Aproape jumatate dintre copiii romani racesc si de trei ori pe an. Cat de corect stii sa iti tratezi juniorul? Infectiile respiratorii conduc, de departe, in topul bolilor care afecteaza copii, arata un studiu recent realizat de Societatea Nationala de Medicina Familiei. Desi nu sunt afectiuni care pun viata in pericol, exceptand complicatiile grave, acestea altereaza starea generala a copilului, parintii fiind nevoiti sa gaseasca rapid solutii de ameliorare. Cea mai mare provocare se regaseste la categoria de varsta 7-12 ani, intrucat nu exista prea multe optiuni de tratamente gata dozate, special concepute pentru aceasta categorie de varsta si greutate, scrie DoctorulZilei.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Ingredientul neasteptat care iti albeste dintii. Stii deja ca vaselina (petroleum jelly) poate conferi un finish glossy iluminatorului pentru pometi sau ca, aplicata in zonele de puls, va prelungi rezistenta parfumului pe care il porti. Dar stiai ca aceasta poate preveni formarea petelor dentare? Lista ingredientelor care previn formarea tartrului este pe cale sa se imbogateasca cu o noua aditie: vaselina! Chiar daca nu ofera o senzatie tocmai placuta, iti vei dori sa pui in aplicare acest truc inainte de urmatoarea petrecere la care vei fi invitata. Pentru a preveni patarea dintilor de cafea, mancare sau de bucatile de spanac pe care speram sa le experimenezi doar in cosmaruri, conteaza pe vaselina! Trebuie doar sa aplici un strat subtire de vaselina pe suprafata dintilor si sa masezi usor, avand grija sa formezi o pelicula protectoare, relateaza DivaHair.

5 beneficii uimitoare ale unei partide de amor. Daca vrei sa faci mai multa miscare, pentru a-ti imbunatati sanatatea, ai crede ca trebuie sa-ti faci timp sa mergi periodic la sala. Lucrurile nu stau chiar asa! Oamenii de stiinta pretind ca sexul regulat este cel mai bun sport, cu beneficii de necontestat. Conform unei analize efectuate de cercetatori de la Universitatea Curtin, sexul regulat imbunatateste sanatatea mentala si fizica. Profesorul Matt Tilley, autorul studiului, spune ca: hormonii secretati in timpul actului sexual "ajuta la reducerea stresului, si, mai mult, endorfinele actioneaza ca un antidepresiv natural". Sentimentul de iubire si afectiune induse in urma unei partide sexuale declanseaza eliberarea de endorfine si serotonina, care sunt foarte bune pentru piele. Endorfinele ajuta la cresterea de noi celule ale pielii si la marirea productiei de colagen, ceea ce inseamna ca ridurile se vor estompa si cicatricile se vor vindeca mai repede, anunta Clickpentrufemei.ro.

De ce e bine sa mergi cu bicicleta la serviciu? Te-ai gandit sa renunti la autoturism sau la transportul in comun si sa ajungi la serviciu cu bicicleta? Macar in zilele frumoase si cand nu ploua. Iata pentru ce e bun mersul pe bicicleta: Pentru inima. Fiind un sport de anduranta, contribuie la o buna sanatate a inimii. Dupa anumite studii, 10 km de bicicleta pe zi diminueaza la jumatate riscul de infarct. Pentru picioare. Miscarea de pedalare face muschii mai tonici, mai ales pe cei ai gambelor si amelioreaza circulatia sangvina. Pentru musculatura. Chiar daca doar picioarele se misca cand mergi pe bicicleta, exista o anumita activitate musculara si pentru brate, spate si abdominali, relateaza Liberatea.ro.

Da stralucire parului tau folosind cele mai bune uleiuri. Visezi la ziua in care nu trebuie sa-ti mai faci griji pentru felul in care arata parul? Din pacate, din mai multe motive, parul isi pierde din stralucire si nu este asa de puternic pe cat am dori. Asadar, ce este de facut? Stresul, obiceiurile alimentare nesanatoase si, desigur, aportul prea mic de apa, sunt cauzele care duc la pierderea vitalitatii parului. Dar, exista o solutie simpla pentru cele mai multe probleme ale parului, si aceea este, aplicarea de uleiuri. Este metoda de ingrijire a podoabei capilare transmisa de generatii. Bunicile si mamele ne spun sa folosim diferite tipuri de uleiuri, dar, ca de obicei, nu le ascultam. Totusi, atunci cand iti spune sa alegi produsele naturale, ascult-o. Uleiul de ricin. Bogat in grasimi vegetale, acidul gras esential omega 9 si vitamina B, uleiul de ricin este foarte bun pentru cresterea parului, scrie Click.