Utile: Alimente pe care nu trebuie sa le incalzesti in microunde; De ce adormim mai greu intr-un loc nou; 5 modalitati de a-ti spori intuitia
De ce adormim mai greu intr-un loc nou. Fie ca ne mutam intr-o casa noua sau ne cazam la un hotel pe timpul vacantei, ni se pare ca somnul din prima noapte nu este deloc odihnitor. Ne foim, iar mintea noastra ramane intr-un stadiu de alerta si nu ne putem detasa nicium, asa cum se intampla atunci cand dormim in patul propriu. Te-ai intrebat vreodata care este motivul? Fenomenul poarta numele de ¬efectul primei nopti¬, iar cercetatorii sustin ca l-au descoperit de mai bine de 50 de ani. "Chiar si atunci cand studiem persoane tinere si sanatoase, fara probleme de somn cronice, observam ca la 99% dintre acestea intalnim acest efect in prima noapte, un stadiu ciudat de veghe", declara Yuka Sasaki, cercetator la Brown University, citat de Unica.
Ce analize medicale trebuie sa faci in fiecare an? Chiar daca te simti bine si te stii fara probleme, e indicat sa faci urmatoarele teste in fiecare an. Cu siguranta ti-ai dat seama pana acum ca unele boli apar fara simptome. Din pacate, chiar daca nu te avertizeaza, ele evolueaza si te trimit la doctor cand sanatatea ta este in mare pericol. Mergi la medicul de familie si spune-i cand ai facut ultimele analize de rutina. El va sti sa-ti dea trimitere pentru cele mai importante teste care se fac anual, pentru a verifica starea de sanatate. Doar asa poti preveni din timp boli grave ori le poti trata in stadiu incipient, cand sunt cele mai mari sanse de vindecare. Hemoleucograma. Printre cele mai importante analize sangvine se numara hemoleucograma completa. Aceasta masoara cantitatea de hemoglobina, numarul de globule albe si rosii, precum si numarul de trombocite. Un nivel mare al globulelor rosii (RBC) este semn al deshidratarii, in timp ce valorile scazute pot semnala prezenta anemiei. Infectiile acute cu diverse virusuri sau bacterii pot fi semnalate de nivelurile de celule albe (WBC), scrie Click pentru Femei.
5 modalitati de a-ti spori intuitia. Uneori ne ascultam instinctul, alteori ni se pare ca luam decizii pripite, fara sa ne documentam. Ideal ar fi sa combinam ceea ce simtim cu datele reale ale problemei. V-ati intrebat vreodata ce legatura are intuitia cu inteligenta? Ei bine, pana prin 2008, in lumea stiintifica, intuitia era vazuta ca ceva ce tine mai mult de zona instinctuala, neavand legatura cu activitatea constienta a ratiunii.Pe scurt, ceva ce se petrece in fundal, care insa nu trebuie luat prea tare in seama. Profesorul Hodgkinson si echipa sa de la Leeds University Business School au facut un studiu care schimba datele problemei. Pe scurt, ei au demonstrat ca intuitia este, de fapt, rezultatul modului prin care creierul uman stocheaza, proceseaza si reda informatia la nivelul subconstientului, si deci un fenomen psihologic real, asupra caruia ar trebui sa ne aplecam cu mai multa atentie, pentru a-l putea exploata cat mai bine in folosul nostru, anunta Psychologies.
Alimente pe care nu trebuie sa le incalzesti in microunde. Iata o serie de alimente pe care nu trebuie sa le incalzesti in microunde, deoarece pot deveni toxice si va pot afecta sanatatea. Multi dintre noi folosim microundele in mod eronat, fara sa ne dam seama. Stim ca la microunde nu folosim folia de aluminiu, metalul, plasticul, dar sunt si alimente care ne pot face rau daca le incalzim la cuptor. Microundele nu gatesc alimentele cat ar trebui, iar anumite bacterii prezente nu sunt distruse in totalitate. Microundele contribuie la productia de toxine carcinogene. Pentru a minimiza acest risc, trebuie sa cunosti ce alimente poti incalzi si care nu la microunde. Ouale - nu le gati la acest cuptor pentru ca pot exploda la propriu. Daca vrei sa le incalzesti la microunde, trebuie sa le tai in bucati mici, relateaza Libertatea pentru femei. Carnea procesata - aceasta contine chimicale si conservanti care, prin incalzirea la cuptor, pot deveni mai toxice decat credeai, relateaza Libertatea pentru Femei.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”