Acomodeaza-te treptat cu gerul de afara, hidrateaza-te ca in restul anului si nu face abuz de alcool si tigari, te sfatuiesc specialistii.

Fereste-te de variatiile de temperatura mai mari de 10 grade. Daca ai de gand sa stai mai mult in frig, nu sta nemiscat, ci depune efort in permanenta, pentru ca organismul sa produca destula caldura. Pentru a-ti fi cald cand iesi din casa, renunta la constumatia obisnuita - geaca groasa si pulover - si imbraca-te cu haine in mai multe straturi, te invata expertii.

Fa dusuri scurte (nu mai mult de 10 minute) si foloseste apa calduta. „Apa fierbinte poate parea foarte buna intr-o zi friguroasa, insa scoate din piele uleiurile naturale protective, ceea ce face ca aceasta sa ramana deshidratata si sa apara iritatii”, spune David Bank, dermatolog la Mount Kisco din New York.

Hidrateaza-ti pielea de doua ori pe zi. Ideal este sa folosesti o crema care sa contina uleiuri dupa dusul de dimineata si seara, inainte de culcare. Poti sa-ti protejezi fata si mainile atunci cand iesi din casa cu creme hidratante, foarte bune fiind cele pe baza de ape termale.

In perioada rece, samponeaza-ti parul la 2-3 zile. Atunci cand este spalat zilnic, uleiurile naturale scad in cantitate.

Nu bea lichide foarte fierbinti si foarte reci.

Cei cu afectiuni cardiace si respiratorii trebuie sa evite deplasarile, pentru ca risca sa aiba complicatii serioase din cauza temperaturilor scazute.

Evenimentul Zilei