Cum imblanzim foamea? Pe cat de placut e sa mananci, pe-atat de greu de suportat este rabdatul de foame. De ce avem nevoie de aceasta senzatie si cum o putem controla? M-am gandit adesea ca ar fi mai simplu daca foamea, semnalul care ne anunta ca se termina "combustibilul" organismului si e timpul sa facem plinul, nu ar exista. Imi inchipuiam ca, daca fiintei umane nu i-ar fi foame, ar disparea concomitent si cea mai arzatoare problema a femeilor: kilogramele in plus! Cu siguranta ca nu ar fi asa, din simplul motiv ca adesea interpretam alte senzatii si emotii drept foame si, in consecinta, mancam mai mult decat e cazul, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Vitamina care opreste dezvoltarea cancerului. Poate nu banuiai ca exista o legatura intre vitamine si cancer, dar mai multe studii medicale sugereaza ca persoanele cu o doza mare de vitamina D in organism prezinta un risc mai scazut de a se imbolnavi de aceasta maladie. Asa ca ai grija sa asiguri corpului tau cantitatea necesara din aceasta vitamina miraculoasa! Potrivit Institutului National de Cercetare a Cancerului din Statele Unite, mai multe studii arata ca persoanele care au o alimentatie bogata in vitamina D si care sunt expuse unei doze mai mare de raze ultraviolete de la soare au un risc mai scazut de cancer. De asemenea, experimentele realizate pe cobai au demonstrat ca exista o legatura intre vitamine si cancer: vitamina D poate incetini si chiar preveni dezvoltarea unor tipuri de cancer (colorectal, de prostata, de plamani). Concret, aceasta vitamina opreste dezvoltarea celulelor canceroase si stimuleaza apoptoza, adica moartea celulelor bolnave, anuntaDivahair.ro.

Ai un apetit sexual scazut? Acesta ar putea fi provocat de mai multe probleme de sanatate. Daca ai un apetit sexual scazut, motivul ar putea sa fie legat de sanatate. Femeile care sufera de sindromul metabolic, o combinatie de mai multe probleme precum probleme legate de greutate, diabet si hipertensiune arteriala, au un libidou scazut si intretin mai rar raporturi sexuale, arata un studiu, potrivit Daily Mail. Totodata, femeile care sufera de anumite probleme cardiace fac sex mai rar. Studiul contrazice alte cercetari care suferau ca apetitul scazut la femei este strans legat de factori psihologici, precum depresie. Sindromul metabolic este o dereblare metabolica cauzata, in principal de depunerea periviscerala a tesutului adipos, altfel spus grasimea abdominala. Persoanele care sufera de acest sindrom pot suferi si de diabet, dar si de hipertensiune arteriala. In plus, cei care au sindromul metabolic au mai multe sanse sa sufere un infarct sau un atac cerebral. Pentru a cerceta cum sindromul metabolic afecteaza apetitul sexual, cercetatorii din California au analizat 376 de femei, care sunt la menopauza. Astfel, cercetatorii au descoperit ca femeile care sufera de acest sindrom nu au satisfactie sexuala, dar au si o activitate sexuala mult mai scazuta, informeazaLibertatea.

Plante care au grija de rinichii tai. Excesul de toxine, unele medicamente si anumite boli impiedica rinichii sa elimine reziduurile din organism. Din aceasta cauza, se formeaza calculi renali si apar infectii urinare. Decoctul sau ceaiul din cozi de cirese poate fi de ajutor in tratamentul infectiilor urinare (cistite). Pui 40 de cozi de cirese intr-o jumatate de litru de apa fierbinte, mai lasi la fiert 10 minute, apoi dai deoparte 20 de minute. Ar fi bine sa bei acest ceai in fiecare zi, doua saptamani, si daca ai colici renale. Daca ai nevoie de un efect mai intens, combina cozile de cirese cu frunze de merisor, seminte de macese si frunze de coada-calului si fa ceaiuri, pe care e bine sa le bei in cure de cate o luna. Printre cele mai utilizate plante in tratamentul bolilor renale se numara coada-calului. Ceaiul din aceasta planta ajuta la cresterea productiei de urina si la eliminarea pietrelor. Coada-calului calmeaza durerile care insotesc infectiile tractului urinar. Prepara un amestec din doua linguri de planta uscata si maruntita la 500 ml de apa si fierbe cateva minute. E bine sa bei cate o cescuta de ceai de doua-trei ori pe zi, scrieClick.

Ce boli se agraveaza pe timp de canicula. Se poate ajunge la infarct sau accident vascular. Chiar daca temperaturile ridicate reprezinta o problema pentru fiecare persoana, riscurile nu sunt egale. Cei care au diferite boli cronice pot ajunge mult mai usor la complicatii. "Diabeticii, cei cu boli de inima, astm sau tensiune pot face infarct sau atac vascular-cerebral pe fondul temperaturilor extreme si deshidratarii", avertizeaza Aurelia Constantin, medic primar boli interne. Mai jos, afla detalii despre cele mai importante boli care se pot agrava pe canicula. Bolile de inima. Unul dintre mecanismele corpului de aparare impotriva caldurii este reprezentat de bataile inimii. Daca aceasta nu bate suficient de repede, organismul nu poate face fata caldurii. Bolnavii de inima iau de obicei medicamente numite diuretice menite sa reduca surplusul de fluide din organism lucru care duce la deshidratare. "Cei cu boli cronice, de inima, diabet etc. ar trebui sa bea pana la trei litri de lichide pe zi, sa respecte regimul cu strictete, sa isi controleze atent glicemia si mai ales sa nu iasa cand este foarte cald", mai recomanda medicul, anuntaDoctorulZilei.ro..