Cum "salvezi" o banana care s-a innegrit. Se stie ca bananele se strica repede si din momentul in care coaja lor devine neagra, nu mai sunt bune de consum. Unii cercetatori afirma ca bananele foarte coapte au efecte pozitive asupra sistemului nostru imunitar. Bananele negre contin TNF (factor de necroza tumorala) o substanta care ataca si ucide celulele tumorale. Unele persoane nu renunta la bananele foarte coapte si le folosesc pentru checul cu banane, dar exista un truc care le face din nou galbene si tocmai bune de consum. Trucul a fost denumit de multe persoane drept trucul bananelor zombie si a ajuns viral pe internet, anunta Unica.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Ce ascunde nevoia (exagerata) de atentie. La nivel inconstient, inca de la primele batai de inima, viata noastra depinde de capacitatea de a comunica si capta atentia mamei. Tot universul nostru timpuriu este legat de a fi vazuti si auziti. De exemplu, la varsta de doi-trei ani ai copilului, se recomanda ca parintii sa aiba macar 30 de minute pe zi petrecute in exclusivitate cu acesta, neintrerupti de nimic, astfel incat bateriile eului sa se incarce. Dar putini dintre noi facem aceste lucruri ca la carte. Atunci cand copiii primesc fie prea putina atentie, fie excesiv de multa, in interiorul lor se dezvolta reprezentari simbolice distorsionate despre propria persoana si cresc cu un complex de supracompensare, de tip buricul pamantului, sau cu un grad ridicat de indiferenta si nepasare. Ei vor fi apasati de sentimente de insecuritate, neincredere in sine, teama de esec si vor avea comportamente exagerate, scrie Revista Psychologies.

De ce este important sa folosesti dopuri de urechi pentru inot. La sfarsitul unei zile petrecute la plaja sau la piscina, ar trebui sa ramai cu o multime de amintiri frumoase si cu un bronz uniform, insa nu se intampla intotdeauna asa. Durerea, senzatia de plenitudine, mancarimea canalului auricular si aparitia unei secretii abundente cu o consistenta limpede sunt cateva dintre neplacerile pe care o zi la mare sau la piscina le aduce. Aceste simptome pot indica debutul otitei externe, o afectiune care iti poate strica intreaga vacanta. Numita si "otita de bazin" sau "de pisicina", otita externa este una dintre cele mai frecvente probleme medicale estivale si afecteaza atat copiii, cat si adultii, relateaza Divahair.ro.

5 leacuri eficiente contra transpiratiei in exces. Transpiratia are un rol extrem de important: regleaza temperatura corporala atunci cand ne expunem la temperaturi ridicate. Insa, cand aceasta abunda si are si un miros neplacut, situatia se schimba. Asa ca, apelam la antiperspirante. Din pacate, acestea nu ne scapa de problema. Cateva leacuri naturale ne pot ajuta in situatii stanjenitoare. Unul dintre cele mai bune remedii in combaterea transpiratiei este salvia. Asa ca, daca suferi de aceasta problema, bea ceai preparat din aceasta planta. Ai nevoie de o lingurita de salvie uscata si 250 de ml de apa clocotita. Pui planta in apa si lasi 15 minute la infuzat. Cum trebuie consumat? Nu trebuie dat pe gat. Consuma-l cu inghitituri mici, pe parcursul intregii zile, anunta Click.

Cum sunt afectati ochii de privitul la calculator sau smartphone. Fie ca este vorba de munca sau relaxare, multi oameni petrec o cantitate ridicata de timp, zilnic pe smartphone-uri, laptop-uri sau tablete si, desi tehnologia este o unealta indispensabila omului modern, aceasta are implicatii nocive pentru sanatatea ochilor.Potrivit CSID, nu exista nicio cercetare concreta care sa arate faptul ca utilizarea constanta a tehnologiei produce o deteriorare permanenta a vederii.Dar, uitandu-ne la ecrane luminoase pentru ore in sir, pot aparea probleme care, initial, pot fi considerate mai putin importante, a declarat dr. Richard Shugarman, un profesor voluntar de oftalmologie de la Institutul Bascom Palmer Eye al Universitatii din Miami, scrie descopera.ro.