Utile: Cum sa ne protejam in sezonul cald de capuse si tantari; Ce este sindromul picioarelor nelinistite si cum se trateaza; Cum ne pregatim pielea pentru vacanta
Ce trebuie sa stiti daca faceti sport pe canicula. Sezonul cald aduce cu sine si inerenta problema a temperaturilor extreme, care, in majoritatea cazurilor, dauneaza organismului, mai ales daca acesta este supus unor eforturi fizice sustinute. Dr. Vlad Predescu, chirurg ortoped specializat in medicina sportiva, ne impartaseste din experienta sa, recomandandu-ne cum sa ne protejam corpul in aceasta perioada. In primul rand, rezistenta la caldura depinde de cat de in forma este organismul. Daca un corp este antrenat, nu este nicio problema sa faci fata efortului pe caldura. In mod normal, avem nevoie de aproximativ zece zile de pregatire pentru a creste capacitatea de transpiratie si de adaptare la efort pe vreme caniculara, relateaza CSID.ro.
Cum ne pregatim pielea pentru vacanta. Asteptam vara, vacanta, zilele cu soare, dar nu trebuie sa uitam ca pielea noastra are nevoie de pregatire inainte de a fi expusa pe plaja. Specialistul Neli Pfeiffer spune ca cea mai buna pregatire poate fi realizata prin tratamente pe baza de produse apicole. O piele frumoasa si sanatoasa se obtine printr-o ingrijire atenta si printr-un program cosmetic unitar, coroborat cu o dieta sanatoasa, miscare fizica, somn bun, printr-o armonie deplina a trupului cu sufletul. Produsele stupului sunt bune pentru toate acestea, conferind o stare de pace, de liniste, de relaxare neuromusculara. Un masaj cu miere, de exemplu, poate induce o stare de vacanta si poate reinvia amintiri din copilarie, scrie Click.
Cum iti faci un balsam de buze cu efect de volum. Nu toata lumea a fost binecuvantata cu buze senzuale. Pentru cele cu care natura nu a fost prea generoasa exista solutii mai mult sau mai putin naturale. Daca nu vrei sa apelezi la injectiile cu colagen sau acid hialuronic poti incerca remediile naturale: uleiul de menta, ardeiul iute, uleiul de scortisoara etc. Chiar si masajul functioneaza. Incearca sa masezi buzele cu o periuta de dinti veche si curata sau foloseste un amestec de zahar si ulei de masline. Vei reusi o exfoliere naturala a buzelor si o mai buna oxigenare a tesuturilor. Si buzele tale au nevoie de exercitii sportive! Imita sarutul si tuiguie buzele pentru stimularea circulatiei sanguine in zona gurii, anunta Unica.ro.
Ce este sindromul picioarelor nelinistite si cum se trateaza. Sindromul picioarelor nelinistite este considerat o tulburare de somn, deoarece se manifesta de cele mai multe ori atunci cand pacientul doarme. Este vorba despre o reactie a sistemului nervos, care face picioarele sa se miste involuntar din cauza unor senzatii neplacute la nivelul acestora. Nu este considerata o boala grava, dar poate sa afecteze calitatea somnului, deci si a vietii pacientului, motiv pentru care este recomandata vizita la medic si prescrierea unui tratament corespunzator. Senzatia descrisa de cei care sufera de sindromul picioarelor nelinistite este de usoare intepaturi, mancarimi sau chiar ca s-ar "tari" ceva pe sub piele. De aici vine si reflexul de a scutura piciorul cu pricina. Aceste senzatii sunt mult mai intense in timpul repausului sau somnului, motiv pentru care boala se manifesta mai mult in timpul noptii, relateaza DivaHair.

Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Medicii de familie admit că unii dintre ei au refuzat să își programeze pacienții la vaccinarea împotriva COVID-19 și recomandă "utilizarea celorlalte 6 modalități de programare"
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
https://www.lymedisease.org/hard-science-on-lyme-ticks-can-transmit-infection-the-first-day/
http://www.aldf.com/pdf/postersmall.pdf
PS: sunt medic specialist de laborator