Sase alimente care hranesc cancerul. Desi nu s-a demonstrat inca stiintific ca alimentatia produce cea mai necrutatoare boala a momentului, multi experti afirma ca ceea ce punem in farfurie are un impact mult mai mare asupra sanatatii noastre decat am putea crede. Iar studii recente "arata cu degetul" spre cateva alimente, printre care unele erau considerate adevarate miracole ale sanatatii! Probabil ca deja te intrebi perplexa: nu era considerat somonul unul dintre cele mai sanatoase alimente de pe piata? Nu, nu este vorba de o iluzie si nici nu ai trait pana acum intr-o realitate paralela: somonul este o sursa excelenta de grasimi bune, dar cel salbatic, nu cel provenit din crescatorii. Astfel, "pestele de ferma" este plin de chimicale, hormoni de crestere si antibiotice, dar si de 30 de ori mai predispus la dezvoltarea paduchilor decat somonul salbatic. Mai mult, fermierii administreaza somonului coloranti nocivi, astfel incat carnea lor sa deprinda nuanta rosiatica a speciei salbatice. Unele studii ne ameninta si cu prezenta unor cantitati ingrijoratoare de mercur si dioxine in carnea odata elogiata a somonului. Solutia: consuma mai mult peste din conserva sau cauta acele branduri care specifica provenienta din salbaticie a somonului, scrieDivahair.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Stresul ne afecteaza sanatatea pielii. Iata cum putem sa-l combatem! Viata cotidiana extrem de agitata si incarcata ne face sa devenim stresati. Acest lucru ne va afecta chiar si pielea. Nu numai ca tensiunea din viata de zi cu zi face pielea sa devina mai sensibila si reactiva, favorizand aparitia ridurilor si a acneei, insa persoanele stresate, au tendinta de a dezvolta obiceiuri nesanatoase de ingrijire si alimentatie. Din fericire, cu ajutorul medicului dermatolog si aplicand unele tehnici de gestionare a stresului, vom putea mentine cat mai mult timp pielea tanara si frumoasa pe care ne-o dorim. Atunci cand ne confruntam cu stresul este eliberat cortizolul, un hormon steroid produs de glanda suprarenala, care are un rol esential in mentinerea mai multor functii ale organismului. In cantitati prea mari, insa, acest hormon al stresului poate cauza somn cu probleme, acumularea de grasime, ingrasarea sau uscarea pielii, aparitia ridurilor sau a acneei, anuntaClick.

Ce se intampla daca iti pui aspirina la picioare. Aspirina, pe langa faptul ca vindeca durerea de cap sau scade febra, este excelenta si pentru uz extern, ca remediu pentru zona picioarelor. Cu ajutorul acestui ingedient pe care oricine il are in sertarul cu medicamente putem rezolva problema calcaielor crapate, a varicelor sau bataturilor din talpa. Aceste afectiuni sunt cauzate fie de pantofi mai putin comozi, de faptul ca nu ai avut grija de sanatatea picioarelor, de o alimentatie nepotrivita sau de deshidratare. Iar daca te-ai confruntat cel putin o data cu calcaie crapate sau aspre, stii cat de neplacuta este acesta problema, mai ales daca este vara si trebuie sa porti sandale, informeazaUnica.ro.

De ce trebuie neaparat sa speli hainele noi! Este atat de comod sa te schimbi cu hainele noi, calcate impecabil, pe care tocmai le-ai cumparat din magazin. Le tai eticheta si sunt bune de purtat! Aproape toata lumea are acest obicei, dar specialistii dermatologi ne avertizeaza ca nu este deloc sanatos. Daca iti imaginezi ca hainele de pe rafturile magazinelor sunt curate, te inseli! Nu stii niciodata in ce conditii au fost depozitate si transportate inainte de a ajunge la vanzare. Chiar daca producatorii si vanzatorii au grija sa nu le pateze, hainele sunt adevarate ￯aspiratoare￯ de microbi, bacterii si mucegaiuri. Daca nu au fost depozitate in spatii curate si igienizate, hainele pot fi incarcate de alergeni si pot declansa iritatii, mancarimi sau boli de piele. Toate hainele noi trebuie spalate inainte de purtare si mai ales hainele care intra in contact direct cu pielea, scrieLibertatea.

12 probleme de sanatate pe care apa cu lamaie le rezolva mai bine decat medicamentele. Lamaile sunt o sursa veritabila si bogata in vitamina C, iar organismul poate lua 64% din necesarul zilnic din 100 de grame de suc de lamaie. Lamaile contin, de asemenea, numeroase fitochimicale, inclusiv polifenol, care intarzie imbatranirea pielii. Consumul regulat de apa cu lamaie poate ajuta organismul in mai multe feluri. Noi iti prezentam cum poti scapa de 12 probleme de sanatate dupa ce vei consuma apa cu lamaie. Fierbe 200 de grame de apa, dupa care las-o la racit si adauga lamaie! Este cel mai bun mod de a-ti incepe ziua. Bea un pahar de apa cu lamaie dupa fiecare masa, ori pur si simplu ca bautura racoritoare. Vara, aceasta bautura este excelenta si pentru arderea grasimilor, dar si pentru mentinerea stralucirii pielii. Un pahar de apa cu lamaie pe stomacul gol ajuta sistemul digestiv, combate pofta de foame, scazi in greutate si echilibreaza pH-ul in organism. O puteti cosuma si pe stomacul gol, insa daca aveti probleme cu stomacul ar fi indicat sa va consultati medicul pentru a evita problemele de sanatate. Apa cu lamaie contine vitaminele B si C, este bogata in antioxidanti, proteine, fosfor, potasiu, carbohidrati, dar este si un foarte bun antibacterian, lupta impotriva racelii si virusurilor si intareste sistemul imunitar, anuntaDoctoruliZilei.ro.