Primele simptome ale cancerului mamar. Cand e durerea de san un semn de alarma. Cel mai frecvent semn al cancerului mamar este aparitia unei tumori nedureroase la nivelul sanului, dar boala poate debuta cu fenomene inflamatorii (roseata, caldura, edem, durere la nivelul sanului), scurgere mamelonara, modificari ale tegumentelor si areolei, aparitia unei modificari la nivel axilar. De cele mai multe ori, durerea la nivelul sanului, care alarmeaza pacientele si le face sa ajunga la medic, nu este un simptom de cancer mamar; in cancer, durerea apare doar atunci cand boala este in stadiu avansat. De obicei durerea este o alarma falsa, de aceea medicul recomanda investigatiile necesare si controalele ulterioare, potrivit doctorulzilei.ro.

Pasi spre sanatateFoto: Colaj foto

Cum sa te feresti de tigrul de platan. Este vorba despre tigrul de platan, vietate originara din America de Nord, care ataca frunzele platanului, dar si ale frasinului. Insecta este de mici dimensiuni, intre 4 si 6 milimetri, are corpul aplatizat si culoarea capului gri inchis. Piscatura acesteia este resimtita de om la o intensitate destul de mare, dar poate fi tratata extrem de usor. Se recomanda dezinfectarea zonei afectate prin spalarea cu apa si sapun, iar pentru diminuarea durerii, aplicarea unui cub de gheata care, totodata, sa reduca inflamatia, potrivit divahair.ro.

Uite de ce te doare capul dimineata! Sigur vi s-a intamplat macar o data sa va treziti cu durere de cap. Extrem de neplacut, mai ales inainte de a merge la serviciu. Iata cateva sfaturi esentiale care va pot scapa de durerile de cap matinale. Durata somnului. In fiecare noapte trebuie sa va odihniti intre 7 si 8 ore, spun specialistii. Daca dormiti mai putin, organismul intra intr-o "stare de panica" si raspunde printr-o crestere a tensiunii arteriale, a batailor inimii, dar si prin aparitia stresului. Solutiile de moment sunt antiinflamatoarele sau un somn scurt, de 20-30 de minute. Pe de alta parte, daca depasiti 9 ore de somn pe noapte, nivelul de serotonina din creier poate scadea, iar acest lucru cauzeaza dureri de cap, potrivit click.ro.

Trei alimente care taie barbatilor cheful de sex si afecteaza potenta. Dieta influenteaza atat starea de sanatate generala, cat si viata sexuala, iar acest lucru este valabil si in cazul barbatilor, afirma cercetatorii americani, care au identificat principalele cinci alimente care influenteaza negativ libidoul masculin, conform healthyliving.msn.com. Soia -Un studiu al Universitatii Harvard a stabilit ca o dieta bogata in soia poate provoca disfunctie erectila, deoarece estrogenul din acest aliment duce la scaderea nivelului de testosteron, potrivit doctorulzilei.ro.

Accidentul vascular cerebral poate fi prevenit. Persoanele care sunt afectate de un accident vascular cerebral au varsta cuprinsa intre 40 si 60 de ani. In plus, accidentul vascular cerebral se poate manifesta ca infarct miocardic sau cheaguri de sange. Ce cauzeaza accidentul vascular cerebral Exista o serie de factori care pot duce la cresterea riscului de accident cerebral vascular: Lipsa activitatii fizice: sportul poate avea efecte semnificative asupra sanatatii generale. Obezitatea: cu cat numarul kilogramelor este mai mare, cu atat riscul de a suferi atac vascular cerebral creste. Genul: in general, barbatii sunt predispusi riscului de a suferi accident vascular cerebral. La femei, riscul este mai mic, potrivit click.ro.