Cum sa ai un somn linistit! Sapte trucuri care chiar functioneaza. Multi dintre noi ne-am dori sa nu mai fie nevoie sa dormim atat de mult, insa somnul nu este deloc o pierdere de vreme, chiar daca noi il percepem astfel. Specialistii ne recomanda sa dormim circa sapte ore pe noapte, astfel incat organismul sa se refaca dupa o zi de activitate. In timpul somnului, toate procesele care au loc in organism ne ajuta sa functionam normal zi de zi, iar cei care au probleme cu dormitul stiu cel mai bine cat de importanta este odihna, informeaza Divahair.

Pasi spre sanatateFoto: Colaj foto

Ce se intampla in organismul tau daca dormi mai mult de o ora la pranz. Un pui de somn dupa-amiaza pare o idee buna, mai ales atunci cand te simti obosit. Dar este cu adevarat somnul la pranz benefic pentru tine? Expertii ne informeaza ca exista efecte negative si efecte pozitive ale dormitului pe durata zilei. Cercetatorii din Tokyo au descoperit faptul ca oamenii care dorm mai mult de trei ore la pranz, desi dorm cele opt ore pe noapte, pot suferi de diabet. Somnolenta, oboseala si tedinta de a dormi excesiv la pranz sunt semne ale instalarii diabetului, scrie Unica.

Cum poti curata toata casa si masina cu balsam de rufe. Balsamul de rufe il poti folosi si cand faci curat prin casa, nu numai atunci cand speli rufe. Iata in ce moduri il poti utiliza. Balsamul de rufe este unul dintre cele mai folosite produse la spalatul hainelor, in special sa le faca mai moi si catifelate. Balsamul de rufe scoate petele de pe hainele din piele Balsamul de rufe este un bun agent de curatare ce poate scoate petele nedorite de pe hainele din piele. Stergeti usor locul afectat cu balsam, iar petele vor disparea, noteaza Libertatea.

Pluto emite raze X, iar oamenii de stiinta vor sa inteleaga de ce. Desi Pluto nu mai este de ceva vreme una dintre cele noua planete ale Sistemului Solar, reuseste in continuare sa ii surprinda pe oamenii de stiinta. In perioada in care sonda spatiala New Horizons a trecut pe langa Pluto, observatorul NASA Chandra, dedicat observarii razelor X, a fost indreptat de cateva ori in directia planetei pitice si a lunilor acesteia. In toate cele patru analize efectuate de Chandra, intre februarie 2014 si august 2015, observatorul a detectat raze X emise de catre Pluto. Evenimentul este o adevarata surpriza pentru oamenii de stiinta, deoarece indepartata planeta nu are niciun mecanism natural care sa ii permita emiterea de raze X, anunta Playtech.

Uite ce boli poti trata cu miere si nuci. Bun la gust si extreme de sanatos! Amestecul dintre miere si nuca este un adevarat medicament natural, asigurand necesarul de vitamine, minerale, proteine, grasimi si carbohidrati. Nucile cu miere pot inlocui numeroase medicamente. Pentru acest remediu natural, ai nevoie de jumatate de kilogram de miere si jumatate de kilogram de miez de nuca macinat. Ingredientele trebuie amestecate bine, iar din compozitia obtinuta poti lua cate o lingurita de trei ori pe zi. Iata ce putem trata cu acest medicament natural, scrie Click.

Ce servicii medicale poti primi gratuit in Romania, indiferent daca esti sau nu asigurat. In baza pachetelor medicale pentru perioada 2016-2017, atat persoanele asigurate, cat si cele neasigurate pot beneficia de asistenta de specialitate la medicii de familie, la cabinetele medicale, la dentisti si in spitale. In articolul de astazi va prezentam o sinteza a principalelor servicii medicale ce pot fi acordate in sistemul public de sanatate in urmatorii doi ani, potrivit Doctorul Zilei.