Cinci tratamente care nu iti fac nimic. Progresele extraordinare ale medicinei au provocat aparitia a numeroase proceduri medicale, tratamente, analize si teste, care, desi se pot dovedi necesare in cazul unor afectiuni, sunt lipsite de beneficii si, dimpotriva, se pot dovedi periculoase in restul cazurilor. Serialele cu doctori de la TV ne-au inoculat o perceptie deformata asupra sistemului medical. Daca in "Anatomia lui Grey" chiar si pacientii care pareau sanatosi tun erau, in cele din urma, diagnosticati cu afectiuni grave, mortale, iar doctorul nostru preferat, House, descoperea cele mai nastrusnice (si neobisnuite) boli, realitatea este ca de multe ori ne supunem unor tratamente care nu ne fac niciun bine, noteazaDivahair.

UtileFoto: Colaj foto

De ce nu trebuie sa te speli pe cap inainte de culcare. Nimic nu este mai frustrant decat sa te speli pe cap seara si sa te trezesti cu parul gras a doua zi dimineata. Expertii sustin ca daca obisnuiesti sa iti speli parul seara, ar trebui sa iti schimbi acest obicei si sa il speli dimineata. Care este motivul? Nu, faptul ca iti speli parul seara nu il face sa se ingrase. Explicatia este ca nu ii permiti parului tau sa se usuce in mod natural inainte de a merge la somn. Astfel, in loc ca radacinile sa se usuce si sa se ridice, ele se aplatizeaza. Efectul este cu atat mai vizibil in cazul parului lung, informeazaUnica.

Ce planta medicinala poate cauza cancer. In urma unui studiu, s-a demonstrat ca o planta medicinala poate sa cauzeze cancer la vezica urinara, dar si multe alte afectiuni grave (precum bolile de rinichi). Este vorba despre marul-lupului, o planta care creste si la noi in tara si care este folosita destul de des in medicina naturista. La noi in tara, aceasta planta se foloseste cel mai des extern, dar circula si recomandari privind administrarea sa interna. O substanta din compozitia acestei plante, si anume acidul aristolochic, este responsabila de formarea tumorilor cancerigene, relateazaClick.

Totul despre injectiile cu acid hialuronic. Interventiile estetice cu acid hialuronic nu mai sunt o noutate. Pentru ca vrem sa fim bine informate, dr. Valentina Boboc, medic primar de medicina generala, cu supraspecializare in medicina estetica, ne explica in ce consta aceasta procedura, care ii sunt efectele si ce mituri o insotesc. Este un lider in combaterea procesului anti-ageing prin toate formele sale, fie ca vorbim de redobandirea volumului facial, prin umplerea si netezirea ridurilor statice (pometi, riduri nazo-geniene, cearcane) sau restabilirea balantei hidrice la nivelul mainilor, gatului, decolteului sau buzelor, scriePsychologies.

Piele uscata si crapata? Iata cele mai bune solutii. Frigul, aerul uscat si vantul specifice sezonului rece usuca pielea mainilor, care devine aspra si crapata. Uleiul de masline: antioxidantii si acizi grasi esentiali din uleiul de masline fac din acesta un remediu excelent impotriva pielii uscate a mainilor. Maseaza mainile cu ulei de masline caldut, intre 5 si 10 minute, de doua ori pe zi, pana cand acesta patrunde in piele. Nu numai ca mainile devin moi si netede, dar ingredientul este si un excelent remediu antiimbatranire, potrivi tClick.