Sărbătorile de iarnă au trecut parcă prea repede şi trebuie să ne întoarcem la serviciu. Pe lângă fluctuaţiile de temperatură şi presiune atmosferică, trebuie să facem faţă şi urmărilor alimentaţiei excesiv de bogate în grăsimi şi ale "sedentarismului", duşmani aprigi ai sănătăţii noastre. Terapiile naturiste, lipsite de efecte adverse, ne ajută să învingem apatia şi să ne recâştigăm tonusul.

Oul de prepeliţă, atât de bogat în substanţe hră­nitoare, ne ajută să de­pă­şim cu succes orice pe­ri­oadă solicitantă. Fito­nu­tri­ţionistul Eugen Giur­giu ne recomandă ca după săr­bători să începem o cură cu ouă de prepeliţă crude, pentru a ne recăpăta optimismul şi vigoarea. Este vorba de cura cea mai simplă: în prima dimineaţă vom consuma un ou, a doua zi două ouă etc.

Din a şasea zi de tratament, vom consuma câte cinci ouă, timp de 10 zile. Apoi, după o pauză de o săptămână, cura va continua astfel: cinci zile cu câte cinci ouă, iar din ziua a şasea cantitatea descreşte la patru ouă, apoi la trei şi în ultima zi mâncăm un ou. Pe lângă efectul revigorant, imunitatea organismului cunoaşte o îmbunătăţire evidentă.

Adevarul