Cata sare avem voie sa consumam.Multi nici nu mai tinem minte de cand tot auzim avertismentul cu "Consumul excesiv de sare, zahar si grasimi dauneaza grav sanatatii". Daca in privinta zaharului si a grasimilor lucrurile sunt clare (ingrasa, nu?), despre efectele rele ale sarii stim mai putine. Deci, cata sare e indicat sa consumam pentru o stare de sanatate buna? Sarea de bucatarie e una dintre cele mai intalnite substante de pe glob si, pe cat de comuna, pe atat de utila este vietii: cele doua elemente chimice care o compun sub forma ionizata (sodiul si clorul) intervin intr-o multime de procese fiziologice, arataUnica.

UtileFoto: Colaj foto

Sangerarile gingivale nu indica neaparat o gingivita.Gingiile sensibile ajung sa sangereze din cauza unor afectiuni ca gingivita sau parodontita, dar si in urma unui periaj agresiv si a altor factori care tin de dieta sau de fluctuatiile hormonale. Periaza-ti dantura cu blandete! Daca dimineata timpul nu-ti permite sa te ocupi mai mult de periaj, seara ai vreme sa acorzi o mai mare atentie igienei dentare. Fara graba, cu miscari lente, periaza pentru a indeparta placa bacteriana. Nu uita ca este nevoie de doar o zi pentru ca bacteriile sa inflameze o gingie si s-o faca sa sangereze daca ai ales un periaj rapid, noteazaClick.

Ce detergent e mai bun: pudra, lichid sau capsule. Orice detergent este bun, daca este de calitate si daca stii cum sa il folosesti corect. Fie ca este detergent pudra, lichid sau sub forma de capsule, fiecare are avantajele lui, dar si cateva dezavantaje de care trebuie sa tii cont. Detergentul pudra pro si contra: a devenit cel mai ieftin, fiind un detergent clasic, dar inca folosit pe scara larga; se dizolva mai greu la temperaturi scazute; poate contine particule de inalbitori care pot decolora hainele lasand pete inestetice dupa spalare, informeazaLibertatea.

Greseli pe care le faci in post si care te pot imbolnavi. Este dovedit stiintific faptul ca postul are efecte benefice asupra sanatatii noastre, daca este tinut corect. Pe langa faptul ca scapam de cateva kilograme, ni se imbunatateste modul de functionare a celulelor, genelor si hormonilor. Pe langa acestea, postul ajuta la mentinerea sanatatii inimii, scade riscul de a avea diabet, cancer, Alzheimer si ajuta la o mai buna functionare a creierului. Putem beneficia de aceste efecte incredibile doar daca respectam cateva reguli simple. Iata ce greseli trebuie sa eviti atunci cand tii post, potrivitDivahair.

Iata ce dezvaluie fizionomia despre tine. Stiai ca forma fetei, a nasului si a barbiei ne dezvaluie personalitatea? Fruntea indica inteligenta, gura spune cat esti de senzuala, iar ochii arata felul in care vezi lumea. Afla ce spun trasaturile fetei despre tine! Ochii mari: puncte forte: esti foarte receptiva, mai ales daca ochii tai sunt de culoare deschisa. Esti foarte curioasa. Imaginatia ta bogata te face potrivita pentru o cariera creativa. Puncte slabe: "absorbi" toate informatiile din jur. Esti deosebit de sensibila si foarte usor de impresionat, relateazaClick.