Cum apar cele mai frecvente boli cardiovasculare. Inima se imbolnaveste atunci cand arterele se infunda, cand nu mai poate pompa suficient sange sau cand bate neregulat. Bolile de inima sunt cauza numarul unu de deces in lume. Cele mai intalnite sunt hipertensiunea, cardiomiopatia ischemica, tulburarile de ritm si deficientele valvelor. Asociate, toate aceste afectiuni conduc la infarct sau insuficienta cardiaca. Barbatii au un risc cardiac mai mare decat femeile. La fel si persoanele cu istoric familial. Factorii de risc ce pot fi controlati sunt colesterolul crescut, obezitatea, diabetul si fumatul. Ateroscleroza inseamna ingrosarea si infundarea arterelor inimii. Printre cauze se numara fumatul, obezitatea, stresul, scrie DoctorulZilei.

UtileFoto: Colaj foto

Consumul excesiv de carne rosie iti scurteaza viata. Chiar daca exista in alimentatia omului inca din cele mai vechi timpuri, carnea rosie nu este tocmai cea mai sanatoasa alegere din dieta ta, desi are in compozitie numerosi nutrienti benefici pentru organism. Studiile recente au aratat ca depasirea unei anumite cantitati de carne rosie consumata saptamanal dauneaza grav sanatatii. Iar daca mai este si procesata, ea este cu atat mai periculoasa, pentru ca este cancerigena. Un studiu publicat recent a reconfirmat banuielile nutritionistilor privitoare la consumul de carne rosie: se pare ca aceasta, intr-adevar, iti scurteaza viata, mai ales daca este principala ta sursa de proteine. Studiul a fost realizat pe mai bine de 130 000 de persoane, pe o durata lunga (30 de ani), pentru a se vedea consecintele unei diete bogate in proteine de origine animala, relateaza DivaHair.

Cum sa eviti infectiile de la strand si piscina. Cand caldura e in toi, o baie la piscina sau la strand este ideala. Oricat de bine sunt respectate regulile de igiena, aceste locuri pot fi oricand o sursa de imbolnavire. Este frecvent intalnita in timpul verii otita de piscina. Este necesara supravegherea medicala, ca sa se vindece cat mai rapid, fara urmari. Cei mai afectati sunt copiii. Ca sa previi aparitia bolii, sunt indicate dopurile de urechi, care impiedica patrunderea apei in zona. In cazul in care esti predispus la aceasta infectie si-ti ramane apa in urechi dupa inot, poti aplica cateva picaturi de alcool, pentru a dilua apa si pentru ca zona sa se usuce.Bacteria Pseudomonas aeruginosa, care este vinovata si de aparitia otitei de piscina, poate sa cauzeze foliculite. Infectia apare mai ales in zonele neacoperite de costumul de baie. Apar pete pe piele sub forma unei eruptii cutanate rosii, purulente si provoaca mancarime. Pentru a evita aceasta infectie, mergi la dus inainte de inot, dar si dupa ce faci baie, cu sapun, anunta ClickSanatate.ro.

l

Ce se intampla in organismul tau daca mananci trei oua pe zi. Cu toate ca Organizatia Mondiala a Sanatatii ne sfatuia sa ne limitam consumul de oua, deoarece acestea maresc nivelul colesterolului si pot fi daunatoare pentru sanatatea noastra, studii recente au demontat aceasta ipoteza. Explicatia? Un ou contine 180-186 mg de colesterol, in timp ce ficatul poate genera 1000-2000 mg de colesterol in fiecare zi. Daca dieta ta este bogata in colesterol, ficatul se poate adapta si cantitatea de oua nu va mari nivelul de colesterol, ci va fi substituit cu celalalt.Fiind considerat cel mai complet aliment, oul abunda in nutrienti precum vitaminele A, B12, B2 si B6, acid folic, fier, fosfor, magneziu, iar lista poate continua.Ouale produc, intr-adevar, o cantitate insemnata de colesterol (186 mg/ou), insa este vorba de colesterol bun (HDL), care nu numai ca nu aduce niciun prejudiciu organismului, dar il ajuta sa produca mai multa vitamina D si hormone, cum ar fi testosteron, estrogen si cortizol, scrie Unica.ro.

10 alimente care pot ameliora durerea.Pentru cei care trec prin experienta durerilor zilnice din cauza artritei, migrenelor sau a altor afectiuni cronice natura le ofera alimente care pot fi de ajutor, fara efecte adverse. Fie ca este vorba de o durere a articulatiilor dupa un antrenament intens sau de inceputul unei raceri neplacute, studiile stiintifice sugereaza ca anumite alimente ar putea fi la fel de benefice ca medicamentele. Fructele, legumele, condimentele si semintele pe care incercam sa le introducem in dieta noastra zilnica au si propietati anti-inflamatorii! In timp ce unele alimente (printre care ciocolata, ouale, graul, carnea si porumbul) pot cauza inflamatii, exista dovezi ca altele le pot preveni si ameliora. Iata o lista cu cele mai puternice alimente care amelioreaza durerile de orice fel, relateaza csid.ro.