Simptome timpurii ale unui ficat bolnav. Rolul ficatului este de a curata sangele si a ajuta digestia alimentelor, sustinand procesele naturale ale corpului de a lupta impotriva declansarii infectiilor. Desi are puterea de a se regenera, exista cateva indicii care semnaleaza probleme ale ficatului, conform msn.com. 1. Ingalbenirea pielii si a ochilor Pielea si ochii pot capata o culoare galbuie atunci cand ficatul nu functioneaza corect, datorita acumularii in sange a bilirubinei. Acest semn, numit icter, apare atunci cand ficatul nu mai este capabil sa proceseze aceasta substanta, iar cele mai frecvente cauze sunt hepatita, cancerul, consumul de alcool si abuzul de substante, precum si prezenta in organism a unui nivel crescut de infectie, potrivit Medlive.

Pasi spre sanatateFoto: Colaj foto

Trei cafele pe zi te pot face sa traiesti mai mult dar... Romanii consuma, in medie, o cafea de persoana zilnic, in timp ce locuitorii din tarile nordice, spre exemplu, beau circa patru-cinci cafele zilnic Studii recente au transformat cafeaua din "pacatos" in "sfant", creditand-o cu un risc redus, inclusiv atunci cand e consumata de pacienti cu boli cronice. Ultima cercetare din aceasta serie, care a fost publicata luna trecuta in Marea Britanie, trage concluzia ca persoanele care beau o mare cantitate de cafea - pana la trei cesti pe zi - au un ris redus de deces prematur din orice cauza. Si asta nu este tot: este, de asemenea, de mare ajutor in curele de slabire, potrivit doctorulzilei.ro.

Ce sunt indulcitorii hipocalorici si la ce folosesc. Cei mai populari indulcitori hipocalorici sunt aspartamul, sucraloza si stevia, ultima fiind naturala. Acesti indulcitori sunt folositi in foarte multe produse alimentare si bauturi pentru a inlocui zaharul adaugat. Dincolo de faptul ca scad aportul caloric total, indulcitorii mai au un avantaj foarte mare: sunt atat de eficienti incat e nevoie de cantitati foarte mici pentru a obtine un gust dulce. Mai precis, aspartamul indulceste de 200 de ori mai mult ca zaharul, sucraloza de 600 de ori, acesulfamul de potasiu de 200 ori, alitamul de 2.000 de ori, iar stevia de 300 de ori, potrivit Unica.ro.

Cat sodiu se afla in mancarea ta. Aproximativ 80% din sodiul pe care il consumam zilnic este ascuns in aceste alimente procesate, iar evitarea sarii din mancare nu este suficienta pentru a reduce cantitatea ingerata. Daca ti se pare ca alimentele pe care le consumi au mai multa sare decat trebuie, verifica pe lista de ingrediente, sa nu contina nitrat de sodiu, fosfat de sodiu, sulfit de sodiu, acetat de sodiu, propionat de sodiu, lactat de sodiu, benzoat de sodiu sau ascorbat de sodiu. Aceste substante sunt foarte periculoase pentru sanatate, potrivit divahair.ro.

4 "remediii" naturale, care de fapt sunt periculoase pentru sanatate. Este o prejudecata faptul ca tratamentele medicale naturale sau alternative sunt mai sigure decat medicamentele eliberate pe baza de reteta si procedurile efectuate intr-o clinica medicala, conform health.com. Turmeric O moarte recenta provocata de turmeric este dovada ca si tratamentele naturale pot fi periculoase. Potrivit unui raport al unui post local afiliat ABC News, Jade Erick din Encinitas, California, a murit dupa o infuzie de turmeric IV, ceea ce a dus la o reactie adversa. Cauza oficiala de deces a fost "encefalopatia anoxica", dupa ce inima s-a oprit si creierul a fost lipsit de oxigen, potrivit Medlive.