De ce fac femeile avort si cum decurge procedura de intrerupere de sarcina. Sa primesti vestea ca esti gravida poate fi o bucurie, daca iti doreai de multa vreme un copil, dar in multe cazuri, neprevazutul iti poate incurca planurile. Si atunci te vezi nevoita sa faci o intrerupere de sarcina, asa-numitul avort la cerere. Trecand peste discutiile de ordin moral sau religios, faptul ca milioane de femei in lumea intreaga fac avorturi la cerere este o certitudine. La prima vedere, esti tentata sa le judeci pe acestea ca fiind: adolescente, neglijente sau chiar ignorante. Dar daca iti spunem ca, practic, jumatate dintre femeile care au implinit 45 de ani au facut cel putin o intrerupere de sarcina? Oricate masuri de prevedere ti-ai lua, singurele doua metode contraceptive garantate 100% sunt sterilizarea si abstinenta. In rest, fie ca e vorba de prezervativ, pilule, dispozitive locale sau metode naturale (gen "calendarul zilelor fertile"), exista un anumit grad de risc in a ramane insarcinata. Dupa ce iei o asemenea hotarare, e bine sa stii ca interventia nu se poate face decat in trimestrul I de sarcina (primele 12-13 saptamani). Varsta sarcinii trebuie confirmata printr-o ecografie, relateaza Unica.

UtileFoto: Colaj foto

Ce analize trebuie sa faca orice barbat care a implinit 50 de ani. Conform datelor statistice ale Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, cele mai frecvente afectiuni urologice sunt: cancerul de prostata, adenomul prostatic si litiaza aparatului urinar. "Constatam ca principalele probleme urologice ale barbatilor romani sunt maladiile tumorale ale prostatei", afirma specialistul in urologie Roberto Lazar. Cancerul de prostata ar trebui sa ingrijoreze cel mai mult. In faza precoce, nu provoaca simptome. "Uneori, simptomatologia este cea intalnita in afectiuni benigne hiperplazia benigna de prostata. Aceste simptome includ: polachiuria (urinare frecventa), polachiurie nocturna (urinare frecventa in timpul noptii), disurie (urinare cu dificultate), jet urinar slab proiectat, fara forta, hematuria (urinare cu sange- mai frecventa la pacientii cu cancer)", vin explicatiile medicului urolog. Cancerul de prostata poate provoca probleme la nivelul functiei si performantei sexuale cum ar fi ejacularea dureroasa, disfunctia erectila, scaderea libido-ului, scrie Doctorul Zilei.

Sase exercitii care te scapa de durerile in ceafa. Durerile de ceafa sunt atat de obisnuite pentru muritorul de rand, care munceste zi de zi cu ochii in ecranul calculatorului si se ridica foarte rar de la birou, incat multi dintre noi nici macar nu mai incercam sa le inlaturam. Incepem sa ne gandim la solutii abia cand situatia se agraveaza si durerile devin insuportabile. Din fericire, exista mai multe exercitii prin care poti scapa de durerile in ceafa cauzate de o postura incorecta! Cel mai adesea, durerile cronice in ceafa sunt cauzate de faptul ca nu stam corect la birou. Din cauza pozitiei incorecte a coloanei, se acumuleaza tensiune in mai multe puncte ale spatelui, inclusiv la ceafa. Solutia nu este doar sa faci exercitiile pe care ti le vom recomanda noi, ci si sa stai corect la birou. Exercitiile de mai jos te ajuta sa relaxezi musculatura gatului si tendoanele. Este recomandat sa le faci macar o data pe zi, mai ales ca nu dureaza decat cateva minute in total! Poti apela la ele de fiecare data cand simti ca zona incepe din nou sa doara. Aplecarea capului dintr-o parte intr-alta. Stai jos, cu spatele drept, sprijinit de spatarul scaunului. Pune mainile pe genunchi, apoi apleaca-ti capul in dreapta, cat poti de mult, cu o miscare lenta, incercand sa tii barbia ridicata. Revino in pozitia initiala si apleaca-l in stanga. Stai cu capul aplecat 5 secunde in fiecare parte, scrie Diva Hair.

7 tipuri de sex pe care trebuie sa le incerci. De la partide pasionale de sex ca in filme, la cele pline de resentimente, afla care sunt cele 7 tipuri de sex pe care trebuie sa le incerci macar odata in viata! Sexul fara inhibitii. Are loc de obicei in vacanta, cu o persoana pe care o stii de putin timp si care cauta la randul ei o aventura de o noapte. Faptul ca esti cu o persoana pe care nu o vei mai intalni niciodata te va face sa fii lipsita de inhibitii si sa dai frau liber imaginatiei. Vei avea parte de una dintre cele mai bune partide de sex din viata ta. De astfel partide poti avea parte si atunci cand pierzi numarul paharelor de alcool. Sexul de impacare. Cine isi mai aduce aminte de ce v-ati certat cand partida de sex de impacare te-a adus in al noualea cer? Toate resentimentele si frustrarile sunt date uitarii cand ai parte de sex ca in filme. Totusi, asta nu inseamna ca trebuie sa cauti motiv de cearta in fiecare saptamana doar pentru a avea parte de sex de impacare, anunta ClickpentruFemei.

Cum alungi somnul daca ai un drum lung de facut. Uneori te cam lupti cu somnul pe drum lung, mai ales daca nu te-ao odihnit suficient inainte sau nu ai mai facut curse lungi pana acum. Iata cateva trucuri de mare ajutor. Opririle dese alunga somnul. La fiecare 2 ore ar fi indicat sa iti oferi un moment de relaxare, sa-ti mai intinzi picioarele, sa faci putina miscare. Odata revigorata te poti intoarce la volan pentru a continua drumul. Partenerul de calatorie.Cand este posibil, alege sa mai calatoresti cu cineva in masina. In acest fel vei avea mai putini timpi de liniste care sa atraga somnul. Bea o cafea. Opreste la o benzinarie si ia-ti o cafea buna sa-ti alunge starea de somnolenta. Daca nu esti genul care bea cafea poti alege alte produse cu cafeina - ceai, bauturi energizante.Aeriseste des. In masina ai nevoie de aer curat menit sa te revigoreze. Caldura te moleseste si te pregateste de somn. Astfel dorinta ta de a ramane treaza la volan va pierde lupta, relateaza LibertateapentruFemei.