Are cancerul cauze emotionale? Stiinta raspunde. Cancerul este una dintre cele mai cumplite maladii cu care oamenii se confrunta si lupta cu aceasta boala este pierduta adesea, iar suferintele pe care le cauzeaza sunt nemarginite, atat pentru pacienti, cat si pentru apropiatii lor. Abia in ultimii ani am inceput sa intelegem mai bine cum functioneaza cancerul, insa nici acum nu ne aflam suficient de aproape de un remediu pentru el. Exista atat de multe posibile cauze ale acestuia, incat este foarte greu sa le eviti pe toate, insa recent s-a descoperit o legatura surprinzatoare intre cancer si emotiile negative, in special furia, scrieDivahair.

UtileFoto: Colaj foto

Cinci tipuri de comportament care prevestesc divortul. Obisnuiesti sa dai ochii peste cap atunci cand discuti cu partenerul tau sau devii sarcastica intr-o disputa cu el? Daca raspunsul este pozitiv, specialistii nu au vesti bune despre viitorul relatiei tale. Acest comportament, cunoscut drept construirea de bariere, reprezinta una dintre reactiile pe care psihologul John Gottman le-a identificat ca fiind semnale ca un cuplu urmeaza sa divorteze. Drumul catre divort este pavat cu atitudini defensive, critica, blocaj emotional si dispret, este de parere dr. Gottman de la Universitatea din Washington, potrivitUnica.

Parerile celorlalti sunt necesare? Pro si contra. Iei decizii de una singura? Cand ai nevoie sa afli parerile celorlalti? Te ajuta alte puncte de vedere? Iata cateva idei despre cat ar trebui sa conteze ce spune restul lumii. Uneori avem nevoie de sfaturi. Te-ai intrebat in ce momente din viata ta ai nevoie sa afli parerea celorlati? Uneori le cautam in momente de bucurie, alteori in cele de suparare, in momente importante sau obisnuite, cand avem dificultati sau cand experienta celor din jur ne este utila, relateazaPsychologies.

Uite cum previi mucegaiul si igrasia din bucatarie. Din cauza caldurii excesive si a aburilor acumulati cand gatesti, bucataria este una dintre cele mai umede incaperi din locuinta ta. Iata ce trebuie sa faci pentru a inlatura umezeala si pentru a evita aparitia mucegaiului si a igrasiei. Izoleaza bine ferestrele - Amenajeaza bucataria cu materiale si produse cat mai rezistente la umezeala. Daca ferestrele sunt vechi, acestea pot avea numeroase fisuri si defecte care nu mai permit o izolare adecvata. Fa-le o reconditionare sau, cel mai bine, schimba-le. De exemplu, poti alege ferestre de tip termopan, arataClick.

3 retete de maioneza de post. Maioneza este preferata tuturor gospodinelor pentru salate sau pentru aperitive delicioase. Dar, in perioada postului, nu poti folosi galbenusul de ou pentru a face maioneza. In schimb, exista alte ingrediente din care poti prepara o maioneza la fel de delicioasa. Din cartofi si telina: Se fierbe un cartof mare, curatat de coaja, si o capatana potrivita de telina. Cand legumele sunt bine fierte, se lasa la racit si se mixeaza, adaugand treptat uleiul si putina zeama de lamaie. Se pune in compozitie si o lingura de mustar, sa capete consistenta si, pe parcurs, cateva lingurite de apa rece, noteazaLibertatea.