Cea mai mare greseala pe care o faci dupa ce tii post. Desi postul ar trebui sa ne faca mai sanatosi, de cele mai multe ori acesta ne imbolnaveste. De ce? Pentru ca nu tinem postul asa cum ar trebui. Pe langa greselile pe care le facem in timpul postului, mai exista unele pe care le facem si dupa post. Sfarsitul postului vine ca o "eliberare", facandu-ne sa nu ne mai gandim la cantitatile pe care le mancam. Dupa post, trebuie sa ne invatam organismul cu mancarea mai grea, dar treptat, pentru a nu-i da ritmul peste cap. Astfel, nu trebuie sa mancam carne din prima zi, ci e bine sa incepem cu un iaurt, poate oua, toate in cantitati mici. scrie divahair.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Reprogramarea celulara a fost folosita pentru prima data cu succes in incetinirea procesului de imbatranire. Pentru prima data, savantii de la Salk Institute of Biological Studies au reusit sa foloseasca reprogramarea celulara pentru a incetini procesul de imbatranire. Experimentand pe soareci, savantii au reusit sa incetineasca procesul de imbatranire. Acest studiu s-a realizat pe o specie de soareci care sufereau de imbatranire prematura (progerie). Tehnica a implicat utilizarea unui anumit tip de celule stem, iPSC (induced pluripotent stem cells) care da posibilitatea cercetatorilor de a reprograma celulele pielii la o stare de baza, asemanatoare cu cea embrionica. De aici, savantii au observat ca aceasta tehnica functioneaza si la alte tipuri de celule, potrivit descopera.ro.

Cele mai eficiente siropuri de tuse. Solutii pentru eliminarea secretiilor. In principal, tusea este de doua feluri: umeda, care este urmata de expectoratie si seaca, in care aceasta expectoratie lipseste, explica dr. Carmen Nonn, medic specialist cu competente in apifitoterapie la Laboratoarele Fares Bio Vital. Tusea productiva se produce atunci cand caile respiratorii devin foarte stramte, din cauza mucusului adunat pe trahee, iar organismul incearca sa-l inlature cat mai repede. Tusea seaca, iritativa, spatica apare fie datorita aerul prea uscat, aerului conditionat, fumului, poluantilor, fie in cazul in care secretiile care trebuie eliminate sunt prea aderente, vascoase, necesitand un efort suplimentar pentru mobilizarea lor. Accesele de tuse pot fi domolite cu ajutorul plantelor medicinale. Cele precum scaiul vantului, cimbrisorul, teiul, patlagina, mugurii de pin au efect calmant, scrie Adevarul.

Hematolog: "Imunitatea nu scade pentru ca ai stat in frig. Ea este data peste cap de boli grave: cancer, leucemie, SIDA". "Imunitatea nu scade pentru ca ai stat in caldura sau in frig, contrar opiniei majoritatii oamenilor. Ea este data peste cap de boli grave: cancer, leucemie, SIDA, diverse infectii, dar si de citostatice, care omoara celulele care ne apara. Este un cerc vicios. Daca faci o infectie, organismul este slabit si capeti o alta infectie, iar tratamentul scade in continuare imunitatea", precizeaza medicul Alina Tanase, hematolog la Institutul Clinic Fundeni. De altfel, nu orice stare de rau inseamna o scadere a imunitatii. "In general, imunitatea scade pentru ca nu va hraniti corespunzator, ca traiti in stres continuu, sunteti sedentari sau aveti caz de boli severe", adauga doctorul Corneliu Moldovan, citat de doctorulzilei.ro.

Fasolea - aliment, medicament, un elixir al tineretii. Fasolea este considerata un aliment - medicament bogat in proteine, carbohidrati, vitamine si multe altele ideale sanatatii fiecaruia. Este considerata si un elixir al tineretii. Fasolea - proprietati: Contine proteine, carbohidrati, vitamine, minerale, fibre si acizi grasi omega 3. Aceste boabe ofera senzatia de satietate si sunt recomandate mai ales in sezonul rece. Este folosita nu numai la preparatele culinare, ci si ca medicament, dar si in frumusete. Fasolea - beneficii pentru organism: Previne durerile de cap Pune 500 gr de fasole intr-o tigaie, adauga cativa catei de usturoi, acopera cu apa si pune-o pe aragaz. Piseaza apoi fasolea cu putin ulei de masline si zeama de lamaie. Pasta rezultata intinde-o ep tample pentru a alunga durerile de cap, potrivit Libertatea.