Ceasca de cafea din fiecare dimineata este pentru multi dintre noi cea mai eficienta forma de energizare inainte de inceperea unei noi zile de munca. Nutritionistii citati de iVillage explica insa ca exista o alternativa la "doza" de cafea zilnica, si anume o dieta corespunzatoare, compusa din fructe, lactate degresate, legume verzi, carne de pui, peste sau curcan.

Nutriţioniştii ne sfătuiesc să eliminăm din dietă sucurile carbogazoase sau băuturile îndulcite. De asemenea, alimentele prăjite sau bogate în grăsimi ne fac să ne simţim obosiţi şi leneşi. Astfel, fructele şi legumele neprocesate sunt cele mai indicate pentru a avea o masă sănătoasă şi energizantă. "O dietă menită creşterii energiei trebuie să includă alimente bogate în grăsimi bune precum uleiul de măsline sau preparatele din peşte.

Ceaiurile energizante sunt de asemenea indicate persoanelor cu un program de lucru haotic. Două-trei căni de ceai verde pe zi trebuie incluse în orice meniu. De asemenea, nu pot lipsi fructele şi sucurile naturale, în special în prima jumătate a zilei, când organismul nostru are nevoie de cea mai mare cantitate de energie", a explicat nutriţionistul Adriana Beldie.

Adevarul