Cum te protejezi de intepaturile de tantari, capuse si albine. Zilele calduroase de vara au adus cu ele si aparitia insectelor, care ne inconjoara peste tot in aer liber, fie ca ne aflam in parc, in curte, in padure, in vacanta sau admiram apusul soarelui de pe malul unui lac. Din pacate, acestea sunt nu doar nesuferite, ci chiar periculoase, piscaturile lor reprezentand o amenintare pentru sanatate, mai ales in cazul persoanelor care au alergie la ele. Doamna doctor Ana Maria Vlad, medic specialist dermato-venerologie, ne asigura ca putem lua masuri eficiente si la indemana pentru a nu lasa suparatoarele insecte sa ne impiedice sa ne bucuram pe deplin de vara. De cele mai multe intepaturile de insecte sunt doar dureroase si provoaca senzatia de mancarime, dar uneori ele pot fi grave. De exemplu, intepaturile de albine pot provoca reactii alergice, muscaturile de capuse pot transmite boala Lyme, iar tantarii pot transmite virusul meningitei West Nile. Respectarea catorva reguli de siguranta in aer liber pe timp de vara si nu numai pot fi de folos pentru a preveni astfel de probleme, scrieLibertatea.

UTILEFoto: Colaj foto

Aromaterapia cu menta creste puterea de concentrare. Aromele raspandite de unele plante sunt surse importante de energie in comparatie cu bauturile calorice sau cu batoanele proteice. Aromaterapia se bazeaza tocmai pe puterea uleiurilor extrase din plante, remedii valoroase care stimuleaza functiile organismului nostru. Aceasta este concluzia specialistilor de la Universitatea West Virginia Wheeling Jesuit care au confirmat beneficiile mentei. Cercetatorii au dat participantilor la un studiu sa miroase frunze de menta si aroma plantei a avut efecte deosebite asupra sportivilor. Aroma plantei a avut efecte imediate atat asupra performantelor atletice ale sportivilor care faceau jogging in mod normal, cat si asupra puterii de concentrare a persoanelor care aveau preocupari intelectuale sau efectuau diferite munci administrative. "Aroma mentei influenteaza starea de spirit si creste puterea de concentrare. De aceea, pentru a va recapata energia, inaintea unei actiuni importante trebuie sa aveti la indemana fie o punguta cu frunze de menta, fie bomboane cu aroma de menta", ne recomanda specialistii, anuntaClick.

Scapa de burta in 48 de ore! Consuma aceasta bautura! Cine nu isi doreste sa cunoasca o solutie magica pentru obtinerea unei talii de viespe in timp record? Daca pana acum credeai ca este vorba despre un vis imposibil, afla ca exista o reteta-minune care te va ajuta sa il transformi in realitate. Aceasta reteta iti va imbunatati metabolismul, va elimina toxinele din organism, va stimula functiile creierului, te va ajuta sa slabesti si sa scapi de burta. Ea a fost incercata de multe persoane, iar acestea au fost incantate de efectele pe care le are asupra organismului. Asadar, o poti consuma cu incredere. Mai jos gasesti ingredientele de care ai nevoie pentru prepararea ei, informeazaDivahair.ro.

Lipsa acestei vitamine banale da dureri puternice de spate si de articulatii. Durerile puternice de spate si de articulatii pot fi cauzate de o simpla deficienta a unei singure vitamine, scrie healthyfoodhouse.com. Vitamina D nu este o vitamina, ci este mai degraba asemenea unui hormon. In loc sa fie produsa de tiroida, ea este produsa de piele, cand este expusa la soare. Ea este necesara pentru numeroase procese in organism. Cortizolul are nevoie de cantitati mari de vitamina D pentru a fi produs. Cantitati insuficiente de cortizol produc durere si inflamare a articulatiilor. De aceea este nevoie de cure de cortizon pentru a alina durerea. Durerea de spate are legatura cu lipsa de vitamina D si cu deficientele de vitamina B12, B5 si B6. Durerile de cap apar la persoanele cu lipsa de vitamina D pentru ca acestea dorm prost si sufera de depresie. Lipsa de somn, asociata cu durerea provocate de lipsa vitaminei D contribuie la durerile de cap, scrieDoctorulZilei.ro.

Stiai ca estrogenul ridicat iti pune viata in pericol? Ce boli produce si 4 moduri in care sa-l reduci. Un nivel crescut de estrogen iti poate pune viata in pericol. Afla cum il poti tine sub control, astfel incat sa nu-ti pericliteze sanatatea. Nivelul crescut al estrogenului poate cauza afectiuni, cum ar fi fibroadenomul mamar,infertilitate, endometrioza si creste riscul de a dezvolta cancer la san. Estrogenul in exces apare atunci cand corpul tau produce prea mult estrogen sau cand acesta nu este eliminat din corp in mod eficient. Daca stii ca ai aceasta problema, poti sa faci zi de zi lucruri care sa te ajute sa tii nivelul estrogenului la cote normale, anuntaLibertatea.

Pro si contra relatii de amor pe Internet. Nu mai este o noutate ca ne cautam on-line parteneri, iar prin site-urile de dating ajungem la relatii de amor... virtual. Daca plusurile sunt simplu de identificat, iata care ar fi si neajunsurile. Internetul reprezinta partea tehnologica a globalizarii. Te mentine conectat in permanenta, iti ofera acces la stiri, informatie, entertainment si - de doua decenii incoace - si la formarea relatiilor de diferite tipuri. Pentru multi Internetul reprezinta o modalitate ieftina si ferita de a gasi parteneri. Esti liber sa alegi dintr-o cuva variata de persoane si - mai mult - o poti face fara niciun fel de obligatie. Pana cand decizi ca lucrurile trebuie sa evolueze poti ramane doar un pseudonim. Mai mult, anonimitatea iti confera o bariera comoda care iti permite sa fii oricine decizi tu ca vrei sa fii. Neingradita de constrangeri de ordin social si fara riscul de a fi judecata prea aspru te poti manifesta in voie si ii poti arata celuilalt o fata pe care, din anumite considerente, ai tinut-o ascunsa pana atunci, informeazaPsychologies.ro.