Ai picioarele umflate? Acest aspect poate fi simptom al unei boli grave. Edem (picioare umflate) - umflarea membrelor (in special) cauzata de retentia de apa. Apa e principalul nostru ingredient. Totusi, uneori, ne face rau. Fiecare femeie se confrunta, mai devreme sau mai tarziu, cu neplacerile provocate de retentia de lichide. In special vara si cu precadere in perioadele menstruale, faptul ca retii apa devine cu adevarat deranjant. Retentia lichidelor sau edemul poate fi simptomul unor afectiuni destul de grave, scrie Libertatea.ro.

Pasi spre sanatateFoto: Colaj foto

De ce casti atat de des. Te-ai intrebat de ce casti atat de mult? Unii casc cand se simt obositi, iar altii cand se simt plictisiti. Daca nu te poti opri din cascat, s-ar putea sa ai alte probleme. Cauzele cascatului excesiv Prea putin oxigen Cascatul este reactia normala a organismului cand creste nivelul de dioxid de carbon din sange. Cresterea temperaturii Cand o persoana nu a dormit suficient sau e pur si simplu obosita, creierul persoanei respective sufera din cresterea temperaturii locale. Cand cascam echilibram acea temperatura, potrivit Unica.ro.

Cum ne vindecam de instabilitate. Schimbarea este specifica fiintei umane, natura este schimbatoare, starile sunt schimbatoare, ne schimbam atitudinea si comportamentele in functie de conjunctura, iar pana aici totul este normal. Desigur, pare mai dragalas un copil care vrea la bunici, apoi, imediat, la locul de joaca din parc, decat un barbat care isi programeaza nunta cu iubita lui, iar cu doua saptamani inainte de eveniment, fara nicio explicatie, spune ca a intalnit o femeie de care s-a indragostit si rupe relatia cu logodnica. Ce este in spatele acestui comportament? Cum s-a ajuns aici? Totul pleaca din copilarie, cand copilul este receptiv la modelele parentale si speculeaza tot ce vede. Memoreaza si imita, iar mai tarziu dualitatea devine natura lui specifica. Cand mama ii ofera siguranta, tata il pedepseste iar cei doi parinti se cearta in fata copilului, acesta este debusolat si simte pericol, scrie revista Psychologies.ro.

Cum stii ca ai facut intoxicatie medicamentoasa. Ce ai de facut cand ai luat prea multe pastile. Supradoza medicamentoasa, urmata de o intoxicatie, poate sa fie accidentala, mai ales in cazul copiilor, care sunt foarte curiosi in legatura cu medicamentele. Alteori, cand nu este vorba despre o tentativa de sinucidere, pacientul poate sa fie deosebit de sensibil la anumite substante din medicamentele pe care le ia, ajungand in cele din urma la o stare de toxicitate periculoasa. O persoana care ia multe medicamente (de exemplu, un om in varsta) poate sa ia accidental mai multe doze de medicament sau o cantitate prea mare din acesta. Exista si situatii exceptionale in care se poate ajunge la supradoza medicamentoasa in mod accidental, scrie DivaHair.ro

Ce se intampla cu ochii cand tensiunea arteriala e prea mica sau prea mare? Ochiului nu-i place tensiunea mica. La hipotensivi, irigarea cu sange a ochiului e mai scazuta. Dar ochiului nu-i place nici tensiunea prea mare, pentru ca pot aparea o serie de neplaceri din cauza hipertensiunii arteriale. Tensiunea la care ochiul se simte cel mai bine este intre 11-14 maximum. Toate acestea se refereau la tensiunea din sistemul circulator. Tensiunea din interiorul globului ocular cand este prea mare avem de a face cu glaucomul. Si in caz de glaucom nu este bine sa fie lasata o tensiune crescuta in interiorul ochiului, fiindca nervul optic se atrofiaza din cauza acestei presiuni iar atrofia este ireversibila, scrie doctorulzilei.ro.