusul tesutului din interiorul cavitatii bucale se poate inflama foarte usor, inflamatii care sunt cunoscute sub numele de ulceratii. Nu sunt afectiuni grave ale gurii, insa afecteaza calitatea vietii, mai ales ca sunt foarte dureroase. Printre remediile naturiste impotriva se regaseste si uleiul de cocos. Acest produs natural este un antisepctiv excelent, dar este si hidratant si granitor, astfel ca va forma o bariera impotriva microbilor. Pulverizeaza pe rana ulei de cocos dupa fiecare masa, dupa care elimina-l in chiuveta. Un alt remediu bun este consumul de lapte de cocos, de trei sau patru ori pe zi, scrie Unica.ro.

Cum recunosti cancerul de piele? Nu orice alunita, leziune sau pata aparuta pe corp este un motiv real de ingrijorare, insa, avand in vedere ca ne confruntam cu tot mai multe cazuri de cancer de piele, este normal sa iti studiezi pielea si sa mergi la un control daca observi modificari in aspectul acesteia. Pana la urma, paza buna trece primejdia rea, iar cancerul in faze incipiente poate fi tratat, iar viata pacientului poate fi una normala in cele din urma. Ca sa stii la ce semne fizice sa fii atenta, iata cateva poze care ilustreaza diferite tipuri de cancer de piele, relateaza Diva Hair.

Cum sa scapi de durerile de burta? Suferi de dureri de stomac, balonari, crampe si aciditate? Am o veste buna: poti scapa de aceste probleme si fara medicamente. Specialistii in domeniu recomanda in cazul in care obisnuiti sa aveti astfel de probleme sa introduceti in alimentatia voastra anason, chimion si marar. Aceste plante contin uleiuri esentiale care ajuta digestia. Practic, aceste plante previn aerofagia si balonarile abdominale. De asemenea, mai sunt si alte remedii naturiste ce te poate ajuta sa scapi de durerile de stomac, balonari si crame ori aciditate. De exemplu, si rozmarinul sianghinarea stimuleaza functiile hepatice si usureaza digestia, anunta clicksanatate.ro.