Pietrele la rinichi: de ce apar si cum le tratezi.Litiaza renala, adica prezenta calculilor sau pietrelor la rinichi, poate da dureri insuportabile. O cauza importanta a aparitiei acestora este consumul insuficient de apa. Din ce in ce mai multe persoane sunt diagnosticate cu litiaza renala, a carei prevalenta a crescut in ultimii 30 de ani. Se estimeaza ca 5 pana la 10% din oameni au suferit o colica renala o data in viata. Pietrele la rinichi apar in urma cristalizarii sarurilor minerale si a acizilor prezenti in concentratie prea mare in urina. Aceasta stare poate fi o consecinta a hidratarii insuficiente. Un consum mic de apa duce la reducerea volumului urinei, care va fi mai concentrata in saruri, relateazaClick.

UtileFoto: Colaj foto

Unde este cel mai sanatos sa tii periuta de dinti. Igiena orala nu presupune doar spalatul temeinic al dintilor cu o pasta de dinti potrivita, dimineata si seara! Specialistii sunt de parere ca atentia pe care o acordam periutei noastre de dinti poate sa faca diferenta dintre o dantura frumoasa si sanatoasa si dezvoltarea a diverse afectiuni, de cauza necunoscuta. Nu ti-ai pus niciodata problema unde este cel mai sanatos sa iti tii periuta de dinti? Atunci vizitele dese la dentist si problemele de sanatate aparent fara motiv cu care te-ai confruntat nu ar mai trebui sa te mire. Consulta cu viteza luminii galeria noastra si poti scapa de multe inconveniente de gen, scrieDivahair.

Care este rolul "omusorului" din gat. Situat in spatele cerului gurii, omusorul este un organ deosebit de important, cu roluri nebanuite pentru intregul organism uman. Omusorul din gat, sau uvula palatina cum mai este denumit stiintific, este o formatiune conica de mici dimensiuni, situata la marginea posterioara a boltei palatinului. El prezinta mai multe roluri in organism, unul dintre acestea fiind acela de articulatie mobila care serveste le modularea unor sunete ale vocii omenesti. Un alt rol al omusorului este acela de organ sensibil la declansarea reflexului vomitiv, noteazaUnica.

Ingrijeste-ti corect tenul cu rozacee (cuperoza). Cuperoza - inrosirea tranzitorie a nasului, obrajilor, fruntii, barbiei - desi poate fi deranjanta estetic, este, in primul rand, o chestiune de sanatate a pielii. Andreea Iftimie, medic estetician, ne invata cum sa ne ingrijim tenul cu rozacee. Aceasta afectiune dermatologica frecventa poate fi tratata usor in fazele initiale si, desi arata fragilitatea vaselor capilare de la nivelul tenului, ea este o problema a intregului organism, nu doar o chestiune de estetica fetei. Cuperoza se observa mai usor la persoanele cu tenul deschis la culoare, dar afecteaza orice tip si culoare de ten. Dilatarile permanente ale capilarelor sanguine superficiale ne semnaleaza ca circulatia sangelui nu este bine echilibrata, scriePsychologies.

Cand e necesara radiografia pulmonara. La fiecare 30 de secunde, o persoana moare de cancer la plamani. Radiografia pulmonara, care ajuta la diagnosticarea acestei afectiuni, ar putea salva vieti. De asemenea, analiza este utila pentru depistarea unor boli precum TBC-ul si pneumonia. Cand trebuie facuta: daca esti fumator inrait, iar activitatile obisnuite pe care le faci zi de zi, dar mai ales respiratia, devin dificile, mergi la un consult. Medicul va recomanda si o radiografie pulmonara, daca va considera ca este nevoie. De asemenea, analiza este recomandata celor care au simptome precum dureri la nivel toracic, tuse si febra persistente, noteazaClick.