5 piedici care iti saboteaza fericirea. Sunt multi cei care nu-i dau fericirii prioritate. In astfel de cazuri, se pare ca oamenii uita de existenta ei si nu o vad inclusa in viata de zi cu zi, din diverse motive. Daca, de exemplu, li s-ar putea indeplini trei dorinte, foarte putini vor fi cei care vor cere fericire, spun studiile. Se pare ca unii oameni pun un pret mai mare pe cariera, de exemplu, decat pe fericire. Desigur, succesul inregistrat in cariera, de exemplu, nu este un lucru de blamat, ci din contra, ar trebui laudat. Totusi, problemele pot sa apara atunci cand fericirea incepe sa fie depreciata, sa nu i se mai vada insemnatatea, sa nu mai fie cautata. Asadar, intreaba-te ce anume te face fericit? Gaseste cateva raspunsuri, iar apoi vezi cand ai facut ultima data lucrurile respective, scrie Psychologies.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Oamenii care dorm dezbracati sunt mai sanatosi! Stiinta vine de multe ori cu afirmatii contradictorii, care ne zguduie din temelii conceptia pe care o avem despre viata! Una dintre cele mai neobisnuite teorii ale momentului este aceea ca oamenii care dorm dezbracati sunt mai sanatosi! Sunt cateva kilograme in plus care te necajesc de ceva vreme, dar care nu vor sa dispara? Renunta la pijama si s-ar putea sa te paraseasca rapid! Oamenii de stiinta au descoperit ca, atunci cand dormi la temperaturi mai mici, metabolismul se accelereaza. Mai mult, nu te vei mai confrunta cu o presiune ridicata a sangelui si vei reduce riscul de aparitie al diabetului de tip 2. Da, dormitul dezbracata poate intrece chiar si actiunea cremei de fata care te-a costat o mica avere! Tot scaderea temperaturii trupului este responsabila de aceasta mica "minune", relateaza Divahair.ro.

Cum stii ca rosiile pe care le cumperi din supermarket sunt bune. Suntem incurajati inca din copilarie sa consumam cat mai multe fructe si legume. Insa de multe ori nu stim daca alegerile pe care le facem sunt cele corecte. De cate ori nu s-a intamplat sa ajungi la supermarket si sa cumperi rosii despre care, atunci cand le-ai pus im farufurie, ti-ai dat seama ca nu au nici un gust. Sigur, cea mai buna solutie este sa ai un furnizor de la tara, adica sa cumperi marfa direct de la producator. Numai ca, nu este cel mai la indemana lucru sa facem asta, asa ca dam fuga la magazin si cautam cele mai aratoase, pufoase, colorate, rosii, in functie de criteriile fiecaruia dintre noi. Ei bine, ce trebuie sa stiti despre rosiile cumparate de la supermarket este faptul ca se impart in doua categorii: cele organice, naturale - foarte bune de consum, si cele modificate genetic, informeaza Unica.ro.

Ce boli se vindeca daca mergi la mare. Talasoterapia care include aplicarea in scopuri terapeutice a tuturor elementelor ce tin de mare, respectiv apa, soare, namol, briza are multiple beneficii pentru piele, sterilizeaza si cicatrizeaza ranile, imbunatateste circulatia sanguina si reduce inflamatia articulatiilor, este deosebit de eficienta in prevenirea si tratarea afectiunilor respiratorii, a rinitelor, sinuzitelor si chiar astmului, in special in cazul celor mici. Acneea se retrage in urma bailor in mare si a expunerii repetate la soare (dar nu la ore de insolatie maxima si nu pentru perioade foarte lungi de timp), daca este foarte bine respectata si igiena. Apa de mare are efecte reglatoare endocrine, ajutand la eliminarea din radacina a acestei afectiuni, scrie formula-as.ro. Apoi, apa de mare are efect antiinflamator si, impreuna cu nisipul, curata pielea si desfunda porii, regleaza secretia de sebum, relateaza DoctorulZilei.ro.

Tratamente pentru eliminarea transpiratiei excesive. Cele mai multe persoane se confrunta cu problema transpiratiei, mai ales in sezonul cald, cand mercurul din termometre urca peste limitele de confort. Totusi, pentru unii, sudoarea la subrat este o problema constanta, care afecteaza calitatea vietii. Hiperhidroza, sau transpiratia excesiva, este o tulburare a organismului, care nu reprezinta un pericol pentru sanatatea persoanei afectate. Cu toate acestea, ea poate avea implicatii uriase asupra bunastarii sociale. Potrivit expertilor, 3% din populatia lumii se confrunta cu transpiratia excesiva, femeile fiind afectate mai des decat barbatii. Totusi, procentul este posibil sa fie mult mai mare, deoarece putini sunt cei care se duc la medic atunci cand sesizeaza aceasta anomalie, scrie Clickpentrufemei.ro.