Cum sa iti dai seama ca ai un cheag de sange in corp: simptome si complicatii.Un cheag este o masa mica de sange care isi schimba consistenta si, in loc sa fie lichid, devine ca un gel. Inchegarea sangelui este un proces necesar supravietuirii atunci cand te ranesti, de exemplu, si ai o rana deschisa. Problema apare atunci cand un cheag se formeaza in vasele de sange, pentru ca nu intotdeauna se dizolva singure, putand sa conduca la probleme grave de sanatate. Afla mai multe despre simptomele pe care le da un cheag de sange format in corp, posibila localizare a acestuia si complicatiile care pot aparea, potrivitDivahair.

UtileFoto: Colaj foto

Aceasta este cea mai inteligenta periuta de dinti electrica.In zilele noastre, totul se conecteaza printr-o aplicatie, asa ca era o chestiune de timp pana sa aiba si periutele de dinti aceeasi soarta. Periuta de dinti inteligenta Oral-B GENIUS combina tehnologia revolutionara de detectare a pozitiei, controlul triplu al presiunii si un cronometru profesional pentru a te ajuta sa te speli pe dinti asa cum recomanda medicul dentist. Tehnologia de detectare a pozitiei este posibila prin combinarea unui senzor de miscare aflat in periuta si recunoasterea vizuala folosind camera unui smartphone, pentru a identifica zonele care sunt periate, astfel incat sa nu fie omisa nicio zona. Utilizatorii primesc feedback instantaneu cu privire la periajul fiecarei zone a gurii, prin intermediul aplicatiei Oral-B 4.1, inclusiv indicatii cu privire la presiunea aplicata si durata periajului. Tehnologia de oscilatie-rotatie-pulsatie ajuta la curatarea fiecarui dinte in parte, iar forma rotunda a capatului de periaj curata zone adesea dificil de atins. De asemenea, pesiunea excesiva exercitata in timpul periajului este unul dintre motivele-cheie care duc la afectarea tesutului gingiilor, scriePlaytech.

Uite cum pregatesti masina pentru inspectia tehnica periodica.Se apropie termenul la care iti expira inspectia tehnica periodica a masinii? Ar trebui sa mergi cat mai repede la un service autorizat care sa-ti verifice autoturismul! Iata cum sa-ti pregatesti masina, care sunt actele de care ai nevoie si ce verificari auto vor fi facute. Pentru autoturismele care au, in afara locului conducatorului, cel mult opt locuri pe scaune inspectia tehnica periodica se realizeaza la un interval de doi ani. Daca masina este folosita pentru taximetrie, esti obligat sa faci ITP-ul la un interval de sase luni. Cele mai avantajate, din acest punct de vedere, sunt persoanele care si-au cumparat o masina noua. Motivul? Autoturismul are ITP-ul valabil pentru doi ani, relateazaClick.

Cum iti poti face o pudra translucida.Daca ai tenul gras, sau vrei doar sa fixezi fondul de ten stiu ca iubesti pudra translucida. Pudra translucida este pudra sub forma de pulbere de culoare alba care este folosita la fixarea anticearcanului sau a fondului de ten. Este pudra care se potriveste oricarei culori de ten pentru ca nu contine pigmenti si nu modifica culoarea tenului, noteazaUnica.

Cat de usor se transmit virusurile hepatice prin sex.In timp ce hepatita B se transmite cu usurinta pe cale sexuala, riscul ca partenerul sa ia boala fiind maxim, in cazul virusului hepatitei C probabilitatea este mult mai mica, de doar 3 la suta. Transfuziile cu sange netestat, vizitele dese la stomatolog si la saloanele de cosmetica care nu restecta regulile de sterilizare, folosirea in comun de seringi in cazul consumatorilor de droguri sunt doar cateva dintre caile de transmitere a hepatitelor virale. Dar hepatitele care macina ficatul se pot transmite, de asemenea, prin contact sexual si au o incidenta mai crescuta in tari din Asia, Africa, dar si din Europa de Est. In Romania, se estimeaza ca un numar de 2 milioane de persoane sufera de hepatita B si C, multe nefiind constiente ca au boala. Hepatita de tip A se poate transmite prin sarut sau la cel mai mic contact cu obiectele contaminate de un bolnav. Acest tip de hepatita e extrem de contagioasa. Hepatita A nu se transmite insa prin contact sexual si e cea mai usoara forma de hepatita, fiind suta la suta vindecabila, informeazaDoctorul Zilei.