Cum iti afecteaza emotiile organele interne. Pe langa organe, si emotiile fac parte din structura noastra interna. Acestea sunt mai vizibile decat ne-am imagina, iar efectul lor este resimtit la nivel fizic. Problemele, trairile si sentimentele pot forma un cumul de emotii care deseori se rasfrang asupra modului in care functionam. Pe langa alimentatia defectoasa, emotiile negative reprezinta un factor important in ecuatia sanatatii organismului nostru, tocmai de aceea medicina chineza a asociat, inca din cele mai vechi timpuri, trairile omului cu bolile anumitor organe. Astfel, in functie de sentimentele si de trairile noastre negative ne putem imbolnavi. Iata care sunt emotiile negative si ce organe afecteaza acestea, scrie DivaHair.

UtileFoto: Colaj foto

De ce nu e bine sa dormi pe burta si care e cea mai sanatoasa pozitie de somn. Un somn odihnitor este vital pentru sanatatea organismului. Nu intamplator, lipsa somnului este asociata cu diverse afectiuni ale inimii, obezitate, probleme ale memoriei, diabet si chiar dementa. In ceea ce priveste pozitiile de somn, cea mai frecventa pozitie de dormit este cea pe o parte. 57% dintre subiectii unui sondaj de opinie, relizat pe 2.000 de persoane, dorm in aceasta pozitie. Apoi, 17% aleg sa doarma pe spate, 11% pe burta si restul respondentilor spun ca schimba pozitia de dormit in fiecare noapte, in functie de cum se simt confortabil. Fiecare pozitie de dormit prezinta avantaje si dezavantaje, insa de departe cel mai nepotrivit este somnul pe burta, care poate duce la aparitia durerilor de gat, tulburari digestive si probleme respiratorii, inclusiv sforait, relateaza DoctorulZilei.ro.

Ce trebuie sa stii daca vrei sa te apuci de dieta. Te-ai decis, in sfarsit, ca vrei sa te apuci de slabit? Iata ce trebuie sa stii inainte de a te apuca de o dieta, asta daca vrei sa-ti maximizezi sansele de a o duce pana la capat si, astfel, vei avea silueta la care ai visat multa vreme: Nu tine o dieta care presupune ca trebuie sa mananci alimente care nu iti plac sau iti fac rau. Daca nu suporti carnea si obisnuiesti sa mananci mai mult legume, e clar ca nu poti urma o dieta care are la baza ei carnea, chiar daca aceasta promite ca vei da jos zeci de kilograme. Daca totusi vrei sa te convingi acest lucru, poti incerca. Insa, nu o vei putea urma mult timp si iti vei pune in pericol sanatatea. Evita regimurile de slabire care iti promit (poate chiar asa se si intampla) ca vei scapa rapid de kilogramele in plus. Nu e vorba ca nu se poate acest lucru, sunt foarte multi oameni care au scapat de colacei intr-o luna de zile, prin infometare. Insa, ce s-a intamplat mai apoi: nu numai ca le-au pus inapoi, dar au mai si "castigat" alte kilograme. Asa ca, aceasta alegere nu este deloc potrivita, anunta ClickSanatate.ro.

5 trucuri pentru a-ti mentine sanatatea si la birou. Chiar daca programul incarcat nu iti permite sa pleci din fata calculatorului pentru un timp indelungat, incearca sa te ridici de pe scaun si sa faci putin miscare, macar odata la fiecare ora. Mergi sa saluti un coleg, sa iti iei un pahar cu apa sau pur si simplu fa o mica plimbare in jurul cladirii. Acest lucru va avea efecte benefice asupra sanatatii tale si nu vei mai avea nici dureri de spate. Stim cat de usor este sa petreci o zi intreaga la birou, supravietuind doar cu cafea si snacks-uri nesanatoase: pe moment, te simti bine, iar cafeina isi face efectul destul de repede. Insa, pentru a evita nivelele scazute de energie ce pot aparea, inevitabil, pe parcursul zilei, cel mai bine te limitezi la apa plata si gustari sanatoase, precum nucile sau fructele, scrie Elle.

Ce boli anunta amortirea mainilor sau picioarelor? Pe langa amortelile periferice (parestezii), durerea, furnicaturile, mancarimile si pierderea sensibilitatii pot fi semnele unei tulburari neuro-musculare numita neuropatie periferica, care are la baza lezarea unor nervi ai mainilor si picioarelor. Cauzele afectarii conducerii impulsurilor nervoase catre membre sunt multiple, cea mai frecventa fiind declansarea diabetului zaharat. Unul dintre simptomele aparute adesea in diabetul zaharat este amortirea picioarelor, insotita de furnicaturi si de mancarimi. In acest caz, leziunile nervilor periferici sunt produse de mentinerea pe o perioada lunga de timp a unor valori glicemice ridicate, anunta DoctorulZilei.ro.