Cinci produse de curatenie care iti distrug plamanii si sanatatea. Detergentii concentrati, clorul sau otravurile impotriva gandacilor de bucatarie sunt deosebit de periculoase pentru plamani si pentru sistemul tau respirator. Fii atenta cum le folosesti si afla cum sa te feresti de probleme! Sunt cele mai puternice substante impotriva bacteriilor, mucegaiului si a microbilor de tot felul. Clorul este util si curata casa ca niciun alt detergent. Cu toate acestea, nu trebuie sa il folosesti de fiecare data cand faci curatenie. Apa si sapunul lichid recomandat pentru parchet sau pentru gresie sunt suficiente pentru a curata casa. Si clorul poate fi folosit, cand este cazul, dar diluat conform instructiunilor de pe ambalaj. Majoritatea gospodinelor foloseste clorul concentrat, ceea ce reprezinta un pericol pentru sanatate. In general, este bine sa diluezi o parte de clor la zece parti de apa, ca sa eviti problemele pe care le poate cauza aceasta substanta iritanta, scrieLibertatea.

UTILEFoto: Colaj foto

Cinci alimente ieftine care te scapa de tartru. Cu siguranta spalatul pe dinti si ata dentara au intrat de multa veme din rutina ta de ingrijire orala, dar ele se pot dovedi insuficiente pentru indepartarea completa a bacteriilor. Neindepartate in fiecare zi, placa bacteriana si mineralele din saliva pot duce la crearea unor depozite dure la baza dintilor, sau, altfel spus, la formarea tartrului. La fiecare 6 luni, vizita la stomatolog ar trebui sa includa si un detartraj, pentru a evita complicatiile pe care tartrul le poate crea: respiratie urat mirositoare, slabirea smaltului, carii si tartru subgingival, pe care nu il poti observa cu ochiul liber, dar care mareste sansele dezvoltarii unei infectii si parodontozei. Oil-pulling nu este singura metoda alternativa care poate contribui la evitarea formarii placii bacteriene si a tartrului. Iata care sunt alimentele care te ajuta sa iti pastrezi dintii albi si sanatosi, intre doua vizite la stomatolog, anuntaDivahair.ro.

Ai stat prea mult la plaja? Uite cum poti trata arsurile solare! Sperand sa obtinem un bronz auriu deosebit la plaja sau fascinati de diferite activitati in aer liber, multi dintre noi ajungem sa ne expunem in exces la soare si experimentam, macar o data in viata, dureroasele arsuri solare. Medicul dermatolog Laurentiu Vladau ne da cateva sfaturi pentru tratarea acasa a acestor reactii inflamatorii acute ale pielii. Scutul natural al pielii echivaleaza cu aproximativ SPF 4, astfel incat arsurile solare pot aparea cu usurinta daca ne expunem pe plaja fara protectie solara sau daca petrecem timp in aer liber intr-un interval orar cand cantitatea si intensitatea razelor UVA si UVB sunt maxime. "Cand suntem expusi in exces la razele ultraviolete, pielea isi sporeste productia de melanina, un pigment localizat in stratul superior al pielii (epiderma). Intensificarea productiei de melanina reprezinta modul organismului de a proteja straturile profunde ale pielii, in vreme ce bronzul, odata format, actioneaza ca un scut impotriva luminii ultraviolete. Cu toate acestea, cantitatea de melanina produsa pentru protectie este determinata de genetica, astfel incat persoanele cu pielea deschisa la culoare produc mai putina melanina si sunt, deci, mai susceptibile la aparitia de arsuri solare", a declarat dermatologul Laurentiu Vladau, conformClick.

Senzatie de arsura in gura? Iata ce afectiuni serioase poate ascunde. Glosodinia (senzatia de arsura in gura) reprezinta o problema serioasa, care cauzeaza disconfort si, in unele cazuri, poate afecta chiar si calitatea vietii pacientului. Chiar daca specialistii nu au reusit sa identifice cauzele exacte ale acestei afectiuni, Dr Ion Melnic, specialist in chirurgie dento-alveolara si coordonator al Clinicilor Dr. Melnic, ne explica de ce este important sa actionam inca de la primele semne ale aparitiei acestei senzatii de disconfort. Glosodinia este o stare caracterizata printr-o senzatie puternica de arsura la nivelul limbii, a obrajilor, a gingiilor sau chiar a intregii cavitati bucale, atunci cand ajunge la extreme. De multe ori, aceasta senzatie este asemnanatoare cu cea resimtita in urma contactului cu lichide sau alimente fierbinti. Exista doua tipuri de glosodinie: cea primara, ale carei cauze nu sunt inca elucidate, si cea secundara, care este, de fapt, o consecinta a unor afectiuni sistemice. Cea din urma, fiind si cea mai frecventa, este o afectiune ale carei simptome ar putea fi macar diminuate, daca nu chiar evitate, scrieDoctorulZilei.ro.

Doua simptome importante ale cancerului ovarian care nu ar trebui ignorate. Cancer ovarian. In ultima vreme, tot mai multe femei tinere mor de cancer ovarian, iar o statistica a "Societatii americane de Cancer" este sumbra. Aceasta a estimat ca din 22.000 de cazuri diagnosticate anul acesta, mai mult de 14.000 de femei vor muri din cauza acestei boli. Cancerul ovarian este a cincea cauza de deces la femei. La intrebarea cat de frecvent este posibil sa dezvolti cancerul ovarian la o varsta tanara, medicul Lauren Streicher, profesor asociat de obstetrica si ginecologie la Universitatea Northwestern, raspunde ca majoritatea femeilor care dezvolta acest tip de cancer sunt, de obicei, mai in varsta, dar au inceput sa il descopere din ce in ce mai des si la femei tinere. Simptomele majore ale cancerului ovarian sunt nespecifice, ceea ce il face dificil de diagnosticat, sustine si medicul David Cohn, director al sectiei de oncologie ginecologica de la Universitatea de stat din Ohio si de la institutul de cercetare Richard J. Solove. "Acesta este un motiv intemeiat pentru ca o femeie sa acorde o atentie uriasa corpului ei pentru a intelege semnele sau simptomele ce pot indica o problema si pentru a o comunica in mod clar medicului ei", sustine acesta, anuntaLibertatea.