Gandul: Adevaruri si minciuni despre pierderea in greutate
Pentru ca femeile aduc pe lume copii ele sunt programate sa aiba mai mult tesut adipos pentru ca fatul sa aiba de unde sa se hraneasca. Un alt lucru care se spune este acela ca exercitiile te fac sa iti doresti sa mananci mai mult. Nimic mai fals. De fapt, atunci cand se fac exercitii, organismul nu are nevoie de mai multa hrana, insa arde mai multa grasime si, astfel, are loc procesul de slabire, sustin specialistii.
Cei care merg la sala sigur au auzit ca daca beau apa slabesc mai usor. Cei care beau cel putin un sfert de litru de apa rece pe zi slabesc mult mai usor, releva un studiu efectuat la Universitatea din Minnesota.
Nu numai ca apa micsoreaza senzatia de foame prin faptul ca tine stomacul plin, insa ea ajuta si la slabit. Daca se bea apa in cantitati suficiente, rinichii functioneaza la capacitate maxima si, astfel, ficatul isi poate face treaba de a arde grasimile care in mod normal ar fi stocate in organism. Cu alte cuvinte, afirmatia ca cei care beau apa slabesc mai usor este adevarata.
Un alt mit este acela ca alergatul face rau genunchilor. Este o afirmatie cat se poate de falsa. Conform unui studiu care s-a desfasurat pe o perioada de 14 ani, cu participarea a 800 de oameni, alergatul chiar ajuta genunchii. Dintre cei 800 de voluntari, cei care alergasera constant aveau cu 25% mai putine dureri de genunchi decat cei care au dus o viata sedentara.
Un alt mit este acela ca sucul de lamaie dizolva grasimea din mancare. Desi este o buna sursa de vitamina C, sucul de lamaie nu poate reduce cantitatea de grasime din alimente.
Gandul

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”